Bíróságra menni? Ilyenkor mit lehet tenni?
Itt hagyott terhesen a kedves párom mert ő 35 évesen nem tudja feldolgozni hogy felelősséggel fog tartozni valaki iránt, legalábbis ezt állítja. Nem nincs más nője.
Nem foglalkozik velem és ahogyan viselkedett ez a kapcsolat nem fog megjavulni.
Ha megszületik a kicsit mit tudnék tenni? (Tervezett baba volt és nem 1 hónapja voltunk egy pár) Volt valaki ilyen helyzetben?
Bocsi 9es de kívánom neked,amennyiben nő vagy,hogy olyan embernek szülj,aki sosem fog elhagyni.
8 év együttélés után gondoltuk úgy a párommal,hogy jöhet a baba. Én 31,ő 33 éves. Minden klappolt egészen addig amíg terhes nem lettem,merthogy a drága beijedt a felelősségtől és elhagyott 10 hetesen. Hova gondolkozzon az ember többet? Butaság!
Kérdező: Szóval ugyanebben a cipőben járok,23 hetes vagyok,már 10 hete nem hallottam felőle úgy igazán de már beszéltem ügyvéddel. Mi sem tudjuk rávenni ,hogy írja meg az apaságit,szóval igy automatikusan lemond a jogairól és én sem kötelezhetem gy.t-ra. De tudod mit? Jobb is lesz így! Azt a kb 20 ezer ft-ot amit a bíróság ki tudna belőle sajtolni,én is el tudom neki tenni egymagam és legalább nem kell majd idegeskedni azon,mi van ha egyszer elkezdene teperni. Ezek után? A gyerekemnek ne legyen olyan apja,aki eldobta..le sem írom inkább miket mondott azok után,hogy előtte ő jobban erőltette a babát mint én, a pozitív teszttel a kezében szaladgált napokig,el akart venni. Erre mi történik? Egyik pillanatról a másikra kidob terhesen. Ha meg is bánja,remélem élete végéig bánni is fogja de már most késő!
Ne harcolj inkább! Inkább ne lássa a gyereket,minthogy majd ha úgy van 2 hetente elvigye tőled a gyereket,akit letojt.
Gondold át!
Lepontozhattok,de úgy is azok teszik csak akiknek büdös fogalmuk sincs arról, mit jelent átmenni egy ilyen dolgon.
13-as, szerintem igazad van. Szokták mondani, hogy azért kell nekimenni a gyerektartásnak, mert az jár a gyereknek. De milyen áron?
Ott ahol hivatalosan is benne van az apa a képbe, durván korlátozva vannak az anya döntési jogai. Konkrétan külföldre se mehetsz apuka beleegyezése nélkül. Szerintem nonszensz.
Aki megengedheti magának, annak tényleg felesleges belemenni ebbe a hercehurcába egy ilyen "apával" szemben.
11!
Ritka nagy katyvasz amit írtál, egy szó sem igaz belőle. Mi lenne, ha inkább nem szolnál hozz a olyanhoz, amiről fogalmad sincs?
Kedves 13! Ugyanebben a helyzetben vagyok.
A felelősség illetve anyagiakra fogja. Iszonyatosan rossz hisz ő is akarta a kicsit, és sokáig sajnos nem jött össze aztán amikor sikerült végre magamra hagyott.
Nem is várom ezek után hogy eltartson, hisz annyira nem képes. Kibékülni vele ezek után lehetetlen lenne, hisz amikor itt kellene hogy legyen akkor nincsen. Borzasztó rossz amikor megyek ultrahangra, boldog párok vannak a dokinál és az apuka kiséri a kismamát mindenhova míg én jobb esetben rokonnal vagy egy jó barátnőmmel elmegyek.
És én is már úgy vagyok vele, hogy legalább megtudtam az élettől milyen ember az ilyen és jobb hogy most derült ki mint akkor amikor a gyerek tudja hogy ki ő. Nem egyszerű sajnos, de csakis a kicsit kell nézni már hogy neki legyen a legeslegjobb!!! ❤️
13as vagyok!
Teljesen átérzem amit írsz! Csak az legyen a célod,hogy a gyerek sose szenvedjen hiányt. Van még időnk azon agyalni mit mondunk ha majd megkérdezi ki az apja.Addig akár lehet új párod is,aki elfogad és szeret titeket!De jobb ez a helyzet mintha akkor mentek szét,amikor már nagyobb a pici.
A védőnőm is azt ajánlotta,ne harcoljak.Sőt..az ügyvédem is ezt javasolta mert évekbe telhet,aztán elkezdene élne a jogaival,...inkább hagyjuk ki. Exed,meg éljen azzal a tudattal,hohy van egy gyereke akit nem láthat.Megérdemli a sorsát
Én megértem azokat, akik azt írják, hogy nem érdemes végigcsinálni a hercehurcát.
De férfiként nem tudom megérteni, hogy hogyan úszhatja meg egy ilyen gyökér a dolgot. Ha normális keresete van, én igenis mindent megtennék, hogy minél többet kapjon belőle a gyermek. Ha kijátssza és feketén dolgozik, az sem rossz, legalább hitelt nem kap, autóvásárlás, lakásvásárlás igencsak megnehezíti majd az életét.
De igazából persze, ha mindent meg tud adni a kérdező a gyermeknek, illetve sokkal nagyobb a nyugalom így, akkor butaság csak a bosszúért megcsinálni. Csak jóérzésű emberként ezt nem tudom elfogadni, szerintem az a jogos, ha a férfi a gyermek felnőtté válásáig köhögi az összes költség felét, ha már ilyen ügyes volt, az meg nem havi 20.000 Ft.
11-es vagyok, rosszul írtam le, mert a Telefon folyton átírja. Gyerektartást csak a gyerek születése után kérhetsz. De ha az apa nem tesz nyilatkozatot, akkor azzal Minden jogáról le is Mond tulajdonképpen, és akkor gyt-re se kötelezhetö.
Milyen jô ezeknek a pasikáknak nem? Nöket csinálnak fel, aztán ha olyanjuk van, lelépnek a franca, hogy "ohh bocs, de meggondolyam magam". Én biztos nem szűlnék egy ilyennek.
De nem értem, mostanában rengeteg ilyen van, hogy terhes Nöket hagynak El, vagy 10-20év után 2-3gyerekkel otthagyják a Nöket.
Én szerencsésnek mondhatom magam a férjemmel. Hogy miért? Mert talán nem vagyok naív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!