Ti szerettek terhesek lenni? Baj, ha én már nagyon várom a végét?
33 hetes vagyok. Mindenki kérdezgeti, hogy ugye élvezem, meg ez a legszebb időszak, minden napot élvezzek ki, stb.
Egyfelől érzem ezt, mert tervezett baba volt, akit mindketten nagyon várunk, nagyon boldog vagyok, hogy hamarosan megérkezik, imádok babacuccokat vásárolni, tervezgetni, lakást átrendezni, stb.
Viszont alig várom már, hogy megszülessen és bevallom magát a terhességet annyira én nem élvezem. Az elején nagyon aggódtam, hogy valami baj lesz, mert a környezetemben ketten is elvetéltek az elmúlt fél évben, ráadásul 7-8 hetesen én is véreztem. Eközben megvolt a szokásos étvágytalanság, szédülés, alkalmanként hányás, ami különösen a munkahelyemen volt kellemetlen. Szerencsére később a vérzésből nem lett baj, de a 12 hetes UH-n meg azt mondták, mélyen fekszik a lepényem, ezért csak óvatosan csináljak mindent, ne erőltessem meg magam.
Így a 19 hetes UH-ig nem volt szex (először a korai vérzés, majd a lepény miatt), nem voltak nagy séták, nem volt kirándulás (terhesség előtt nagyon aktív voltam, és ez nagyon hiányzik), nem emelhettem fel imádott unokahúgaimat, minden mozdulatomra vigyáznom kellett, pl. néha ösztönösen elkezdtem volna futni a busz után. :D Szóval hiába örültem nagyon a babának, magát a terhességet annyira nem élveztem...
Tudom, hogy ezek nagyon kicsi problémák ahhoz képest, hogy más az egész terhességét végighányja vagy kórházban van vagy elvetél, csak azt akarom éreztetni, miért nem volt nekem sem az a rózsaszín köd.
A 19 hetes UH-n aztán azt mondták, teljesen jó helyen van a lepény, nem volt semmi gond, így pár hetet aktívkodtam, mentünk pár napos belföldi kirándulásra, végre újra volt szex, ez egy jobb időszak volt. :)
Kb. a 25. héttől viszont elkezdtem keményedni, ha sokat sétálok, fáj a hasam, a 30. hét után nekem visszatért az étvágytalanság, néha émelygek, van amikor rá sem tudok nézni a főtt kajára... Most 33 hetesen már a hasam is zavar, fekvésnél egyetlen póz sem kényelmes, a baba sem találta még ki, hogy szeret lenni, minden pózban szét akarja rúgni a hasamat, ha lefekszem. :D
Éjjelente 4-5-ször felkelek, vagy azért mert kényelmetlen, vagy azért mert pisilnem kell, vagy begörcsöl a lábam.
Eközben végig dolgoztam eddig a terhességet (de ez az utolsó hetem! :) ), mert irodai ülőmunka, és nem akartam csak azért táppénzre menni előbb, hogy kényelmesebb legyen, de az utóbbi hetekben már a munkanapokat is végigszenvedem, nem tudok koncentrálni, stresszes, a sok ülés miatt fáj a hátam, nem nagyon marad idő a készülődésre, mert este 7-re érek haza és utána már csak fetrengeni vagyok képes. :D
Mondom, tudom, hogy másoknak sokkal nagyobb problémái vannak, és hogy örülnöm kell a viszonylag sima terhességemnek és hogy a babával minden rendben van, de tényleg olyan nagy baj, hogy nem imádok terhesnek lenni?
Azt a tényt imádom, hogy hamarosan megérkezik a kisbabánk, de őszintén ha a következő babánál átugorhatnánk néhány hónapot, nem bánnám. :D (nyilván nem koraszülésről beszélek, és most sem kívánom, hogy hetekkel korábban jöjjön a baba).
