Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen érzés szülni? Tényleg...

Milyen érzés szülni? Tényleg olyan, mint egy erősebb hascsikarás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bár én még csak 10 hetes vagyok, de nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen érzés szülni. Első baba lesz.

Sok nőtől azt hallom, hogy a vajúdás olyan mint egy nagyon erős hascsikarás.

Hát nekem volt már olyan erős hascsikarásom, hogy azt hittem ott maradok. Vert a víz, melegem volt aztán hirtelen fáztam, és majdnem el is hánytam magam.

Valóban ilyen érzés? Mi van akkor ha az ember lánya elhányja magát szülés közben?

És milyen érzés a kitolás?

Nem tudom, nekem még az is kellemetlen, mikor citológiai vizsgálathoz vesznek mintát, és ugye ott kifeszítik a hüvelyt.

Olyan érzés valóban, mintha szétszakadna az ember belülről?

Köszönöm szépen a válaszokat!

Jó egészséget és könnyű szülést kívánok mindenkinek! :)

2019. febr. 28. 14:28
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Császár nem jobb, igaz maga a szülés talán "könnyebb" de szülés utáni napok pokoliak, hisz egy hasi műtétről van szó.

Míg hüvelyi szülésnél csak az a pár óra szörnyű, másnap már tudsz menni, harmadnap talán az ülés is elviselhető, fel tudsz állni a babádat kipelenkázni, el tudsz menni a büféig egy üveg vízért

Császárnál a felülés is felér egy kinzással, hisz ott a varratok, zuhanyozni is nehéz, minden ágyból felkelés napokig/hetekig borzalom.

Bár nekem nem császárom volt, de ők hatalmas hősök, gondold el, felvágják a hasad, méhed, összevarrnak, ott egy jó hosszú heg ami sajog minden mozdulatnál, még lásd el mellette a babád is.

Én hüvelyi úton szültem, de tudtam ülni másnap minden probléma nélkül, a gátsebem se fájt már következő nap, jöttem-mentem és én segitettem pl a bugyit felhúzni a császáros szobatársaimnak, én pelenkáztam az ő kislányaikat, mert mozdulni se tudtak

Szóval, a császár se könnyű ám, maga a gyerek születése talán könnyebb,de elképzelni se tudom milyen, hetekig fájhat a heg, úgy emelgetni a bébit, szoptatni, fürdetni.. iszonyat nehéz leher, maga a mütét meg szerintem olyan lehet, mintha élve boncolnának, vagy nem is tudom..hisz ébren vagy amikor felvágják a pocit..

A hüvelyi szülésnél ugye kitolás stb nehéz, de utána a felépülés sokkal könnyebb és gyorsabb.

És tudom, olvasni gázos, nehéznek tűnik, de hidd el nem vészes, amikor ott vagy már, annyi adrenalin lesz benned, hogy nem fogod felfogni mennyi fáj is, az lesz benned hogy csak legyél túl rajta.

Ha belegondolsz, ha annyira szörnyű lenne a szülés, akkor miért vállalnának a nők 2.at, 3.at? :)

2019. febr. 28. 18:38
 22/34 anonim ***** válasza:

A szülés pokolian fáj. Nem tudod elképzelni.

Mensi görcs... hascsikarás... francokat. El ne hidd.

Pokol. És egyszerre egy csoda. Leírhatatlan, elmondhatatlan.

A legborzasztóbb és legcsodálatosabb dolog ami elég ellentmondásos, de igaz.

2019. febr. 28. 19:01
 23/34 anonim ***** válasza:
Úristen 😰 ezektől a válaszoktól rendessen levert a víz. Nekem is első baba 22 hetes vagyok, de most úgyérzem ezt nem kellett volna elolvasni. Gondoltam, hogy nem egy lepkefing lesz na de ezek a válszok... Eddig direkt nem olvastam ilyeneket.... 😞
2019. febr. 28. 19:02
 24/34 A kérdező kommentje:
Igen tudom mit érzel nagyon durva.. én csak azért tettem fel a kérdést mert szerettem volna tudni nagyjából mire számítsak. De valóban elképesztő.. én is nagyon félek tőle de arra gondolok hogyha a sok válaszoló meg az ismerőseim ia kibírták akkor biztos túl fogom élni én is.
2019. febr. 28. 19:36
 25/34 anonim ***** válasza:
Én is csak ámulok, és elgondolkodom hogy kell-e nekem majd gyerek :D Borzasztó még olvasni is....
2019. febr. 28. 20:04
 26/34 anonim ***** válasza:

Én nem kaptam oxit. Így nekem elviselhető volt. Nem hasonlítanám se mensi görcshöz se hascsikaráshoz. Ilyen fájdalmat nem érez az ember addig amíg nem szül. Egyébként én durvábbra számítottam. A kitoló fájásoknál voltam úgy h ez azért már nagyon fáj nem bírom tovább, maga a kitolás csak annyira fájt h feszített a baba ott kent, nekem nem vágtak szóval emiatt is... nekem szuper élmény volt a szülés.

Ha valamihez lehetne hasonlítani azaz, mintha a méhszájadra folyamatosan rányomnának valamit egyre erősebben és erősebben, annyira fáj h már nem tudsz másra koncentrálni, vagy nem is tudsz teljesen csöndben maradni. Valami ilyen 🙂

2019. febr. 28. 21:31
 27/34 A kérdező kommentje:

Na végre valaki aki rosszabbra számított:)

És az mitől függ hogy kinek mennyire fáj?

Alkattól vagy...?

2019. febr. 28. 22:23
 28/34 anonim ***** válasza:

Én úgy mentem el szülni hogy egész végig azon aggódtam hogy lesz erőm kinyomni.

A fájdalmat semmibe vettem ooo azt ki lehet bírni.

Lofaszt.

Az inger a tolasra reflex a fájdalom az viszont pokol.

Nyúljon fel két ujjal magadnak azt szorozd be 1000-el kb.

Persze ne nyulkalj most a bab miatt csak hogy elképzelésed legyen

2019. febr. 28. 22:31
 29/34 anonim ***** válasza:

Nekem iszonyat volt a fájdalom.

Annyira közel a masvilagjoz sose ereztemag konkretameh akartam halni hogy abba meg a szenvedes.

Mosolyogva várva a babat mentem be a kórházba mentővel...

És ahogy bedurvult a baba eszembe sem jutott a kinoktol

2019. febr. 28. 22:33
 30/34 anonim ***** válasza:

Én a pokolbam éreztem magam.

Fájt lebenitotta az agyam azt vártam ott helyben szubjektív meg létezni.

Nem tudtam a babára se gondolni se magamra én ott abban a pillanatban feladtam az eletem és gyaszoltam hogy ennyire fájdalmasan ér véget..

Tudom szörnyű olvasni de számomra a szülés egy horror volt és született sután meg rémálmok is volt róla.

Eletem legrosszabb 2 órája volt olyan pocsékul nem lehet érezni magad más helyzetben ezt garantálom!

De látod nem mindenkinek ilyen..

Hozzáteszem nekem délután 4 nyakdugo délután este 7 fájás első

Másnak hajnal 3/4 1 megszültem.

Szóval nekem nagyon gyorsan lezajlott az amire másnak hagy a teste időt így lehet ezért fájt jobban mert minden bele lett sulyesztve abba a kemény kb 2 oraba

2019. febr. 28. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!