27 hetesen mar keso volt ez a leszokas?
Tegnap rossz rovatba raktam fel a kerdest. Eddig 1 dobozzal elszivtam, de 1 hete nem gyujtottam ra. Es mar soha tobbet nem is akarok es nem is fogok...Most erzem, hogy mar nincs ra szuksegem. Felfogtam hogy feleloltlen vagyok. Tudom h mar hamarabb kellett volna, minden erommel probaltam es most jutottam el oda hogy nem dohanyzok.tenyleg mindennap sirtam de remegtem a cigiert. . Nem kerem azon emberek velemenyet akik az elejetol ezt megtettek, bar minden tiszteletem nekik! Tudom hogy undorito, de konyorgom mondja azt valaki hogy már jobb így a babanak:((
Most mindennap probalok zoldseget gyumolcsot enni, minden vitamint szedni. Nem tudom idaig miert nem tertem eszhez. 😭😭😭😭.
Most már jobb neki, mert nem szívod.
Viszont azt nem értem, hogy miért kellett napi 1 doboz? Miért nem csak akkor gyújtottál rá, amikor már tényleg nagyon kellett? Nem érdekelt a babád? Most hiába rakod itt a sírós szmájlikat, meg nyomod a szent szöveget, te tudatosan mérgezted a gyerekedet, és vissza sem fogtad magad. Meg tudod majd magadnak bocsátani, ha baja lesz? Vagy azt hiszed, hogy ő meg fogja, ha elég nagy lesz, hogy megértse? Nem szereted ezt a babát, hiába adod elő itt magad. Nagyon önző vagy.
Kedves 15 os!
Egyett kell veled ertsek, igazad van teljes mertekben, ámbár nem egesz terhessegem alatt 1 dobozzal, par szalat szivtam az utolso 2-3 honapban. Napi 2- 3 dobozrol nehez volt. Megerdemli hogy egeszsegesen eljen, es en mindent megfogok tenni. Orvosomnak azt mondtam mindig ami az igaz, tehat azt a par szalat amit szivtam 5-8 szalat, az elejen is elmondtam neki mikor 1 dobozzal elszivtam. Termeszetesen mondott praktikakat, segitseget adott. Engem nem erdekelt es nem nezegettem mas eseteit hogy jaj neki is egeszseges lett akkor nekem is .. ugy voltam vele hogy az enyem legyen az amiert megfogok tenni mindent. , hogy ha valaki vegig dohanyozta a terhesseget annak egeszseges gyermeke lett, inkabb betudtam egy csodanak. Nem erdekelt se a szomszed se senki peldaja, en ugyanugy undorodom attol, hogy ha egy terhes no dohanyzik, tehat magamtol is ugyanugy undorodtam. Es igen kuzdottem a fuggosegen ellen, megszenvedtem. Megtettem minden tolem telhetot. Es igen elertem a celom, szepen lassan de elertem. A mehlepenyemmel az utolso vizsgalaton nem volt gond, a baba is megfeleloen novekszik, meretei megfelelnek. Persze ettol lehet gond, bar remelem nem lesz. Mert en megtettem mindent. Aki 10 ev utan napi 2-3 donoz cigit elszivott es letette egybol annak minden tiszteletem. En fokozatosan tudtam, en sajnalom, amit eddig okoztam neki, de ABBAHAGYTAM! Remelem még kaptam egy eselyt, illetve a kicsi is hogy boldogan eljunk! Bizom az egiekben.:)
Ami történt, megtörtént, most már nem tudsz semmit tenni azzal, hogy eddig dohányoztál. Koncentrálj a jelenre és a jövőre, és tényleg ne szívj többet. Azzal is sokat segítesz a babádnak, hogy most abbahagytad, így kisebb a méhlepény korai elöregedésének a veszélye például. Mindenképpen jobb így a babának, főleg ha szülés után sem gyújtasz rá. Azt senki nem tudja megmondani egyelőre, hogy az eddigi dohányzással ártottál-e a babának, most törekedj arra, hogy ezentúl ne árts neki. A leírtak alapján jó úton haladsz!
És a statisztikák alapján nagyon jó esélyed van arra, hogy egészséges kisbabád fog születni.
Tudod, az a baj , hogy pont az elején ártasz a legtöbbet. Olyankor fejlődik ki az idegrendszere, és akkor szívtad a nikotint, ami számára idegméreg. Tehát nem tudhatod ,,hogy milyen idegrendszeri problémái lesznek később, lehet soha nem fog megtanulni beszélni, olvasni, és igen az a te hibád lesz.
Ezt nem lehet előre tudni, viszont arra készülj fel , hogy úgy kell leélned az életed, hogy bármikor bármi baja lehet a cigaretta miatt, amit az elején szívtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!