Mennyi hálapénzt adjak ebben az esetben szülés után?
Első babánk és mivel én még egyetemista vagyok, ezért egy fizuból élünk a férjemmel. Pont ezért is úgy döntöttünk, hogy maradunk annál a szülésznél, akihez eleve tartozom. Ő főorvos, de már szülést nem vállal, így a szülészeten majd annál fogok szülni, aki akkor bent van.
Ebben az esetben körübelül mennyi az az összeg, amit hálapénzként szoktak adni?
Szintén egyetemistaként szültem, nem volt fogadott orvosom. Mivel benn kellett maradnom az utolsó 3 hónapban (kisebbnek tűnt a pici két héttel és már ezért fontosnak tartották) így volt időm beszélgetni velük, és végül nem éreztem az hogy meg kéne fogadnom bármelyiket, mert mindegyiket jónak tartottam.
Hálapénzt ettől függetlenül terveztünk adni (50e az orvosnak 20 a szülésznőnek) de visszaadták a páromnak anélkül hogy megnézték volna mennyi az annyi..
Szóval szerintem kérdezgess véleményeket az orvosokról, szülésznőkről, és ha nincs olyan akinél azt mondanád hogy nála nem akarok szülni akkor szerintem ne görcsölj erre rá.
Sokszor hallok olvasok elrettentő történeteket, de én egyetlen ilyen esetet ismerek az ismeretségi körömből, pedig jó pár anyukát ismerek :) (jó persze ez nem vigasztalja a kivételt, de ha rendben halad a terhességed akkor azért annyira nem kell aggódni)
HA nem fogadod fel utólag nem kell adni. Munkaidőben kíséri a szülésedet, ezért ő fizetést kap. Biztosan nem adnék hacsak nem extra jól végezte a dolgát(sokszor lesz nálad bent vajúdáskor, stb) Csak a fogadottnak szükséges adni mert ő ha kell munkaidején kívül, csak a te szulesedre megy be.
Ha valakit szeretnél fogadni akkor én szülésznőt fogadnék a helyedben. Elejétől a végéig ő van ott, az orvos általában csak kitolásra megy be, meg varr.
Amúgy azzal sincs semmi gond ha egyiket se fogadsz és nem adsz utólag borítékot. Ahol én szültem, el se várták a legtöbb anyuka szinteen nem adott.(del pesti korhaz)
Amiket hallotzam hogy ki mennyit adott nem fogadott doki esetén: üveg bor, bonbon, 20ezer ft(3 különböző ismerősöm ezeket adta)
Egy fillert sem kell adni
Annyira undorito rendszer fizetest kapnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!