Szeméremfájdalom terhesség alatt - mitől?
26 hetes kismama vagyok. Pár napja bizonyos mozdulatokra fáj a szeméremcsontom legalja (a szeméremajkak felett). Természetes, hogy a terhesség fájdalommal jár, főleg most, hogy nagyobb növekedésnek indult a pocak, viszont nekem ez újdonság, nem tapasztaltam még ilyet, és nem is hallottam róla.
Mi okozhatja?
Nyúlnak a méhet tartó szalagok.
Normális. Jönnek-mennek az ilyen érzések terhesen.
(4 gyerekes)
30. Héttől fáj nekem is, egyre erősebben...nem tudok már az oldalamon sem aludni. Doki szerint normális, neten is azt írják, hogy renben van, nyúlnak a dolgok..
Találtam egy blogot, ott a következőket tanácsolta az író:
Jó tudni, hogy lejjebb elhelyezkedő pocakkal ez egy adottság lehet.
Pocaktámasz vagy kinesio tape.
Csak semmi csípőnyitó gyakorlat vagy csak nagyon könnyedén, óvatosan.
Ne ülj hosszú ideig, mozgolódj sokat.
A lépcsőn ne szaladj le és felfele sem, még ha nagyon fittnek és mozgékonynak is érzed magad
Tágulnak lent a "dolgok". Nekem már félidőtől ez volt. A legjobban lépcsőzéskor fájt, meg amikor be- illetve kiszálltam az autóból.
Szülés után rögtön megszűnt.
Kitartást nektek és kellemes babavárást!
4 hónapos kisfiú anyukája
szimfízis.... nagy szívás... nekem mind a háromnál volt
egyik esetet sem sírom vissza....remélem nem az van neked, csak simán szalagok...
Ugyanez a fájdalom van nekem is.
Szemérem és mostmar a comb tő is.
Sétálásnál, hosszabb ideig tartó ülésnél jön elő.
Nyilván rendeződnek is a dolgok és a növekvő súly is odanehezedik.
Éjjelre tegyél a combod közé párnát.
31 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!