Méhnyak vastagság értékelésében kérnék segítséget?
Most voltam 20 hetes vizsgálaton, és mivel sokat görcsöltem doki nézte a méhnyakat és méhszájat, ami C3000 , ami ha jó tudom azt jelenti, megvan a 4 cm és zárt.
Viszont később feltünt a kiskönyvbe pontos értéket írt bele, legelső vizsgálatnál, azt hiszem 8 hetesen cl > 4cm, 4 héttel ezelőtt cl > 5 cm, most pedig 4,1 cm. Ezek szerint több mint 1 cm-t rövidült? Egyáltalán van olyan hogy a 4- ből 5 lett, majd megint 4, vagy ezt hogy kell értelmezni?
Külföldön vagyok és a dokit már nem tudom megkérdezni, csak megint 4 hét múlva, én meg aggódom, de remélem csak feleslegesen.
Ez az eredmény azt jelenti, hogy a méhnyak 3 ujjnyi és teljesen zárt. Ez a totál normális.
Nem kell aggódnod. Tökéletes eredmény.
A méhnyak hosszát legalábbis itthon nem adják meg cm-ben.
C3000:
3 ujjnyi méhnyak
belső külső és középső méhszáj zárt!
Én úgy tudom nem is létezik C4000... C3000 a legjobb.
Köszi lányok!
Csak még mindig nem értem, hogy 4 hete több mint 5 cm, most meg 4,1 cm. Mert ez 1 cm rövidülést mutat, vagy ez nem is fontos? Egy kicsit megkeveredtem.
A 4,1 cm-t hogy mérte le? Ultrahang közben?
Nem értettél valamit félre? Nem valami más érték ez?
Lehetséges, hogy neked anatómiailag hosszabb.
Ha 4 cm ig tökéletes, akkor neked még mindig az. De tény, hogy rövidült. Hogy tovább rövidül e azt csak a legközelebbi vizsgálatkor tudod meg...
De szerintem nincs miért aggódnod.
Nekem terhesség elejétől C2000 volt. De 156 cm "magas" vagyok... a doki nem mondott rá semmit. A 39. héten is C2000 volt...
Az en dokim is itthon, Magyaro-on cm-ben meri a mehnyak hosszat. Nekem a 25. heten mert 2,6 cm-t. Erre azt mondta h szigoruan fekudnom kell, nem kelhetek fel a 36. hetig. Hnap leszek 38 hetes. :)
Teny h rovidult a mehnyakad, de eleg hosszu meg igy is. Ahogy vki irta, a kovetkezo vizsgalaton tobbet tudsz majd, h tovabb rovidul-e vagy sem. De addig is, aggodnod nem kell, tokeletes a hossza. :)
Köszönöm a válaszotokat!
Még egy kérdés, nekem most havi egyszer nézi, az elég?
8-as vok!
Nekem a megrovidult mehnyakam miatt ket hetente nezte (2-szer), majd utana ra 3 het mulva kellett mennem, mert nem rovidultem tovabb. De Neked szep hosszu meg, nem lesz semmi gond. Ne eroltesd magad annyira, amikor csak tudsz pihenj le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!