Életemben a szülésnél nagyobb félelmem nincs. Programozott császár lenne jó, de ott meg a másik legnagyobb, mikor deréktől lefelé nem érzek semmit?
Ennél nagyobb dolog nincs az életemben amitől ennyire tartanék.Ezért évekig inkább azt mondtam hogy ezt tuti nem akarom.Viszont mivel kezd megváltozni a véleményem,keresem az alternatívákat,hogyan élhetném túl :)
Természetileg nem tartom jónak a programcsászárt,se a császárt,elvileg normálisan kellene lezajlania.Gondolom ez mind a babának,mind az anyának sokkal jobb.Nem tartom normálisnak a szülésbeindítást sem,azzal az oxitocinnal,annyira nem értek hozzá,de akkor sem.
Ezért gondoltam hogy az ilyeneknek mint én találták ki a programcsászárt,amit el lehet intézni.Bemegyek időpontra,mintha műtét lenne,na ez se normális,mert itt semmilyen szülésélmény nincs,vagy hogy mondjam,bár ugye nagyon nem is akarok.És ami a másik legnagyobb félelmem,az az érzéstelenítés,amitől deréktól lefelé nem érzek semmit ! Hát ezt el se tudom képzelni,engem le kellene nyugtatózni előtte vagy közben,hogy be ne csavarodjak ettől az érzéstől ! Meg mire kimegy az érzéstelenítő az is idő,meg 12 órán keresztül ugye fejet felemelni se lehet.Altatást nem lehet kérni császár előtt,vagy császár után ?
Egy ismerősömnél voltam bent egyszer szülőszobán.Első terhessége volt.Sírt a legelején,mert megijedt hogy mi vár rá.Aztán gondolom megijedt a fájdalmaktól is egy idő után.Aztán végignéztem jó ideig a szenvedését,amikor jöttek a fájások.Majdnem falfehér volt.Aztán nem tudott tágulni sok idő után se,akkor már minden baja volt,így lett császár a vége,gondolom a nagy stressz miatt se tágult semennyire.Császár után meg rendesen remegett szegény.
Arra gondoltam,hogy olyat nem lehet csinálni előre megbeszélve,hogy megvárja az ember amikor elkezdődik a folyamat,és ha nagyon nem bírom útközben,akkor kérem a császárt ? Csak nem biztos hogy közben értelmesen tud gondolkozni az ember.Meg olyat sem szeretnék,hogy természetes szülés közben maradandó sérüléseket,belső repedéseket szerzek :(
Felsoroltam a fóbiámat ezzel kapcsolatban,te mit javasolnál ?
Hát azért szerintem gondold meg ezt a császár dolgot, mert semmi garancia nincs arra, hogy könnyebb, mint a "sima" szülés...
Hat órát vajúdtam - igen, fájt, rohadtul, de ki lehetett bírni - aztán sürgősségi császár lett a vége. Akkor azt hittem, túl vagyok rajta, de a neheze csak ez után jött! A császár utáni első felkelés életem legfájdalmasabb élménye volt, nem összehasonlítható a vajúdással. És utána konkrétan újra kellett tanulnom járni. 6 hétbe telt, mire rendesen tudtam mozogni, addig minden mozdulat, lefekvés, felkelés, fordulás, stb. iszonyúan fájt. Közben pedig el kellett látnom egy újszülöttet. Nem állítom, hogy minden császár ilyen, de nekem ilyen volt és ezerszer inkább választottam volna a hüvelyi szülést, mint azt, ami a császár után következett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!