Hálapénzt mikor és miért adtatok?
Nem fogok orvost fogadni a szülésre, nem azért, mert nem telik rá, hanem mert nincs rá szükségünk, nem igénylem.
Az lenne a kérdésem, mikor, miért és mennyi hálapénzt adtatok az orvosnak, illetve az is adott, aki nem is volt hálás?
Mert bár első baba jön, nekem egyáltalán nem hiányzik a pesztrálás, a mosolygás, a körbeugrálás sem.
Ha baj lesz, azt nem kedvességből fogják megoldani, és nem is az én kedvemért.
Szóval aki hálapénzt adott, mi oka volt erre?
Egyébként nem igazán terveztem, hogy adok. Nem akarok zsugori lenni, de az én munkámért sem fizetnek pluszban.
Mégis érdekelne mások tapasztalata.
Szülésznőt nem fogadtam (orvost igen) de az ügyeletes szülésznő olyan kedves volt, akármikor ott volt, segített, bíztatott. A szülés napján nem nagyon voltam magamnál, de másnap megkerestem és adtam neki egy borítékot. Ha nem lettem volna hálás nem kapott volna semmit. Egyébként nem is terveztem adni. De egyáltalán nem erre számítottam.
Az orvosom mivel fogadott volt, itt ugye nem hálapénzről, hanem tarifáról beszélünk, az más. Neki varratszedésnél adtam oda a megbeszélt összeget.
Nem fogadtam sem dokit, sem szülésznőt.
Mindkettővel elégedett voltam.
A szülés után mikor a doki kiment, a férjem adott 20ezret, a szülésznőnek pedig akkor adott szintén 20ezret mikor a két óra elteltével elvitték a kislányunkat a csecsemőrészre, engem pedig visszakísért a szobába.
Fogadott dokival ügyeletes szülésznővel szültem már 3at.
Az elsőnél műszakváltás is volt így 2 sz.nővel is találkoztam.Csak az egyiknek adtunk,mert ő kedves volt,igyekezett segíteni,a másik meg le se ...
A másik 2 szülésem villámgyors volt,amihez hozzájárult a sz.nők segítsége,kedvessége.
Ha az orvosommal nem lettem volna elégedett nem adtam volna boritékot neki.Nem csak a szüléseknél valójelenlétét háláltam meg hanem a terhességek alatti törődést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!