Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha az ultrahang vizsgálat...

Ha az ultrahang vizsgálat szerint minden rendben van a babával akkor biztos hogy egészséges?

Figyelt kérdés

Ultrahang alapján minden rendben van a babámmal, megfelelőek a méretei. Minden nap érzem mozogni is, már erősebb rúgásai is vannak. Védőnő is megnézte tegnap a szívhangját és azt mondta rendben van, hallottuk hogy szépen dobog a kis szíve is.

Akkor ezek szerint minden rendben van vele és egészséges?

Még csak az első babámat várom és nagyon aggódom érte hogy minden rendben legyen vele hogy egészségesen szülessen, ne legyen beteg!

Ha valami baj lenne akkor azt észrevennék ugye?

Mondta az orvos is meg védőnő is hogy minden rendben van vele. Akkor nyugodjak meg? Mit tehetnék még érte hogy tényleg így legyen és véletlenül se legyen beteg? Sok gyümölcsöt egyek? Terhes vitamint szedek meg még vasat (hogy ne legyek vérszegény) az orvos tanácsára.

Köszönöm a válaszokat!

Egy aggódó 22 hetes kismama

2016. szept. 1. 12:29
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Nézd, senki soha nem fogja neked azt mondani, hogy 100% minden oké, hiszen emberek vagyunk, nem tévedhetetlen istenek. Azbuh keleten is szerepel, hogy "jelenleg durva fejlődési rendellenesség nem látható ".
2016. szept. 1. 12:34
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Született már olyan baba Magyarországon, akire végig azt mondták, hogy egészséges, aztán nincsenek végtagjai...

De ez egy extrém eset.

Vagy szülésnél is léphet fel komplikáció.

De kár ezen aggódni.

Én úgy álltam a terhességhez, hogy miért lenne bármi baja? Persze, hogy egészséges. Én is az vagyok, és a férjem is. Terhesség alatt is minden rendben volt, semmi bajom nem volt, akkor a babának miért lenne?

Hogy mit tehetnél még érte??? Például nem aggódsz felesleges hülyeségeken...

2016. szept. 1. 12:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a 20 hetes genetikai UH előtt aláírattak egy papírt, amivel elfogadtuk, hogy bizononyos betegségeket csak X százalékig tud kiszűrni az ultrahang, ott szépen fel volt sorolva egy csomó probléma, de semmire nem vállalnak 100%-ot.

Nálatok nem volt ilyen?

2016. szept. 1. 12:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves 3-dik válaszoló!

Nem, nálunk nem volt ilyen.

Ultrahang szerint mindene megvan, normálisan mozog, minden mérete megfelelő. Nekem sincs semmi bajom, őt is megfelelően szoktam érezni, szívhangja is megfelelő.

Csak az érdekelne, hogy akkor mennyi az esélye ezek alapján hogy tényleg minden rendben van vele?

Gondolom azért is kell járni terhesgondozásra, ultrahangra hogy lássák hogy minden rendben van nem?

2016. szept. 1. 12:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Genetikai betegségekre szűrés nem volt? Az ultrahang nem mutat ki mindent. Amúgy táplálkozz egészségesen, sok zöldség, mellőzd a félkész ételeket, adalékanyagokat.
2016. szept. 1. 12:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Vérvételem volt az eredményt még nem tudom mert később mentem mivel a védőnő mondta hogy be kell pótolni. Az orvos nem küldött csak védőnőhöz.

12. heti ultrahangon is minden rendben volt, na de ott is csak megnézték a szive dobogását meg a méreteit. Meg szokták a méhemet is vizsgálni, ott is minden rendben van. Ennyi.

2016. szept. 1. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a családban semmilyen örökletes betegség nem fordult elő, és minden unokatesód egészséges, és az ő gyerekeik is, akkor nyugodj meg. Ha lenne bármilyen durva rendellenesség, már tudnál róla.

Mindenki azt mondja, hogy minden rendben, a baba egészséges, te is érzed, hogy vidáman kalimpál, mindent megteszel érte. Egyáltalán nincs okod aggódni.

2016. szept. 1. 12:57
 8/8 A kérdező kommentje:

köszönöm.

Ha megszületett és majd megtalálom ezt a kérdésemet akkor megírom hogy minden rendben volt-e.

2016. szept. 1. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!