Bíróságra menni? Ilyenkor mit lehet tenni?
Itt hagyott terhesen a kedves párom mert ő 35 évesen nem tudja feldolgozni hogy felelősséggel fog tartozni valaki iránt, legalábbis ezt állítja. Nem nincs más nője.
Nem foglalkozik velem és ahogyan viselkedett ez a kapcsolat nem fog megjavulni.
Ha megszületik a kicsit mit tudnék tenni? (Tervezett baba volt és nem 1 hónapja voltunk egy pár) Volt valaki ilyen helyzetben?
19# Igazad van!
De személyes tapasztalatom szerint nem ússzák meg teljesen! Nyilván az anyagi részét igen,de a megbánás sokkal sokkal rosszabb.Hogy elbaszta,hogy már nem tudja visszacsinálni.Van egy gyereke akit nem láthat,aztán majd később lehet mást szólit majd apának. Szerintem ez elég nagy büntetés. Ha meg annyira lelketlen,hogy nem hatja meg,hiába az elvett összeg,nem fogja rosszabbá tenni az életet.Az ilyen embernek már úgyis mindegy
20as. Lehet nem vagy naív de ostoba az igen.
Na nem a leírtak miatt,mert abban igazad van! De hogy olyannak nem szülnél?
Nem tudhatod mikor hagy el a férjed! Ne legyen így,nem kívánom neked!
Olvasd el a sztorim (13as komment) és akkor beszélj naívságról!
20!
"De ha az apa nem tesz nyilatkozatot, akkor azzal Minden jogáról le is Mond tulajdonképpen, és akkor gyt-re se kötelezhetö."
B+ ne írj többet mert annyira nem értesz a témához, hogy az már fáj. -em kell neki semmi nyilatkozatot tennie. Ha e kérdező bepereli és ő a gyerek apja, akkor bizony jogai is lesznek és kötelezettségei is, ergo kell tartásdíjat fizetnie.
23!
Letámadhatod,de igaza van! Éppen tegnap beszéltem egy ügyvéddel emiatt.
Ha nem tesz nyilatkozatot,azzal elvesznek a jogai és nem kötelezheti gyerektartásra az anya.
Kivéve ha az anya elmegy a bíróságra és kötelezik egy dns tesztre.Amennyiben kiderül ,hogy ő az apa,fizetnie kell!
Azért kíváncsi volnék vajon hány elvált, gyermekét egyedül nevelő nő válaszoló volt itt és írta azt, hogy ne menjen a kérdező bíróságra...(névtelenül,arctalanul biztatni valakit mindenféle információ nélkül, hogy milyen az anyagi helyzete stb szerintem nagyon felelőtlen dolog).
Mi a volt férjemmel 12 évig voltunk együtt.Terveztünk babát, de a kapcsolatunk ellaposodott és én 12 év után kiléptem és nem babát szültem, mert láttam ,hogy xar a kapcsolat és nem lennénk gyerekkel sem együtt boldogok már soha az életbe.Az a férfi aki valóban gyereket akar, aki arra sürget vállaljátok be nem hagy ott ,nem tesz ki.Hacsak nem valami hangember, ha meg mégis hang ember volt akkor x évnyi ismeretségnél ezt már észre kell vennie annak aki vele él.De tételezzük fel, hogy valaki mégis beijed és pár hónapra elkuckózik máshová, ha te 13 vagy épp a kérdező úgy gondolná meggyalogolt a pasi eléggé ahhoz, hogy megbocsássatok neki mert szeretitek igenis meg lehet tenni ezt is, mert nem csak nekünk nőknek vannak érzéseink, hanem a férfiaknak is és ahogy a nők beijednek terhesség alatt dolgoktól úgy a férfiak is beijedhetnek.Írom még egyszer, ha valamelyikőtök párja bocsánatot kérve vissza akar cuccolni, akkor több fajta próbatétel után lehet hagyni kéne.MÁR ha valóban minden annyira nagyon klappolt a teherbeesés előtt.Ha nem akkor meg akár utólag sem árt elismerni, hogy xar kapcsolatba akartatok fényt vinni és nem jött össze.
Amúgy szerintem az is vicces, hogy a kérdezőt aki eredetileg kihangsúlyozta, hogy mert nem segített neki semmit a terhesség alatt ill mi jár neki? 3 oldalnyi hozzászólás után meg lehetett arról győzni ismeretlenül és névtelenül, hogy igen nem is kéne talán a bíróság...
