Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Életemben a szülésnél nagyobb...

Életemben a szülésnél nagyobb félelmem nincs. Programozott császár lenne jó, de ott meg a másik legnagyobb, mikor deréktől lefelé nem érzek semmit?

Figyelt kérdés

Ennél nagyobb dolog nincs az életemben amitől ennyire tartanék.Ezért évekig inkább azt mondtam hogy ezt tuti nem akarom.Viszont mivel kezd megváltozni a véleményem,keresem az alternatívákat,hogyan élhetném túl :)

Természetileg nem tartom jónak a programcsászárt,se a császárt,elvileg normálisan kellene lezajlania.Gondolom ez mind a babának,mind az anyának sokkal jobb.Nem tartom normálisnak a szülésbeindítást sem,azzal az oxitocinnal,annyira nem értek hozzá,de akkor sem.

Ezért gondoltam hogy az ilyeneknek mint én találták ki a programcsászárt,amit el lehet intézni.Bemegyek időpontra,mintha műtét lenne,na ez se normális,mert itt semmilyen szülésélmény nincs,vagy hogy mondjam,bár ugye nagyon nem is akarok.És ami a másik legnagyobb félelmem,az az érzéstelenítés,amitől deréktól lefelé nem érzek semmit ! Hát ezt el se tudom képzelni,engem le kellene nyugtatózni előtte vagy közben,hogy be ne csavarodjak ettől az érzéstől ! Meg mire kimegy az érzéstelenítő az is idő,meg 12 órán keresztül ugye fejet felemelni se lehet.Altatást nem lehet kérni császár előtt,vagy császár után ?

Egy ismerősömnél voltam bent egyszer szülőszobán.Első terhessége volt.Sírt a legelején,mert megijedt hogy mi vár rá.Aztán gondolom megijedt a fájdalmaktól is egy idő után.Aztán végignéztem jó ideig a szenvedését,amikor jöttek a fájások.Majdnem falfehér volt.Aztán nem tudott tágulni sok idő után se,akkor már minden baja volt,így lett császár a vége,gondolom a nagy stressz miatt se tágult semennyire.Császár után meg rendesen remegett szegény.

Arra gondoltam,hogy olyat nem lehet csinálni előre megbeszélve,hogy megvárja az ember amikor elkezdődik a folyamat,és ha nagyon nem bírom útközben,akkor kérem a császárt ? Csak nem biztos hogy közben értelmesen tud gondolkozni az ember.Meg olyat sem szeretnék,hogy természetes szülés közben maradandó sérüléseket,belső repedéseket szerzek :(

Felsoroltam a fóbiámat ezzel kapcsolatban,te mit javasolnál ?

2019. márc. 27. 00:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
46%

3 gyereket szültem szerencsére TERMÉSZETESEN!

hálát adok a jóistennek hogy nem császár lett a vége!

én szülés után 2 órára már sétáltam, még a császárosok ott feküdtek és csak néztek. Ők katéteren keresztül pisiltek én meg két lábamon kimentem és pisiltem :) az egyik mami meg ordított hogy fáj a feje , nem érzi a lábait.. engem varrni se kellett egyszersem, gátvédelemmel szültem. A császárt én normális orvos helyébe nem csinálnám ha nem indokolt.. egyik ismerősömnek hiába volt fogadott orvosa nem csinálta meg neki a császárt. azt mondta a doki neki hogy amikor megcsinálták a gyereket nem fájt? na mindegy no komment :) a császár szerintem életmentő beavatkozás :/ de nem ítélem el azokat akik császárral szültek / szülnek :) ígyis úgyis megszenved a kismama a babáért .. természetes úton könnyebb a gyógyulás, császár után nehezebb.

2019. márc. 27. 07:42
 12/23 anonim ***** válasza:
67%

Érdekes nekem eszembe se jutott a szülés még a terhesség előtt. Terhes lettem, juhhhé örültem... aztan közeledett a vége. Éjszakákat nem aludtam, rettegtem, sírtam, videókat neztem, olvastam és nagyon ki voltam borulva, hogy ez milyen borzalom lehet!!! A szülés nem indult meg, akkor meg elkezdtem parázni, hogy befektetnek, nagyon, mondhatni katasztrófálisan teltek a napjaim, a rettegesről szólt minden. Aztán 41 hét, befektettek. Nem csináltak velem semmit!!! Egész nap sírtam mint egy csecsemő es imadkoztam, hogy másnap indítsák meg. Nem kellett, éjjel elfolyt a magzatvíz, akkora kő esett le a szívemről, hogy ugráltam örömömben, VÉGRE!!!! na hát nem sokáig ugrandoztam... azt a szenvedést, szerencse, hogy a férjem bejött velem, legalább látta, hogy min megyek keresztül... még kimehettem, eljött edesanyám is, jól le is csesztem, hogy basszus ezt nem mondtad, hogy így fog fájni 😂 ő pedig kedvesen azt mondta, hogy ennél csak rosszabb lesz! Hat úgy is volt! A kitolásos szakaszban egy pillanatra elment minden, se kép se hang, mintha láttam volna magamat és feleszméltem, hogy dehát nekem kell nyomnom, es akkor nyomtam akkorát, hogy megszületett.

