Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 27 hetesen mar keso volt ez a...

27 hetesen mar keso volt ez a leszokas?

Figyelt kérdés

Tegnap rossz rovatba raktam fel a kerdest. Eddig 1 dobozzal elszivtam, de 1 hete nem gyujtottam ra. Es mar soha tobbet nem is akarok es nem is fogok...Most erzem, hogy mar nincs ra szuksegem. Felfogtam hogy feleloltlen vagyok. Tudom h mar hamarabb kellett volna, minden erommel probaltam es most jutottam el oda hogy nem dohanyzok.tenyleg mindennap sirtam de remegtem a cigiert. . Nem kerem azon emberek velemenyet akik az elejetol ezt megtettek, bar minden tiszteletem nekik! Tudom hogy undorito, de konyorgom mondja azt valaki hogy már jobb így a babanak:((

Most mindennap probalok zoldseget gyumolcsot enni, minden vitamint szedni. Nem tudom idaig miert nem tertem eszhez. 😭😭😭😭.

2019. febr. 20. 07:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%
Igen, sokkal jobb ha nem dohányzol, neked is jobb, meg a babának is. Persze, hogy az lett volna a jobb, ha soha a kezedbe se veszed a cigit, pl ü e terhesen, de a múltat megváltoztatni nem lehet. Sokszor lesz beteg nem dohányos anya gyereke is, nem csak ez számít.
2019. febr. 20. 08:46
 12/29 A kérdező kommentje:
Koszonom, en is remenykedem a legjobbakban. Sajnalom, hogy ilyen gyenge voltam. Minden dohanyos kismamanak kitartast, menni fog, a kisbabank elete nem er annyit mint a mi hulye fuggosegunk. !
2019. febr. 20. 08:49
 13/29 anonim ***** válasza:
84%

Most már jobb neki, mert nem szívod.

Viszont azt nem értem, hogy miért kellett napi 1 doboz? Miért nem csak akkor gyújtottál rá, amikor már tényleg nagyon kellett? Nem érdekelt a babád? Most hiába rakod itt a sírós szmájlikat, meg nyomod a szent szöveget, te tudatosan mérgezted a gyerekedet, és vissza sem fogtad magad. Meg tudod majd magadnak bocsátani, ha baja lesz? Vagy azt hiszed, hogy ő meg fogja, ha elég nagy lesz, hogy megértse? Nem szereted ezt a babát, hiába adod elő itt magad. Nagyon önző vagy.

2019. febr. 20. 09:06
 14/29 A kérdező kommentje:
Az az egy doboz egy altalanositas volt, volt olyan hogy 5-8 szal, volt olyan hogy 20 szal, ne feltelezed rolam, hogy en nem szeretem a babam. Mindennap probaltam megallni, az elejen 20 szalakat elszivtam az utobbi idokben csak par szal, ami az jelenti hogy ebbe az utolso 2-3 honapba max 8 szalat szivtam el, es 10 ev dohanyzas utan majdnem napi 2-3 doboz cigi fuggosege miatt szenvedtem. Szeretem a babam, de abban teljesen ugazad van hogy elejetol nemkellett volna cigizzek, hisz ez valoban onzoseg, nem tehetem meg vele. Szerencsere tejesen elengedtem.
2019. febr. 20. 09:13
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha a a 27. hétig napi egy dobozzal elszívtál, akkor ami kárt a méhlepénynek és a babának már okoztál, nem fogod tudni helyrehozni. Persze születhet ettől függetlenül nagyjából egészségesen, ezt kívánom én is, már csak az Ő érdekében is. Az egy dolog, ha valaki nem bírja lerakni egyből, nem ítélkezem, nem tisztem, no de könyörgöm, terhesen is napi egy doboz? Azért ha annyi önuralom sincs az emberben, hogy legalább minimálisra csökkentse, az nagyon szomorú. Persze ha addig 2 doboz volt, akkor az egy is kevesebb, de ez borzasztó sok, mondom ezt úgy, hogy én is dohányoztam anno erősen és a pozitív tesztnél raktam le,bár nyilván előtte jobb lett volna. A méhlepény oxigénellátása akkor 27 hétig erősen korlátozva volt a dohányzás által, gondolom némiképp e miatt el is öregedett, azt nem fogja helyrehozni a zöldség, meg a gyümölcs. Tudja az orvosod, hogy ennyit szívtál, vagy letagadtál belőle és csak az ismert neki, hogy "néha" rágyújtasz? Mert az fontos információ volna, sokkal jobban tudja monitorozni a terhességed a tények ismeretében. Most már csak bízhatsz benne, hogy nem fogsz koraszülni e miatt, hogy megfelelő lesz a súlya, nem lesz idegrendszeri éretlensége, később allergiája, asztmája és még sorolhatnám a végtelenségig. Napi egy doboz 27 hétig az igenis extrém mennyiségű nikotin+egyéb méreg és hazugság volna azt állítani, még akkor is, ha te bíztatásra vágysz, hogy tutira nem ártottál vele semmit. Ennek az esélye igen kicsi, persze történhetnek még csodák, lehet példálózni, hogy a szomszéd Bözsi is végigbagózta a terhességet és mégis egészséges gyerekei születtek, van olyan is, persze, mondjuk azt már nem tudja senki, később volt-e bármi következménye náluk (akár tanulási nehézség, bármi)annak, hogy a méhen belül ennek ki voltak téve. Én nem tudok semmiféle mentséget arra, amikor valaki szándékosan mérgezi, egészségkárosodás rizikójának teszi ki a tőle függő életet, mert a sajátjával mindenki azt tesz amit akar, de a magzat nem dönthet. Nyilván az is segítség a babának, hogy nem teszed ki tovább a dohányzásod okozta stressznek és mérgezésnek, az meg majd kiderül a jövőben, hogy mit ártottál, de joga lett volna a legalapvetőbb dologhoz, egészséges kezdethez, akkor is, ha ezen már változtatni nem lehet és nem akarod hallani.
2019. febr. 20. 09:34
 16/29 A kérdező kommentje:

