Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 27 hetesen mar keso volt ez a...

27 hetesen mar keso volt ez a leszokas?

Figyelt kérdés

Tegnap rossz rovatba raktam fel a kerdest. Eddig 1 dobozzal elszivtam, de 1 hete nem gyujtottam ra. Es mar soha tobbet nem is akarok es nem is fogok...Most erzem, hogy mar nincs ra szuksegem. Felfogtam hogy feleloltlen vagyok. Tudom h mar hamarabb kellett volna, minden erommel probaltam es most jutottam el oda hogy nem dohanyzok.tenyleg mindennap sirtam de remegtem a cigiert. . Nem kerem azon emberek velemenyet akik az elejetol ezt megtettek, bar minden tiszteletem nekik! Tudom hogy undorito, de konyorgom mondja azt valaki hogy már jobb így a babanak:((

Most mindennap probalok zoldseget gyumolcsot enni, minden vitamint szedni. Nem tudom idaig miert nem tertem eszhez. 😭😭😭😭.

2019. febr. 20. 07:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
58%

20as ez az idegmereg duma.. Jaj zsibog a fejem a fsazsagodzol. Elettanilag igen az, de nezzel mer egy dozist.

Bizonyos dozisban minden mereg. Igen, ejnyebejnye, cigizett es ez gaz, de mit fokozzuk mar? Mennyi, mennyi no van aki bagozik, mennyi ficko szivja a terhes noje orra alatt, aztan elnek vigan. Idegmereg, ja, de generaciok nottek fel dohanyos anyak gyerekeikent. Vannak országok ahol a mai napig nem erdekel senkit ez. Kerdezte keso? Irjad nem, de ez a buntudatkeltes, hogy innentol ha valami baja lesz akkor az BIZTOS VAGY AKAR LEHET a cigi miatt ez mar kicsit tulzas. Kihaltak vna mar bizonyos etnikumok magyarorszagon ha a te tulzo ideergezesed alapja biologia lenne es nem panikkeltes.

2019. febr. 20. 12:40
 22/29 A kérdező kommentje:

Kedves #20as!

En legalabb megtettem azt, amit sokan nem birtak. Elertem a celom a babaert. Hiaba kapom a sok rosszat, en bizok abban, hogy isten latta, hogy mennyit szenvedtem es mindent megtettem, azert hogy a babam boldog es egeszseges eletet eljen! :)

2019. febr. 20. 13:17
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Egy talán 2012-es Czeizel-előadásban hallottam, hogy a terhes magyar nők 20% dohányzik (a női lakosságban össz 30%), most lehet azt mondani, hogy úgyis annyi környezeti ártalom van és xy is látszólag egészségesen született, de tán ez is közrejátszhat abban, hogy a magyar babák várhatóan nem egészségben fogják tölteni minimum utolsó 20 évüket ...ahogy mi sem így tesszük, mert tapasztalatom szerint sok mai 60-70-es fittebb, mint a mai 30-40-esek a sok gerincbajjal, cukorbajjal, szemüveggel, meddőséggel és még mi lesz a gyerekeinkkel az erre rárakodó plusz sokféle viselkedési zavarral, ételallergiával... szóval tapasztalatom szerint inkább romló a tendencia, még akkor is, ha persze "túléljük".
2019. febr. 20. 13:43
 24/29 anonim ***** válasza:
75%
Szia! Van aki vegig szivja a terhessege alatt a cigit megsem lesz baja a gyereknek. Persze ez nem garancia SENKINEK sem arra, h cigi mellett egeszseges lesz a babaja, ne adj isten kesobb lesz baja a gyereknek belole. Becsulendo h egyaltalan sikerult letenned, ismerek olyat aki vegig passziv dohanyos volt. Sajnos vissza csinalni nem tudod. Hatalmas akaratero kell ahhoz h letedd. Aldom az eget nekem sikerult, 7 hetesen tudtam meg h babat varok, onnantol nagy volt a kisertes par napig 1-1szalat elszivtam de aztan soha tobbet, szoptatas alatt se, most 10 honapos a babam. Itt nem nagyon fogsz kapni dicserest ezert hisz ilyenkor mar nem csak a sajat eleteddel jatszol. Minden jot kivanok nektek! 🙂
2019. febr. 20. 13:50
 25/29 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Azt javaslom, hogy mostantól egy percig se agyalj tovább azon, hogy eddig mennyit ártottál a babádnak, csak az lebegjen a szemed előtt, hogy mostantól mennyivel kevesebbet fogsz ártani. Ami megtörtént, megtörtént, megbántad, megváltoztatni nem lehet, és ha nem keseregsz rajta, az jobb a babádnak :-) Csak arra gondolj, hogy milyen jó most már, hogy füstmentes környezetben van a kicsi. Ráadásul nem csak a terhesség alatt lesz így, hiszen azután se fogsz dohányozni, ha megszületik. A gyümölcs meg a zöldség mellett meg tarts ki, nem is a baba miatt, hanem ez segít neked megtartani a füstmentességet. Bármi is történt a múltban, most már csak az a fontos, hogy kitarts az elhatározásod mellett.

