33.hetbe léptem. Tegnap voltam rutin vizsgalaton és most eloszor mertek magas vernyomast 140/90. Adtam le vizeletet feherje nem kimutathato csak a só magasabb mint kéne. Nagyon dagad a labam egy hete és a kezem is. Varnom kell hetfoig,de nyugtalan vagyok. Volt valakinek hasonlo? Esetleg ido elott csaszarmetszes?
2019. ápr. 20. 06:57
1/7 anonim válasza:
Anyukámnak sajnos volt, császárral születtem a 34. héten. Tudom, hogy nehéz várni, de kitartás, minden rendben lesz.
2019. ápr. 20. 07:03
2/7 anonim válasza:
Még nem toxémia, a fehérje az egyik kritériuma a diagnózisnak. De figyelni kell, mert sajnos így esélyes.
2019. ápr. 20. 07:21
3/7 anonim válasza:
Nekem a 32. hét óta vannak ugyanezek a tüneteim. Durva láb és kézdagadás, 140-150 körüli vérnyomás. Elősz
2019. ápr. 20. 07:26
4/7 anonim válasza:
Véletlenül küldtem el, bocsi :)
Először a védőnő mért magasat, ő adott pár vizet tesztcsíkot, amit azonnal használni kell ha 130 fölött mérem otthon. Ja, otthon naplót kell vezetni, napi 3x szigorúan mérni kell a vérnyomást. Sómentes diétát is kell tartanom. Napi 8x-10x 10 percre fel kell polcolnom a lábamat jó magasra, így tudja a vese a plusz vizet kihajtani a testből. Engem is nagyon beparáztattak a korai császárral, de úgy, hogy szépen betartok minden szabályt (minimális só, gyakori mérés, sok pihenés, sokszor láb felpolcolás) lassan töltjük a 38. hetünket és minden rendben van! Már bármikor jöhet a pici, természetes szülésre készülünk.
Odafigyeléssel és a szabályok betartásával csökkenthető a veszély, remélem neked is sikerülni fog elkerülni a bajt.
2019. ápr. 20. 07:33
5/7 anonim válasza:
*vizelet tesztcsíkot
2019. ápr. 20. 07:34
6/7 anonim válasza:
Lehet majd toxémia, de most még nem az, nem kell aggódni, egyébként a vizesedés már nem tünete a toxémiának, mert rengeteg teljesen egészséges terhes nő is vizesedik. Két tünet van: fehérje a vizeletben, magas vérnyomás, mondjuk a 140/90 a határérték, de egész nap változik a vérnyomás értéke, normális esetben is felmehet ennyire, sőt nekem mértek 190/100-at is, mégsem voltam toxémiás, csak baromi ideges, megmérték pár perc múlva, akkor már csak 150 volt.
2019. ápr. 20. 13:36
7/7 anonim válasza:
Nekem volt toxémia gyanú,de az én vérnyomásom 180 körüli volt, fehérje is volt. Befektettek, vérnyomáscsökkentővel levitték, nem volt semmi gond. 39 hétre szültem természetes úton. Spontán indult be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!