Kedves 15 os!

Egyett kell veled ertsek, igazad van teljes mertekben, ámbár nem egesz terhessegem alatt 1 dobozzal, par szalat szivtam az utolso 2-3 honapban. Napi 2- 3 dobozrol nehez volt. Megerdemli hogy egeszsegesen eljen, es en mindent megfogok tenni. Orvosomnak azt mondtam mindig ami az igaz, tehat azt a par szalat amit szivtam 5-8 szalat, az elejen is elmondtam neki mikor 1 dobozzal elszivtam. Termeszetesen mondott praktikakat, segitseget adott. Engem nem erdekelt es nem nezegettem mas eseteit hogy jaj neki is egeszseges lett akkor nekem is .. ugy voltam vele hogy az enyem legyen az amiert megfogok tenni mindent. , hogy ha valaki vegig dohanyozta a terhesseget annak egeszseges gyermeke lett, inkabb betudtam egy csodanak. Nem erdekelt se a szomszed se senki peldaja, en ugyanugy undorodom attol, hogy ha egy terhes no dohanyzik, tehat magamtol is ugyanugy undorodtam. Es igen kuzdottem a fuggosegen ellen, megszenvedtem. Megtettem minden tolem telhetot. Es igen elertem a celom, szepen lassan de elertem. A mehlepenyemmel az utolso vizsgalaton nem volt gond, a baba is megfeleloen novekszik, meretei megfelelnek. Persze ettol lehet gond, bar remelem nem lesz. Mert en megtettem mindent. Aki 10 ev utan napi 2-3 donoz cigit elszivott es letette egybol annak minden tiszteletem. En fokozatosan tudtam, en sajnalom, amit eddig okoztam neki, de ABBAHAGYTAM! Remelem még kaptam egy eselyt, illetve a kicsi is hogy boldogan eljunk! Bizom az egiekben.:)

2019. febr. 20. 09:51
 17/29 anonim ***** válasza:
69%

Ami történt, megtörtént, most már nem tudsz semmit tenni azzal, hogy eddig dohányoztál. Koncentrálj a jelenre és a jövőre, és tényleg ne szívj többet. Azzal is sokat segítesz a babádnak, hogy most abbahagytad, így kisebb a méhlepény korai elöregedésének a veszélye például. Mindenképpen jobb így a babának, főleg ha szülés után sem gyújtasz rá. Azt senki nem tudja megmondani egyelőre, hogy az eddigi dohányzással ártottál-e a babának, most törekedj arra, hogy ezentúl ne árts neki. A leírtak alapján jó úton haladsz!

És a statisztikák alapján nagyon jó esélyed van arra, hogy egészséges kisbabád fog születni.

2019. febr. 20. 09:55
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
9es, szanalmas vagy. Kerdezett valamit, erre te meg veletlen sem arra válaszolsz es meg egy mero rosszindulat is vagy.
2019. febr. 20. 09:57
 19/29 A kérdező kommentje:
Koszonom! Igen felesleges a multon ragodni, onzo voltam. En mar soha tobbet nem akarok, nem tudom miert kellett ennyi ido, sajnalom is. De a jovore tekintettel mindent megfogok tenni, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Nagyon szepen koszonom a valaszokat!❤️ Mindenkinek a legjobbakat kivanom!
2019. febr. 20. 09:59
 20/29 anonim ***** válasza:
72%

Tudod, az a baj , hogy pont az elején ártasz a legtöbbet. Olyankor fejlődik ki az idegrendszere, és akkor szívtad a nikotint, ami számára idegméreg. Tehát nem tudhatod ,,hogy milyen idegrendszeri problémái lesznek később, lehet soha nem fog megtanulni beszélni, olvasni, és igen az a te hibád lesz.

Ezt nem lehet előre tudni, viszont arra készülj fel , hogy úgy kell leélned az életed, hogy bármikor bármi baja lehet a cigaretta miatt, amit az elején szívtál.

2019. febr. 20. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!