Anita és Bálint kérdése:
Ma voltunk a 18. Heti genetikai uh. -n, és nem látták egyértelműen a baba 5. újjának 3. újjpercét. Volt valakinek hasonló? Olvastam, hogy ez down-kórra is utalhat. (12 hetes szűrésen nyaki redő vastagság rendben volt és az orrcsont is látható volt. )
Figyelt kérdés
2015. dec. 3. 16:52
1/6 anonim válasza:
Lehet csak talarta valami. En elmennek egybol egy masik helyre is!
2/6 A kérdező kommentje:
Persze, megyek is, de csak jövőhét keddre kaptam legkorábban időpontot az ÁEK-ba. Addig marad az idegeskedés....
2015. dec. 3. 20:35
3/6 anonim válasza:
Először én is megijednék, DE kérdés ki és milyen géppel csinálta az uh-ot. Nálunk az sztk-ban nem annyira profi a gép és 1-2 radiológus sem az :( és persze többnyire pár perc alatt letudják az egészet, hogy ha nem látszik, hát nem látszik. Én ezért mindkét terhességemnél magán uh-ra jártam (szerencsére az sem került igazán pénzbe, hiszen a cég egészségpénztári kártyájára el tudtam számolni). Na ott szuper gép volt, minden egyes alkalommal (még 8 hetesen is) volt 2D, 4D és kaptunk CD-t is, ill. ha volt érdemleges kép akkor azt is és a doki addig soha nem engedett el míg minden vizsgálatot tökéletesen meg nem csinált, ha gyanúsnak vélt valamit, inkább többször visszament megnézni (mert igen lehet, hogy épp rosszul tartotta magát vagy beárnyékolt valami), így ha mozdult másik pozícióban is meg tudta nézni. Ő is és én is így voltam nyugodt.
4/6 A kérdező kommentje:
A kórházba csinálták most az uh-t, ahol szülni fogok. Legalább 30 percen keresztül uh.-zot, alaposnak tünt. Talán ettől is olyan ijesztő, mert tényleg nem az volt, hogy 5 perc, aztán elküld. Néha, mintha látta volna, aztán mégse. Én is magánba járok amúgy terhesgondozásra, és 4 D-re is elmegyünk, de csak 14.-re van időpontom. A 12 hetest is 4 D-be csináltatuk, ott, akkor minden rendben volt. Én is a gépük elavultságában bízok!
2015. dec. 4. 15:24
6/6 A kérdező kommentje:
Szia! Igen, megvan mindene, tökéletes a baba! :) Kórházat és orvost válltunk, mert ilyen napok nem hiányoznak mégegyszer!
2015. dec. 13. 06:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!