Milyen érzés szülni? Tényleg olyan, mint egy erősebb hascsikarás?
Sziasztok!
Bár én még csak 10 hetes vagyok, de nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen érzés szülni. Első baba lesz.
Sok nőtől azt hallom, hogy a vajúdás olyan mint egy nagyon erős hascsikarás.
Hát nekem volt már olyan erős hascsikarásom, hogy azt hittem ott maradok. Vert a víz, melegem volt aztán hirtelen fáztam, és majdnem el is hánytam magam.
Valóban ilyen érzés? Mi van akkor ha az ember lánya elhányja magát szülés közben?
És milyen érzés a kitolás?
Nem tudom, nekem még az is kellemetlen, mikor citológiai vizsgálathoz vesznek mintát, és ugye ott kifeszítik a hüvelyt.
Olyan érzés valóban, mintha szétszakadna az ember belülről?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Jó egészséget és könnyű szülést kívánok mindenkinek! :)
Kétszer szülem, mindkettő burokrepesztéssel indult. Az első szülés magától beindult, oxit nem kaptam csak egy fájdalomcsillapitós-bóditós injekciót. Ettől olyan volt mintha álmodnék. A durva fájásoktól számitva 5óra alatt kint volt a lányom. Ez az 5 óra brutál volt. Második szülés inditott volt, oxit kaptam, két fájás közt még hánytam is egy nagyot, a durva fájásoktól számitva 3 óra alatt kibújt a baba. Sokkal gyorsabb volt minden másodikra. Tapasztalatból mondom hogy állva sokkal jobb vajudni mint fekve. Az ágy mellé álltam,rádőltem,mikor jöttek a.fájások nagyokat lélegeztem,aztán mikor elmúlik a fájás,lehet kicsit szusszanni. Mindkétszer vajudtam kádban is. Gyorsitja a tágulást. A kitolási szakasz a tényleg brutál, de ilyenkor arra kell gondolni hogy pár perc és kint lesz,és vége lesz.
Első szülés után kb 1 évig tartott nálam mire feldolgoztam lelileg a szülést. 2 évre rá készen álltam az újabb szülésre.
Lányok ne féljetek, ezen túl kell esni, pár óra lesz csak szörnyű, de ez az a fájdalom amiért megéri szenvedni.
A vajódás nekem tényleg erős hascsikaráshoz hasonlított, a kitolásnál meg olyasmi érzésem volt, mint amikor vécézhetnékem van, szóval érzed, hogy nyomni kell. Nyilván a fájás és a kitolás is erősebb, mint hascsikarásnál vagy vécézésél, de valami olyasmi :))
Az első szülésemél nem érzetem a szétszakadást kitolásnál, a másodiknál volt egy olyan gondolatom, hogy még egy ilyen nyomás és szétszakadok. De aztán kint is lett a baba, és még csak ölteni sem kellett, nem volt szakadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!