2019. febr. 20. 18:47
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Te mindent megtettél, de azért terhesen is fél évig tartott a leszokás... Már érezted, hogy mozog, és mégsem tartott vissza. Persze, te mindent megtettél...
2019. febr. 20. 20:14
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem tudlak megérteni. 10 évig dohanyoztam napi 2 dobozzal és pozitív teszt után többet nem gyújtottam rá. Fél fogtam időben, hogy nem csak magamat mérgezem már. Nehéz volt az első hét. Aztán az első hónap, és a harmadik is. Utána múlt el a vágyam a cigaretta után, most már nem nézem ki más szájából. Nem egyszerű, de eddig húzni se kellett volna.
2019. febr. 20. 20:29
 28/29 anonim ***** válasza:
74%
Lehet, hogy rosszindulatú vagyok de nagyon úgy fest, mintha valamiféle elismerést, dícséretet várnál hiszen te "mindent megtettél". Valóban nagyon ügyes vagy, hogy több mint a terhesség felét végig füstölted... Gratulálok!
2019. febr. 20. 22:33
 29/29 anonim válasza:
100%

Öten vagyunk testvérek, falusi élet, ahova még az ilyen szigorú intések nem jutottak el, hogy nem szabad cigizni. Ha el is jutottak senkit sem érdekelt mert mindenki csak az orráig látott, főleg a szüleim. Anyum mind az Öt terhességét végig dohányozta, sőt még ivott is alkoholt, ezt a mai napig nem tartja rossz dolognak ellenben velem. Elmondom szerintem mire hatott ki. Mind az öten alacsonyabb súllyal születtünk, pedig nem voltunk koraszülöttek. Ketten inkubátorban is voltunk, nem tudtuk a testhőt rendesen szabályozni. Én 2,3 kg-val születtem 40 hetes terhesség után. Anyámnak mind az öt terhessége után hamar elapadt a teje, kb 2 hónap után. Úgyhogy még anyatejet sem kaptunk rendesen. Aztán engem kb egy hónaposan elvitt a mentő egy vírus miatt, szinte meghaltam azon az estén, sosem derül ki pontosan de szerintem köze volt a cigizéshez. Ahogy nőttünk kezdtek a komolyabb gondok is meglátszódni, a kortásrsainkhoz képest folyton alacsonyabbak és soványabbak voltunk, ezért folyon vissza akartak marasztalna egy évet suliban, sikerült is nekik, szóval én az osztályomban mindig egy évvel idősebb voltam, és az egész tesóm így volt kivéve a legkisebb. A memóriával és a matekkel az égészünknek baja volt. Ez tanulási nehézségeket okozott, ha leültem s kínlódtam, napokat csak akkor fogtam fel a matekot, az osztályban sosem értettem meg elsőre. Persze ettől voltak erősségeim és sosem hagytam hogy ezek felül kerekedjenek rajtam de az egész tesóm ettől szenvedett, ezért gondolom ez is a cigi miatt volt. Ja és nem egy szál ment el egy nap anyumnak. Hanem kb egy csomag minimum.

Szerintem nagy felelőtlenség cigizni terhesen, meg nem terhesen is. ugyanakkor tudom, hogy egy függőségről nagyon nehéz leszokni.

Két legnagyobb tesóm szintén cigiznek, szintén napi egy-fél csomag. Egy évvel idősebb tesóm és én még a szagjától is hányni tudnánk, és tiszta szívünkből útáljuk a cigit. A legkissebb még kamasz szóval nála még nem dölt el de mindent megteszek hogy ne kezdje el.

Mindenki vonja le maga a tanulságot.

2019. febr. 21. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!