Hiányzik az aktív élet, hiányzik a futás, biciklizés, kirándulások... tudom, hogy ezeket nagyrészt baba mellett is redukálni kell majd, de nem teljesen, és akkor legalább ott lesz a baba, így sokkal könnyebb lesz lemondani dolgokról. :D
Ti hogy élitek meg a terhességet? Aki imádja ezt az időszakot, konkrétan mit? :) A tényt, hogy hamarosan jön a baba, vagy magát az állapotot is lehet szeretni? :D És nagy baj, ha nekem valószínűleg nem úgy fog megmaradni az emlékeimben, mint életem legszebb 9 hónapja?
Köszi a válaszokat! :)
Én igazából nem is utálom a terhességet, ahogy írtam nem voltak nagy problémáim (eddig, és remélem így is marad), csak arról van szó, hogy én inkább nyűgnek élem meg, mint "áldott állapotnak".
De persze soha nem gondolnám azt, hogy nem érte meg, tudom, hogy ha megszületik a kisfiam, az sokszorosan kárpótol majd. Tudom, hogy a terhesség kellemetlenségeit el kell tűrni, és hogy a megszületett gyerekkel még sokkal nagyobb kellemetlenségek is lesznek. :D
Csak már kezdtem bűntudatot érezni, hogy én nem tartom ezeket a hónapokat annyira csodálatos időszaknak.
De szerintem már jövő héttől sokat javul a helyzet, amikor már nem dolgozom. :) Mert eddig végülis miből álltak a napjaim? Ugyanúgy dolgoztam, mint terhesség előtt, csak kényelmetlenebb minden... (hátfájás, tömegközlekedés nagy pocakkal, alváshiány, koncentrációhiány, fáradékonyság)... Szerintem így munka nélkül már én is jobban fogom élvezni az utolsó másfél hónapot. :)
Amit szeretek benne: akárhogy is nézem, még most a harmadik gyerekkel is misztikus ez az állapot. Szeretem még a magzatmozgásokat észlelni, és az izgalmas várakozást.
Amit nem szeretek: nyilván nem szeretek kifulladni, fáradékonyabb lenni,nem kellemes a vizesedés, és esetemben a GDM sem. De a legrosszabb az aggodalom az elején, amíg nincsenek magzatmozgások, sőt a GDM miatt végig nem teljesen felhőtlen az egész.
Én is várom már,hogy vége legyen.
Mikor kiderült,repkedtem örömömben,aztán elég korán,6 hetesen elkezdtem hányni,egészen a 16.hétig de úgy,hogy többször kellett befeküdnöm a kórházba kiszáradás miatt. Közben nyilalgattam folyton,megemeltem a magnézium adagot,de kihánytam azt is,így nehéz volt.Egy hosszabb korhazlatogatas után sikerült úgy helyretenniük,hogy a hányás megszűnt.A hányinger megmaradt a mai napig de az már megváltás nekem.Viszont akkor már jött a hátfájás,fáradékonyság,szédülés.A pocakom is úgy nő,hogy hírtelen.Feszűl állandóan.
A munkából kimaradtam ezek miatt 3 hónapig.Kb 2 hete sikerült visszatérnem az életbe,de kínszenvedés.Ezek mellett természetesen boldogabb vagyok,mint valaha,de már jó lenne ha itt lenne a karjaimban a pici és nem a pocakban.
Èn 1 hete szültem, de komolyan megváltás volt...mondtam is a páromnak h nem tudom ki az aki végig élvezi ezt,de én nem. Fájt itt fájt ott,durván gombás fertőzésem volt egész terhesség alatt amin semmi sem segitett,így us mentem szülni brutál gombaval(szerencsére semmi baja nem lett😍) ennek tetejébe még 6napot túl is léptem a terminust😂😂
Aludni sztem többet alszok most....de komolyan😂
Szóval nyugi kedves kérdező nem vagy egyedül ,nemsokára vége..és a kezedben tarthatod Őt. Hidd el megér minden kínlódást 😍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!