Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bíróságra menni? Ilyenkor mit...

Bíróságra menni? Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Itt hagyott terhesen a kedves párom mert ő 35 évesen nem tudja feldolgozni hogy felelősséggel fog tartozni valaki iránt, legalábbis ezt állítja. Nem nincs más nője.

Nem foglalkozik velem és ahogyan viselkedett ez a kapcsolat nem fog megjavulni.

Ha megszületik a kicsit mit tudnék tenni? (Tervezett baba volt és nem 1 hónapja voltunk egy pár) Volt valaki ilyen helyzetben?

2019. márc. 8. 10:04
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Lehet neked sikerült, de ha a helyemben lennél hidd el nem gondolkoztál volna el ezen így :) És nem vagyok naiv sem úgy gondolom
2019. márc. 8. 20:24
 32/35 anonim ***** válasza:
0%
Mindenen El Kell gondolkodni. Föleg egy kapcsolatban. Nem tudom. Nekem az akkor csak egy megérzés volt. Apró dolgokból, megnyílvánulásokból raktam össze, hogy na ez egy idióta, ideje letiplizni. Lakva lehet megismerni az ember igazi énjét
2019. márc. 8. 21:20
 33/35 anonim válasza:

14-esre:

"Ott ahol hivatalosan is benne van az apa a képbe, durván korlátozva vannak az anya döntési jogai. Konkrétan külföldre se mehetsz apuka beleegyezése nélkül."

Ez egyáltalán nincs így. Kizárt hogy a bíróság ne az anyának ítélje a teljeskörű felügyeleti jogot, emellett az apának kb annyi joga van, hogy 2hetente hétvégén elviheti majd a gyereket (csecsemőt nemtudom pontosan, pár év múlva már ez nem fog számítani)... meg nyáron pár hétre max... de ennyi. Papiron beleszólhat a "lényegi kérdésekbe...", de gyakorlatilag semmibe. Az anya oda költözik, oda iratja suliba ahova akarja. Külföldre meg amúgyis akkor lehet menni amikor akarsz. Talán az egyetlen dolog amihez tényleg kellhet az apa hozzájárulása, ha külföldre akarsz KÖLTÖZNI. Illetve ugyanígy az anya se szólhat bele, ha pl azon a hétvégén, vagy nyáriszünetben a láthatáson külföldre viszi az apa nyaralni a gyereket.

A tartásdíj pedig az apa hivatalos fizetésének 15-25%... de max havi 100eFt per gyerek. Ha nem fizeti, akkor a fizetéséből levonják.

Azért hosszútávon (20+év ha egyetemre is megy) ha ezt a pénzt összegyüjtve félrerakja az anya jó kis kezdőtőke.

Ja és mégegy anyagi ok, amiért érdemes lenne az apaság kérdését rendezni: 30-50év múlva a gyerek az apjától is fog örökölni, nem csak az anyjától.

Az pedig egy másik dolog, hogy... apa nélkül felnőni szar dolog lehet. Nyilván úgy is szar, hogy nincs ott esténként mesét olvasni (jó, biztos lesz majd más helyette), de úgy felnőni, hogy igazából nem is tudod ki volt az apád... az fix kemény teher. Szóval szerintem a gyereknek is jobb ha a tényleges apát ismeri.

2021. nov. 27. 07:13
 34/35 anonim válasza:
55%

28-as: "Na, én úgy gondoltam, beperelem a xemetladat. Meg is tettem."

"Ellenben minden egyes alkalommal, amikor intezni kellett volna valamit, hozza kellett volna fordulnom, de baxott elerheto lenni. Egy idő után elegem lett belőle higy mindenért újabb pert kellett inditanom"

"kértem a kizárólagos felügyeleti jogot, amit meg is kaptam"

na hát ha jól sejtem eredetileg az apával közös megegyezést nyújtottatok be a bíróságra, közös felügyeleti joggal.

Tipp: ő hozott ügyvédet, te nem.

Ez hiba volt. Csak hagyni kellett volna, hogy a bíróság döntsön, az pedig csakis kizárólag itéli oda valakinek a gyereket, aki általában az anya. Csak akkor ítélik az apának, ha az anya munkanélküli, alkesz, drogos, börtönben ül, vagy valami olyan betegsége van ami őt a gyerekneveléstől (skizofrénia, öngyilkossági kisérletek.., epilepszia, ilyenek... esetleg mozgássérült és nem tud a gyerekről gondoskodni).

Szóval az anya max butaságot csinálhat, de a rövidebbet mindig az apa húzza (már ha azt vesszük alapnak, hogy mindenki szeretne résztvenni a gyerek nevelésében).

2021. nov. 27. 07:25
 35/35 anonim ***** válasza:

34!

Gyakorold az értő olvasást. Egy világ nyílik meg előtted.

Első 2 mondatom a 28. hozzászólásban:" Anno apuka, miuzan alairta az apai elismerő nyilatkozatot a 12. héten meggondolta magát. Közölte, hogy mégsem kell gyerek, azt csinálok vele amit akarok, ot nem érdekli, tartásdíjat se fog fizetni"

Apuka nem jelent meg a bíróságon. Képviselője sem volt. Nekem igen. Apuka magasról xart mindenre a gyereket is bele értve.

A bíróság döntött.

Olyan jólenne, ha nem pfaznal bele valakibe, amihez nem értesz.

2021. nov. 27. 07:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!