Minden áron kell hálapénzt adni a szülész orvosnak?
Nem, miért kéne?
Nem kötelező orvost fogadnod. Ha viszont fogadsz, akkor fizetsz.
Ha orvost fogadsz akkor kell fizetni.
De másképp nem kell
A hálapénz nem kötelező, azt, ahogy a nevében is benne van, hálából adod ha akarod. Utólag, ha elégedett vagy az ügyeletessel és annyit, amennyit jónak látsz.
Ez nem ugyanaz, mint amikor orvost fogadsz - az teljesen más, ott előre leszerződtök (akár csak szóban) és egy plusz szolgáltatást fizetsz ki neki, fix összeg, nem hálapénzt adsz.
Én ügyeletesnél fogok szülni, és nem fogok neki pénzt adni.
Én tanárként keresek havi 135 ezret, ő sokszor ennyit kap egyetlen szülésért (fogadott dokiként), plusz ott a kórházi alapfizetése, plusz a mi kórházunkban dolgozó összes dokinak van magánrendelése is.
Azt hiszem, nem kérdés, melyikünknek hiányozna jobban az a pénz. :) Ezért nem fogok neki pénzt adni, és nem is fogom rosszul érezni magam emiatt. Amúgy sem ingyen lesz a szülés, hiszen a TB-t fizetem...
Ettől még maximálisan tisztelem az orvosokat, és ha minden jól megy, hálás is leszek neki, de nem érzem úgy, hogy ezt hálapénzzel kellene bizonygatnom, mikor ő minden hónapban a többszörösét keresi az én fizetésemnek.
Ha lenne fogadott orvosom, természetesen adnék neki pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!