Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Méhnyak vastagság értékelésébe...

Méhnyak vastagság értékelésében kérnék segítséget?

Figyelt kérdés

Most voltam 20 hetes vizsgálaton, és mivel sokat görcsöltem doki nézte a méhnyakat és méhszájat, ami C3000 , ami ha jó tudom azt jelenti, megvan a 4 cm és zárt.

Viszont később feltünt a kiskönyvbe pontos értéket írt bele, legelső vizsgálatnál, azt hiszem 8 hetesen cl > 4cm, 4 héttel ezelőtt cl > 5 cm, most pedig 4,1 cm. Ezek szerint több mint 1 cm-t rövidült? Egyáltalán van olyan hogy a 4- ből 5 lett, majd megint 4, vagy ezt hogy kell értelmezni?

Külföldön vagyok és a dokit már nem tudom megkérdezni, csak megint 4 hét múlva, én meg aggódom, de remélem csak feleslegesen.

2015. máj. 19. 07:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a méhnyak 3 ujjnyi és teljesen zárt. Ez a totál normális.

Nem kell aggódnod. Tökéletes eredmény.

A méhnyak hosszát legalábbis itthon nem adják meg cm-ben.

C3000:

3 ujjnyi méhnyak

belső külső és középső méhszáj zárt!

Én úgy tudom nem is létezik C4000... C3000 a legjobb.

2015. máj. 19. 08:16
 2/11 anonim ***** válasza:
Első jól írja! C3000 a tankönyvi.
2015. máj. 19. 08:54
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi lányok!

Csak még mindig nem értem, hogy 4 hete több mint 5 cm, most meg 4,1 cm. Mert ez 1 cm rövidülést mutat, vagy ez nem is fontos? Egy kicsit megkeveredtem.

2015. máj. 19. 09:29
 4/11 anonim ***** válasza:

A 4,1 cm-t hogy mérte le? Ultrahang közben?

Nem értettél valamit félre? Nem valami más érték ez?

2015. máj. 19. 10:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen ultrahang közben. Még mutatts is, hogy hol van a képernyőn és közben mérte le. Szerintem itt külföldön másképp számolják, mert azt mondta 4 cm-ig tökéletes, csak én attól ijedtem meg, hogy 4 hete több volt mint 5 cm. Kiskönyvemben is így van feltüntetve.
2015. máj. 19. 12:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy neked anatómiailag hosszabb.

Ha 4 cm ig tökéletes, akkor neked még mindig az. De tény, hogy rövidült. Hogy tovább rövidül e azt csak a legközelebbi vizsgálatkor tudod meg...

De szerintem nincs miért aggódnod.

Nekem terhesség elejétől C2000 volt. De 156 cm "magas" vagyok... a doki nem mondott rá semmit. A 39. héten is C2000 volt...

2015. máj. 19. 12:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Igazából én sem értem, ezért is voltam kiváncsi, hogy kinek mi a véleménye erről.
2015. máj. 19. 12:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Az en dokim is itthon, Magyaro-on cm-ben meri a mehnyak hosszat. Nekem a 25. heten mert 2,6 cm-t. Erre azt mondta h szigoruan fekudnom kell, nem kelhetek fel a 36. hetig. Hnap leszek 38 hetes. :)

Teny h rovidult a mehnyakad, de eleg hosszu meg igy is. Ahogy vki irta, a kovetkezo vizsgalaton tobbet tudsz majd, h tovabb rovidul-e vagy sem. De addig is, aggodnod nem kell, tokeletes a hossza. :)

2015. máj. 19. 19:54
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat!

Még egy kérdés, nekem most havi egyszer nézi, az elég?

2015. máj. 19. 21:53
 10/11 anonim ***** válasza:

8-as vok!

Nekem a megrovidult mehnyakam miatt ket hetente nezte (2-szer), majd utana ra 3 het mulva kellett mennem, mert nem rovidultem tovabb. De Neked szep hosszu meg, nem lesz semmi gond. Ne eroltesd magad annyira, amikor csak tudsz pihenj le.

2015. máj. 20. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!