Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik, ha a vércsportom...

Mi történik, ha a vércsportom A negatív?

Figyelt kérdés

Most mondta a védőnő, hogy ilyenkor kell ellenanyagot szűrni, mert párom RH pozitív. Milyen időközönként?

Próbáltam a neten utánaolvasni, de elég bonyolult..

Mi történik, ha termelődik ellenanyag?

Segítenétek?

2007. dec. 5. 17:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom te irtad a másik kérdést is, akkor itt kiegészitem.

Ha az egyik fél negativ a másik fél pozitiv, akkor általában lehetséges hogy gondok léphetnek fel.ezt tulajdonképpen én sem értem igazán, de anyáméknál is ugy volt hogy anyám pozitiv apám pozitiv és mivel öcsém pozitiv lett én pedig negativ igy azt mpondta az orvos hogy valoszinű egy harmadik gyerekkel már lehet hogy komplikáciok lennének. ezt én sem értem hogy mért.

2007. dec. 5. 18:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Azért lehet következő gyereknél probléma, mert az anya szervezete akkor már eleve tartalmazhatja az ellenanyagot és fejlődési rendellenességet okozhat. Nem kell megijedni, ez megelőzhető, pont ezért nézik az összeférhetetlenséget az elsőnél és közbelépnek (esélye kb 17%). Injekcióval megakadályozzák az ellenanyag termelését, vagy esetleg a későbbi (2., 3.) magzatot vérátömlesztésben részesítik. Idáig nem fogsz eljutni. nyugodj meg, minden rendben lesz!
2007. dec. 5. 21:03
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
nyugi a 28-29.heten kapsz egy injekciot a fenekedbe ami kicsit csip es a szules utan megnezik a babat hogy + vagy - ha poz kapsz meg egy szurit 72 oran belul.a tovabbi terhessegedkor is ugyanez.en a masodikat csinaltam a mult heten
2007. dec. 5. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!