Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én magam mit tehetek annak...

Én magam mit tehetek annak érdekében, hogy megmaradjon a babám?

Figyelt kérdés
Ez az első, még fiatal terhességem. Persze mondta az orvos, hogy ne emeljek nehezet, káros szenvedélyeim a kávén kívül nincsenek. Egészségesen étkezem, és sokat sétálok, szedem a vitaminomat és nyugodt, kiegyensúlyozott környezetben vagyok. Mégis annyi rémhírt hallottam a vetélésekről, missed ab-ról, és legbelül mégis félek. Mit tegyek még? Vagy ennyi elég is?
2019. márc. 28. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A felsoroltakon kivul tobbet nem tehetsz, azon kivul hogy nem stresszeled magad feleslegesen es nem agyalsz azon hogy nehogy elvetelj.

Nyugodj meg es minden rendben lesz!

2019. márc. 28. 13:43
 2/9 anonim ***** válasza:
68%

Ezzel csak bevonzod a rosszat, ha nincs semmi problémád akkor ilyenekre felesleges is gondolni. Élvezd a terhességed minden pillanatát 😊

Pl én is nagyon féltem hogy lesz valami baj és lett is elkeztem vérezni 5 hetesen, de ezen már túl vagyok és a babával is minden rendben szépen fejlődik.

2019. márc. 28. 15:03
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Pihenj sokat, gondolkodj pozitívan. És ami fontos: ha észreveszel valami gyanúsat, ne bagatellizáld el a tüneteket. Ha valami úgy érzed hogy nem jó, inkább nézzenek hülyének a dokinál vagy az ügyeleten, mint hogy ne lehessen visszafordítani a kialakult problémát. Sajnos járt így a környezetemben ismerős: görcsölt, de biztos nem baj, biztos normális, aztán mikor vérezni is elkezdett, akkor mentek orvoshoz, de sajnos későn. A doki szerint ha korábban mennek, meg lehetett volna állítani. Na mindegy, nem rémisztgetés, csak figyelj oda magadra. Egyáltalán nem is biztos hogy kell majd ilyesmin elgondolkodj: nekem soha, de soha semmi baj nem volt a terhességem alatt, zéró komplikációval csináltam végig. Tudod, akinek tünetmentes a terhessége, legtöbbször nem mesél, mert "nincs mit mesélni", akivel meg történt valami, az könnyebben kiadja magából, ezért olvasod/hallod a sok rosszat.
2019. márc. 28. 16:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat! :)
2019. márc. 28. 17:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Ne idegeskedj :) Amikor úgy érzed elfáradtál,pihenj. Ahogy írták is,a legkisebb gyanús jel esetén irány az orvos vagy ügyelet.

Én tök pozitívan indultam,bár magátol a terhességtől valamiért féltem. 5 hetesen már vérezgettem,kórházba fektettek,2 hétig voltam bennt. Kiengedtek,10 hetesen ugyanez miatt visszakerültem. Kaptam hormongyógyszert,magne b6-ot kellett szednem. 2 hét múlva megint kiengedtek. Teljesen jól voltam,hihetetlen energia volt bennem,nem pihentem...16 hetesen egy hosszú séta után fájdogálni kezdett a hasam,majd ömlött belőlem a vér. Azonnal kórház,uh.lepény egy része levállt (méhszájat átfedve tapadt) 3 hét kórház,DE élő magzat. Utána végig feküdtem,pihentem otthon,1 héttel túlhordtam ,56 cm 3kg60dgk kislány lett az eredménye :)

Szóval ne idegeskedj,ne gondolj a rosszra,bármi feszülést,fájdogálást érzel irány az orvos és pihenj ha úgy érzed szükséged van rá :) És Te vagy az első és legfontosabb,mert egy apró életke növekedik a pocidban :) Senki és semmi más nem lehet olyan fontos :)

2019. márc. 29. 06:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem semmi procedúra lehetett amin keresztülmentél, én már belebolondultam volna... Örülök, hogy egészséges lett a babád! :)
2019. márc. 29. 10:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Kérdező! A babám már 15 éves 😁

De még a babám,ránézek és azt az arcokcskát látom,amit az első szerelmes pillanatban,amikor a karjaimba adták és néztük egymást ☺

Na de (mivel fiatal várandósságot írtál,gondolom 6-8 hét lehet) bő hét hónao múlva megtapasztalod Te is azt a szerelmet ☺

Egyébként jól vagy,minden oké?

Élvezd ki a várandósság minden pillanatát (van rossz is,émelygés,hányás) egy kicsi csoda van odabent ☺

Jahj annyira szerettem 😊 És a mai napig eltudnék olvadni ha kismamát látok,annyira édesek vagytok. Még ha fáradtak vagytok is,ragyogtok

2019. ápr. 1. 05:29
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, kedves tőled, hogy megosztottad a gondolataidat! :) Jól vagyok egyébként, csak szörnyen aggódós vagyok, és igyekszem tanulással lekötni a negatív gondolataimat. Persze rásegít a parázásra az is, hogy az interneten sok eltúlzott dolgot, meg "igaz történetet" olvastam és kezdtem kicsit bepszihózni :D De úgy érzem kellett az is valamilyen szinten, mert hát nincs arra biztosíték, hogy nálam mindig minden rendben lesz, és tisztában akartam lenni az árnyoldalakkal is.
2019. ápr. 1. 12:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha ismered a jó és rossz oldalát is,sokkal felkészültebb vagy. Ha bármi gyanus jel lenne,tudod,hogy nem leggyintünk ☺ De olvasd a sok pozitív dolgot is. Igen,tanulj,olvass,ez jó ☺ Nem kattogsz olyan dolgokon,amiken nem kellene. Én tudod mivel bátorítottam magam? Amikor kismama voltam,pont abban az időben volt Kandász Andi terhességes,szüléses műsora. Akkor aztán erősítettem magam,hogy "márpedig gyermekem meg fogsz születni ha a fene fenét eszik is 😂😂"
2019. ápr. 2. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!