Ma megtörtént a 0. ultrahangi vizsgálatom. Orvosom azt mondta 7 hetes élő terhességem van, viszont szívhangot nem mitatta. Szerintetek minden rendben van?
Kaptam képet "Kisborsóról", de nem talàlom az FHR jelölést rajta, ami a szívhangot jelöli.
Tudna valaki segíteni, hogy azon kívül hogy jelolik még? Egyébként 7 hetes a kis magzat
engem 7 hetesen megvizsgaltak kézzel (elotte 6 hetesen masik doki szinten kézzel) s kozolte a doki hogy nem nõtt a petezsák a 6. hét ota és nem élõ a terhesség. de azert elkuldott ultrahanra (az elso uhm szinten 6 hetesen volt de akkor nem volt még szivhang). kiborulva hazamentem, de a ferjem azt mondta õ érzi hogy nincs semmi gond, higgyek. elmentünk masnap soron kivul uhra, kb a 7+5. nap lehetett. ott meghallottam a picikem szivet dobogni. most 15 honapos kiscsaj. persze orvost valtottam azonnal.
hidd hogy minden rendben van és úgy is lesz :)
nekem egyébként annyit irtak a leletre: sz.m. rendben (ez jelentette h szivmukodes rendben...)
Hát, ha nem tudsz megnyugodni, menj el egy másik orvoshoz is, aki normálisan elmondja a dolgokat. (nem tudom magánban, vagy sztk-ban voltál-e)
Szerintem ha élőnek van feltüntetve, akkor minden oké.
Nekem is rá volt irva a veszélyeztetett terhesség a papirra az elejétől, meg is lepődtem, mint kiderült a korom miatt, 35. év felett állitólag rá szokták irni, hogy miért nem tudom.
A mi kórházunkban minden terhesség veszélyeztetett, mert így a vizsgálatokért több pénzt tudnak kérni az Egészségbiztosítótól... Nem tudom, magánban voltál-e vagy TB-alapon, de lehet, hogy csak "adminisztratív" okai vannak a veszélyeztetett terhesség feltüntetésének.
Hitetlen egy Tamás vagyok, de én nem tudom felfogni, hogyan képes egy orvos kézi betapintással petezsák méretet meghatározni milliméter pontosságra. Már azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy bármit is érezzen, nemhogy millimétert. Valaki világosítson már fel, mert tényleg én érzem hülyének magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!