Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ehhez a vezetéknévhez melyik...

Ehhez a vezetéknévhez melyik név illene a legjobban?

Figyelt kérdés

Már 30 hetes kismama vagyok, de még nincs nevünk. Vagyis férjem szerint már megvan a név, de én még bizonytalan vagyok. Eddig szinte akármelyik név amelyik mindkettőnknek tetszett, mindegyiknél idővel elbizonytalanodtam. Most is összekaptunk rajta, hogy ő már beleélte magát, de én meg felvetettem, hogy biztos azt akarjuk-e. Még a gyerekorvosnál sem mondtam nevet, pedig ha akartam volna, már beírta volna.

Tehát a férjem tuti befutó neve a Ramira. (Ő azért szeretné annyira ezt, mert egyedi, és különleges, ahogyan nekünk a világ legkülönlegesebb kislánya lesz). Teszem hozzá, nekem is tetszik, csak félek, hogy mindig magyarázkodnia kell miatta.

De nekem még tetszik a Regina, Gréta, Izabella, Rebeka, Enikő.

A vezetéknév Nagy.

Persze nem ez alapján fogunk dönteni, csak kíváncsi lennék véleményekre.

Köszönöm.

2010. júl. 5. 05:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
nekem az izabella tetszik a legjobban,Izának becézve...:)
2010. júl. 5. 08:49
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

nekünk remélhetőleg az apja után lesz csak nagy a Gréta Rebeka-nk....

úgyhogy Grétának egy pont :-)

de

Nagy Eszter

Nagy Boglárka

Nagy Renáta

mik voltak az eddig befutó nevek?

2010. júl. 5. 08:57
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagy Ramira Gréta ez igy tök szép szerintem. :)
2010. júl. 5. 09:29
 14/24 anonim ***** válasza:
A Ramira nev nagyon szep.A jelenteset tudjatok,Nalunk ez is szamit.
2010. júl. 5. 09:56
 15/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nos ennyi a befutó név összesen. A Ramira Gréta tényleg szép így együtt, csak nem annyira szeretnénk neki két nevet adni, mert nekünk mindkettőnknek két nevünk van, és nem igazán jó dolog. Főleg mikor külföldön voltunk, meg a hivatalos papíroknál is csak macera. Viszont olyan szempontból jó, hogy választani tud nagykorába, hogy melyiket akarja használni. Pl. a húgom is átváltott a második nevére. Nehéz ez az egész.

Jelentését én is próbáltam nézni, de eredete ismeretlen, és még a naptárba sem került bele ez a név. Tehát valószínűleg Mira napján fogjuk tartani a névnapját.

Azért nagyon örülök, hogy ennyi embernek tetszik.

2010. júl. 5. 10:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

8.57-es vagyok. szerintem a Nagy névhez bár kétségkívül szép a Ramira, de nem igazán illik.

egyébként nekem is, a tesómnak is(és az ő gyerekeinek is) és a szüleimnek is két keresztneve van. nekünk még soha semmi nyügünk nem volt belőle! sőt, a (és most megnéztem) a személyimben bár benne van a két keresztnév, de nem kellett leírnom, mert a férjes nevemmel ki sem fért volna :-)még a jogsimat sem így írtam alá. amire emlékszem az az hogy az anyakönyvezetőnél és anno kb. 15 éve a banknál kellett egyszer leírni mindkét keresztnevemet.

szerintem a Nagy mellé valami hosszabb keresztnevet válassztaok.pl. Renáta, Alexandra, tehát minimum két szótagosat.

2010. júl. 5. 11:42
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

nézd a Ramira különleges de nem annyira hogy ne legyen érthető.

Engem Goldinának hivnak. és vissza is kérdeznek tölem 3x hogy miih? én voltam a viágon az első Goldina, apukám anyakönyveztette ezt a nevet. annyira nem kedvelem de a ramira az szép.:)

2010. júl. 5. 13:59
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Szióka!A Ramira az eszméletlenül gyönyörű név!!!Eredetet és jelentét én sem találtam,de van egy ismerősöm,férfi,őt Raminak hívják és ez a Ramira szerintem a Rami női alakja!A Rami pedig arab név...a viselője pontosabban iraki!Gratulálok a babához! :)
2010. júl. 5. 14:39
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Tényleg nagyon különleges és szép neved van Goldina. Büszke lehetsz a nevedre! Én örülnék neki, ha csak miattam a szüleim kérelmeztek volna egy nevet, amit először én viselhetnék.

Azért most megmondom őszintén nagyon jól esik kedves utolsó, hogy Neked így tetszik. Tényleg olyan perzsás hangzása van, tehát szerintem sincs kizárva, hogy Irak és környékéről ered.

2010. júl. 5. 15:18
 20/24 anonim válasza:
100%
Ezen ne gondolkodj a Ramira tökéletes és nem mindennapi.Mi is különleges nevet választunk a kisfiúnknak!
2010. júl. 6. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!