Sziasztok! 3 hete volt a babám uh szerint 2,5kg. Biztos vagyok benne hogy már három felett van, de még mindig van egy hónapom.Mennyit nő még a pocak a 36. héttől?eddig még nem repedt a bőröm, számítsak rá hogy ezután fog?
36 hetes kismama
2008. nov. 10. 15:38
1/8 anonim válasza:
Az utolso hetekben napi 20g hizhat a magzat...még van 4 heted azt szorozd be és megtudod...de ez egy átlag-..ha nem látsz repedést majd látni fogod mikor megszültél...én is igy jártam de megéri...7 hetes kislány anyukája
2008. nov. 10. 15:41
2/8 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy az utolsó 1 hónapban még 1 kilót hízik. Nekem a párom kenegette a pocimat, és sokkal fontosabb volt, hogy ez egy apai feladat, kapcsolatépítés a kicsivel, mintsem a csíkok megelőzése.
2008. nov. 10. 15:49
3/8 anonim válasza:
a sógornömnek ennyi idösen azt mondták hogy közel 4 kilos a baba és mikor megszületett egészséges 3,5 kilóval született, így akkor még 3 kiló sem lehetett.
a repedés bör függö, a barátnöm egy pici krémet sem kent magára és egy csíkja sincs pedig 60 kilóval kezte és 90 volt mikor bement szülni. és 2-3 kiló hízástol már csikos vagyok, mostmár olyan vagyok mint egy zebra.
2008. nov. 10. 15:55
4/8 anonim válasza:
Szia!
Valóban általában az utolsó hónapban még 1 kg-ot híznak a babák, de nekem pl. a 36 hetesen 3060 g -nak saccolták, és 3200 g-mal született (40. hét+ 2 napra)tehát, sztm nem jelent sokat a saccolt súly.
A bőr repedése pedig mindenképpen alkatfüggő, (ill. hogy mennyire rugalmas a bőröd, vagy hogy mennyit szedsz fel a terhesség alatt). Én 11 kg-t híztam (ebből 3-at az utolsó hónapban) és nem repedt meg a bőröm egyáltalán, a hasam is a szülés után 1 héttel már teljesen visszahúzódott.
Könnyű szülést Neked!
6 hetes kislány anyukája
2008. nov. 10. 16:05
5/8 anonim válasza:
Az én babámat a 33. héten a doki 2,4 kilósra saccolta, és jó sokáig előrébb volt 2 héttel az UH szerint, mint a számolás alapján. Be is paráztam rendesen, hogy ha így megy, óriásbébim lesz, erre most pénteken, a 39. héten az UH csodák csodájára 39 hetet mutatott, azaz nem fejlődött már olyan turbótempóban. Most 3,10-3,20-ra saccolja, de ez aztán nem sokat jelent, mert anyósomnak is azt mondták, jó, ha lesz 3,20 a fia, aztán kibújt 4,15 kilóval... :)
2008. nov. 10. 16:17
6/8 anonim válasza:
ezek csak becslések.az én dokim 2 kilós kisbabát jósolt.mikor megszületett és közölték hogy 2860 gr.akkor még a doki is csodálkozott.az a valós adat ami majd megszületik.egy biztos:nem az a lényeg hogy mekkora(az enyém nagyobb vagy kisebb,bi-bi-bi)hanem hogy egészséges legyen.
2008. nov. 10. 16:40
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tudom hogy egy nagy babát nehezebb azért kinyomni..tudom hogy a baba egészsége a fontos, de azért érdekel, hogy hogy fogok kinézni szülés után és kenegetjük is a hasam a párommal nap mint nap..Édesanyám teljesen szétrepedt, nagyon csúnya a hasa és szégyelli is szegénykém, nővérem viszont ikrekkel nem repedt..furcsa, nem tudni mitől függ..Minden jót kívánok! köszi a válaszokat még egyszer!
2008. nov. 10. 17:15
8/8 anonim válasza:
A babák a 38-39. hétig nőnek és híznak, a 40. héttől (ha túlhordod) már nem fog hízni, sőt fogyhat ha a méhlepény már túl érett. Ritka, hogy valakinek az utolsó hónapban repedjen meg a bőre, főleg hogy ez elsősorban alkati kérdés, nem függ attól, hogy hány kilót híztál, de még cak attól se, hogy mennyire vagy/voltál edzésben. Én 20 kg-t híztam az első terhességem alatt és nem voltak csíkok (bár előtte rendszeresen edzettem), édesanyám szintén 20-at hízott, de mindkét terhessége alatt, ő viszont a kötelező tornaórákat leszámítva életében nem sportolt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!