35 hetesen és 4 naposan 1800 gramm mert nem táplálja a lepény. Hasonló tapasztalat?
Szia
Nekem majdnem ugyanez volt. Kétszer feküdtem kórházban miatta (nekem még magas volt a vérnyomásom is,és fokozott volt a lepényi ellenállás - majdnem a duplája a megengedettnek). Folyamatosan 1400-1500 g körülinek nézték UH-n,s mivel 4 hétig nem fejlődött szinte semmit sem,ezért az orvosom nem akart többet várni,nehogy ennél is nagyobb baj legyen. Császár lett végül (műtét alatt nem mértek 170/110-es vérnyomásnál kisebbet),1660 grammal és 42 centivel született meg. PIC-re került,de azon kivül hogy kicsi volt,semmi baja nem volt. Orvosom jól döntött,s még időben lépett. Mondjuk ő már a 25. Héten észrevette,hogy baj van.
5-ös válaszoló vagyok.
Mondjuk fura,nekem 2x csináltak nst-t naponta,1x ultrahangot,s reggel és este szívhangot néztek.s még így is azt mondta a doko,hogy rizikós. Ha bent nem fejlődik,akkor kint jobb neki már,mint bent. Mégha korababa is lesz. Gondolom tüdőérlelőt kaptál.
Azert ez nem ilyen egyszerű, hogy tegyenek valamit! Ugyanis nincs mit tenni. Kár hogy ezt szakember nem magyarázta el neked. Egyelőre a babának jobb bent, mint kint. És addig húzzák, amíg lehet. Ez egy nehéz döntés az orvosok részéről is. Nehéz elkapni azt a pillanatot amikor még nincs késő, de jobb befejezni a terhességet. De alapvetően nincs mit tenni.. Nem létezik rá csoda kapszula amit beveszel és ezért majd gyors hízásnak indul.
Egy magzatot ha nem táplál a lepény rendesen akkor elkezd a fő szervekre koncentrálni. Azok fejlődnek, a súly másodlagos. Azt be tudja hozni már kint is.
Az én fiam 34 hétre született hasonló okokból, nem volt 1500 gramm se. Villámgyorsan összeszedte magát. De hidd el minden nap sokat jelent amit bent tölthet, kint ráér zsirparnat növeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!