Kérdező, ha rá vagy szorulva akkor igenis harcold ki az apától a járandóságot a gyereknek, akkor is ha ezzel az apa jogokat is kap.
27!
Anno apuka, miuzan alairta az apai elismerő nyilatkozatot a 12. héten meggondolta magát. Közölte, hogy mégsem kell gyerek, azt csinálok vele amit akarok, ot nem érdekli, tartásdíjat se fog fizetni. Na, én úgy gondoltam, beperelem a xemetladat. Meg is tettem. 11.000ft tartásdíjat ítéltek meg, mert apuka munkanélküli volt hivatalosan. Egyetlen egyszer sem fizetett. Volt feljelentes, rendőrségi ügy, végrehajtási kísérlet- semmi eredmeny, már 16 éve. Ellenben minden egyes alkalommal, amikor intezni kellett volna valamit, hozza kellett volna fordulnom, de baxott elerheto lenni. Egy idő után elegem lett belőle higy mindenért újabb pert kellett inditanom, kértem a kizárólagos felügyeleti jogot, amit meg is kaptam, mivel lemondott a felügyeleti jogáról, azt hitte, akkor a tartásdíj is ugrott. Hát nem, de továbbra is behajthatatlan. Ha tudom előre, hogy semmi haszon nem származik belőle, csak és kizárólag kár ér, eszembe nem jutottg volna engedni, hogy apasagit tegyen. 2,8, 10,15,23, és a 26 válasz volt az enyem
Legelsőnek azért is gondoltam ezekre hogy bíróság elé menjek, mivel nagyon rosszul esett az hogy csupán amikor megkértem az első trimeszterben amikor rosszullétek közepette volta, hogy hozzon nekem pl magnerotot mivel csak ő rá tudtam akkor számítani hogy kocsival elmenne a gyógyszertárba egyik vasárnap hátha tudna hozni nekem és már akkor azt a választ kaptam vegyem meg magamnak, ő neki nincs ilyenekre pénze.
Hozzáteszem 200-250 ezres neki a fizetése, semmire nem költ szinte vagy ha mégis olyan hülyeségekre hogy azon már nem tudom nevessek vagy sírjak.
És itt aki azt írta hogy gondolja meg az ember kinek szül gyereket, hát igen csak nem látni a jövőbe sajnos... És akik ismerik közelről , ki se nézték volna hogy ezt megteszi, ráadásul úgy hogy ő akart nagyon már családot.
Nem lehet kiszámítani sajnos mi fog történni az életben!
Ésa legszomorúbb hogy normális felnőtt fejjel próbálok megoldást keresni, sajnos nekem nem sok családtagom van itt a közelben, akire számíthattam mindig is ő több ezer kilométerre van.
Nem kívánnám ezt az ellenségemnek sem.
Nem tudom mivan a mai nökkel, hogy tényleg ennyire vakok, vagy naívak. De x évnyi együttélés után, biztos hogy rá kellene jönni, hogy érdemes e együtt maradni, föleg gyereket szűlni. Nekem is volt egy ilyen kapcsolatom, hozzáteszem, nem volt gyökér!! Még az elsö pár évben! Értem jött, étterembe, kirándulni jártunk, de én mindígis éreztem, hogy na ennek a "mimózának" én biztos Soha nem szűlnék! És tudtam! Ö hozta föl a gyerektémát x év után. Nem mondtam semmit. Egy délután amíg ö dolgozott az erdön, összepakoltam a ruháimat, és elmentem anyámhoz!! Anyám azt mondta, de jól tettem, Sose kedvelte a pasit!
Azóta üzenetekkel, meg levelekkel bombázott, stb. Letíltottam mindenhonnan, telefonszámot cseréltem, Soha nem válaszoltam neki egy üzenetére se!! Még csak a szakítást se indokoltam meg Sose! Azóta nem is láttam, hál'Istennek.
Szóval, van aki szerencsés, van aki nem. Ez van kérdezö. Szerintem felejtsd el a pasit a pereskedéssel, tartásdíjjal együtt! Ne vondd bele, ha már megtartottad szerencsétlen gyereket. De ne aggódj, millió anya neveli egyedűl a gyerekét. Azt a +10-20ezer forintot te is megtudod teremteni, vagy félrerakni neki. Max plusz munkát Vállalsz. A világ tele van szar emberekkel, sajnos nem mindíg lehet kiszűrni, de x évnyi együttélés után, illene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!