Aznap semmi bajom nem volt (hatott az varráshoz kapott érzéstelenítő) de masnap es utána meg kb 2 hetig maga volt a pokol, nem hogy nagy wc-zni, meg pisilni is alig tudtam, ülni állni... kegyetlenül fajt ott lent minden. Akkor mondtam, en legközelebb akkor szülök, ha lesz penzem, hogy valakit lefizessek a császárra! 😂

Azóta eltelt 4 év és 1.5 éve azon próbálkozunk, hogy összehozzuk a kistesót, volt egy vetélésem is... most úgy tűnik sikerült végre! Jelenleg boldog vagyok, hogy terhes lettem, nem aggódok... majd a végén ráérek 😅

2019. márc. 27. 07:43
 13/23 anonim ***** válasza:
67%

Nem deréktól lefele :D cicitől lefele nem éreztem semmit. Elég sokkoló.

De nem 12 óra, 6-ot kellett feküdni.

De míg én császár után hetekig semmit nem tudtam normálisan csinálni, leülés felállás ágyon megfordulás kocsiba beülés minden 20 perc, még most 8 hét után is fura sok minden, addig a simán szült szobatársaim már másnap törökülésben szoptattak az osztályon..

Ép elméjű ember nem kér császárt, hacsak nem az az indok, hogy valamelyiküknél fennáll a halál lehetősége császár nélkül. Nálunk is ez volt , különben simán szültem volna. Ki ne hagyd az élményt

2019. márc. 27. 08:42
 14/23 anonim ***** válasza:

8.

Nem magánkórházban császároztak, hanem a sote 1-en, és hozzám is végig beszéltek, körülzsongtak, "viccelődtek", odahozták a babáról a videó felvételt még varrtak, törölgették a könnyeim..

Ez sima kórházban se megy másképp :)

2019. márc. 27. 08:48
 15/23 anonim ***** válasza:
Neked baromira nem kellett volna bemenni végignézni a barátnőd szülését. De már mindegy. Jól értem, hogy nem vagy még várandós? A nőgyógyászoddal simán meg tudod beszélni, hogy pl Epidurálissal szeretnél szülni, és máris meg van oldva a gond durva része. De ha babád lesz, és várandós leszel, addig még nagyon sokmindent másképp is gondolhatsz az idő alatt!
2019. márc. 27. 08:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

12es

Császár után is fáj ott minden lent :) Plusz az egész hasfalad is mellé.

Ugyanúgy vérzel 4-5 hétig, a pisilés 3 hétig égetett fájt szúrt gondolom a katéter miatt is, kiegyenesedni 1 hét után tudtam hiába mondták hogy azonnal úgy kellene menni, egyetlen rossz mozdulat, és mintha szétszakadt volna a hasfalam.

Attól hogy nem nyomsz ki egy babát lent ugyanúgy fáj ott plusz még a hasad is. Nem jobb.

Engem 6 éve császároztak, azóta is érzéketlen a hasam köldök alatt, gondolom már örökre így marad.

Én mindenkit a sima szülésre biztatok, én is úgy szerettem volna.

2019. márc. 27. 09:00
 17/23 anonim ***** válasza:
85%

Na én pont a császártól paráztam, mindent csak azt nem akartam....nem tagultam, nem volt fájás az elsőnél, oxitocint kaptam végül, sok óra kínlódás hajszálkal úsztam meg a császárt.... de pár óra múlva vígan mászkáltam míg a császároksok a babáikhoz is alig jutottak. Egy műtéti beavatkozás mindig sokkal több kockaztot rejt, elfertőződés pl. , bnőmnek 2 -3 hónapig sárgás genny folyt a sebből és folyton kirepedt. Ne akard ezt sztem, sokkal tovább fogsz esetleg szenvedni.

A második nekem 1,5-2 óra erős fájdalom utan lett meg, nem lett semmi szexualis problemam, sőt teljesen összeszűkültem eredeti állapotra :-D

2019. márc. 27. 09:07
 18/23 anonim ***** válasza:
Énis ugyanígy voltam! Végig rettegtem a terhességet, annyira féltem hogy mikor beküldtek a kórházba 38.hetesen, en szabályosan végig bőgtem a vizsgálatokat 😂 végül még az nap délben sürgősségi császárom lett így nem volt már időm gondolkodni. Altattak, így nem emlékszem semmire.
2019. márc. 27. 09:34
 19/23 anonim ***** válasza:
Utólag már tudok amúgy rajta nevetni, ahogy a császáros szobatársaimmal a 4-5 nap alatt bent próbáltuk a tüsszentést visszafolytani, meg szipogtunk meg ilyenek, mert az ember bele se gondol, hogy ezekhez hasizom kell.. És baromira fájt, pedig én aztán fakír vagyok, de egy orrfújástól folyt a könnyem :) Most már vicces de akkor nem volt az.
2019. márc. 27. 10:17
 20/23 anonim ***** válasza:

Én sima szülést szerettem volna, császár lett.

Másodikra VBAC-ot szerettem volna, császár lett.

6 óra után, amikor felálltam (ez volt a legrosszabb) mindent tudtam csinálni. Na jó, a nevetés fájt. 😊

A másodiknál, amikor a nővér jött be a szobába megdöbbent, hogy én császáros voltam, mert látta amikor sétáltam és leguggoltam a nagytesót megölelni. Szóval én másnap jöttem-mentem.

Csak azért írtam, hogy a császár sem feltétlenül hetekig tartó "bénulással" jár.

2019. márc. 27. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!