Első ultrahang vizsgàlat 12 hetesen rendben van?
Sziasztok, külföldön èlünk pàrommal ès hallottam màr hogy nem itt nem viszik tùlzàsba a vizsgàlatokat,ismerős mondta hogy inkàbb vèrvètelekre szàmìtsak. 6+2 voltunk először ès csak vèrt vettek. 12.hètre kaptam meg az első ultrahangos vizsagàlat időpontjàt,rendben van ez ìgy szerintetek?
Azt mondta az orvos hogy a vèrnyomàsom tökèletes,szèp vagyok, fiatal vagyok ès makk egèszsègesnek nèzek ki ìgy nem tartja indokoltnak koràbban, ne aggòdjak?
Egyèbkent 24 èves vagyok ha ez szàmìt bàrmit is.
Magyarorszagon ugye teljesen mas a szokas, Angliaban vagy gondolom, ott kezdik ilyen keson a vizsgalatokat, mert karosnak tartjak alacsony rizikoju varandossag eseten a tul sok vizsgalatot. Annal mondjuk jobb kerdes lett volna, ha a doki megkerdezi, nincs-e panaszod: durva gorcsoles, verzes, bar ezeket gondolom, magadtol is mobdtad volna, ha lenne. Ezek a panaszok indokoljak a huvelyi ultrahangos vizsgalatot, mas esetben valoban nincs igazabolsok ertelme tobb vizsgalatnak a 12. het elott, az ultrahangrolugyanis kiderult, hogy valobankaros lehet a magzatra, es csak orvosi indok mellett szabad vegezni (Nemetorszagban emiatt a3d/4d babamozit be is tiltottak).
A huvelyi vizsgalat masik hatranya, hogy noveli a fertozesek kockazatat, es panaszmentesseg eseten nem indokolja semmi. A WHO mindossze egy 1. trimeszteri ultrahangot ajanl a teljesvarandossag alatt a szules varhato idopontjanak megallapitasa miatt, illetve, ha ikerterhesseg, akkor azt is jobb minel elobb tudni, de az is kiderul a 2. trimeszter soranultrahang nelkul is.
Ezekkel a vizsgalatokkal pillanatnyi allapotot neznek, nemtudnak vele szurni. En tudom, hogy mennyire megnyugtato latni az ultrahangon, anno gorcsoles miatt az 5-6-7. hetenis voltam huvelyi uh-n. Sok esetben viszont nem latjak ilyenkor meg a babat, es az foloslegesen stresszelhet, ha itt korulnezel gyakorin, sok valaszolo atment ezen az aggodason azert, mert az elejen nemtalaltak a babat, vagy kesobb fogant, es meg nem volt szivhang.
Szoval van ak elonyok, meg hatranyok. Problemamentesseg eseten a statisztika azt mutatja, hogy a rutinvizsgalatok tobbszor vezetnek folosleges beavatkozasokhoz. Angliabanegy alacsony kockazatu varandossag eseten joval tobb eselyed vanegy nyugodtabb babavaros idoszakra es szulesre felesleges paraztatas nelkul, magas kockazat eseten viszont ne hagyd magad, menj utana, mert a verzeseketsok esetben pl. nem veszik eleg komolyan.
3 dologból 2 oltári baromság az orvos részéről, és felelőtlenség is. Az egyik, hogy megmérte legalább a vérnyomásod, az egy kicsit enyhít a dolgon. Az pipa, rendben van. De az, hogy szerinte szép vagy, nem tudom, mennyiben biztosítja be a magzatot, hogy semmi baja ne legyen. A csúcs meg, hogy egészségesnek NÉZEL KI, hát nem vall valami precíz és alapos orvosra!
Ne haragudj, de én villámgyorsan orvost váltanék! Aki nem ránézésre vizsgál ki....
A 24 év legalább számít valamit, ellenben a jól és egészségesen kinézéssel... bár 20 és 40 közt plusz mínusz szülnek nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!