Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Titeket nem ijeszt meg maga a...

E61 kérdése:

Titeket nem ijeszt meg maga a gondoltat, h ha utoljára akartok terhesek lenni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Van már 2 lányunk és gyúrunk a 3.gyerkőcre. Megbeszéltük már jó előre, h 3 gyerkőcöt szeretnénk több okból kifolyólag. Engem megrémiszt a dolog, h 31 -2 évesen megszülöm a 3. babót és annyi, nincs tovább.Nem élhetem át többet ezt a mérhetetlen örömöt, csodát, fáradtságot, amit egy kis pocaklakó adhat. Én sem szeretnék több gyermeket 3-nál, de maga ez a kismama érzés esküszöm már most hiányzik, pedig még a harmadikra most gyúrunk...Van valaki hasonlóan, vagy forduljak szakemberhez? köszi mindenki válaszát!
2013. aug. 13. 14:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekünk nemrég született meg a második gyermekünk,és mi is 3-at szeretnénk.Én is pont ezen agyalok,hogy ha meglesz a harmadik,soha többet nem leszek kismama,és összeszorul a szívem....

Tanáccsal nem tudok sajna szolgálni,de én is ugyanúgy érzek,mint Te!

2013. aug. 13. 14:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Én 26 éves vagyok, van már egy kisfiúnk. És jelenleg nem is tervezünk többet. Van jó néhány indokunk, ami miatt nem vállalunk, ezt most nem részletezném.

És engem egyáltalán nem ijeszt meg a gondolat, hogy akkor voltam először és nyilván utoljára is terhes.

Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy sem a terhességem, sem a szülésem nem volt egy egyszerű eset, sok nehézség és komplikáció lépett fel, ráadásul császáros is voltam. Úgyhogy kövezzenek meg, tiszta szívemből imádom a fiamat, megérte érte ennyit szenvedni, de én nem egy csodaként éltem meg a terhességet. Szóval egyáltalán nem leszek lelki beteg, ha nem leszek többet terhes.

De mindannyian mások vagyunk. Te lehet hogy könnyebben élted meg a dolgokat, neked tényleg tiszta öröm volt. Viszont azért nézd az ép észérveket, hogy miért nem vállaltok többet (pl. helyhiány, anyagi okok, munka vagy bármi) és akkor nem fogod szerintem így érezni.

2013. aug. 13. 14:42
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, mindkét terhességem majd hogy nem zökkenőmentes volt. A szülés, már nem sajnos, de nem is az hiányozna, hanem az a gyönyörű 9 hónap tele izgalommal, várakozással, hogy vajon milyen lesz a pici, kire fog hasonlítani...Egy csoda szerintem amit átélhet egy nő a terhesség alatt!

De igazad van kettes válaszoló, maradjunk a realitás talaján! :)

2013. aug. 13. 14:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Pont ezt mondtam egyik barátnőmnek, hogy milyen rossz érzés, hogy többet nem lesz + terhességi tesztem, nem leszek terhes, nem fogok szülni, szoptatni stb.

De nyilván ésszerűen kell gondolkodni, és ha két gyereket tudunk vállalni, akkor csak azért nem szülök még néhányszor, mert ezek hiányoznak.

2013. aug. 13. 15:10
 5/10 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Nagyon szerettem várandósnak lenni.Kezdve a teszteléstől sikerült-e vajon,(még az állandó hányingert is elfelejti az ember)egészséges-e,kislány vagy kisfiú,kire fog hasonlítani,milyen baba lesz,stb.stb.

Nekünk 2 fiú van,de nem azért lesz harmadik,mert hátha lány lesz,hanem babát szeretnénk.Ti is így vagytok vele Kérdező?

3-at be tudunk vállalni,szépen felnevelni,anyagilag,érzelmileg,fizikailag bírni.Ezt mindenki maga tudja.

2013. aug. 13. 15:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát figyelj, mi most várjuk a második babánkat, a 33. héten vagyok, és igen, nekem is kicsit összeszorul a szívem, mikor arra gondolok, hogy hamarosan vége, és mi pedig kettőnél több gyereket nem terveztünk. De nem fogok keseredni, mert két szép kislányunk lesz, akiknek mindent meg fogunk tudni adni, amire szükségük lesz. Én is szerettem/szeretek terhes lenni, de azért ezt nem lehet a végtelenségig folytatni, majd a harmadik gyerkőc után biztos belátod te is!

Nem kell szerintem szakemberhez fordulnod, csak kicsit gondolkozz el. És ha már ott fog a három gyerkőc szaladgálni körülötted szerintem biztos nem fogsz egyhamar vágyni negyedikre.

2013. aug. 13. 15:16
 7/10 A kérdező kommentje:

Kedves Egyes! Ugyanígy érzek, ahogy Te is!

Kedves Utolsó! Nem bírnák -én sem és a párom sem- már 3 gyerkőcnél többet lelkileg, fizikailag támogatni. A mindennapi törődést és gondoskodást már nem tudnám megadni 4 gyereknek! Már most 2 gyerekre nehéz kettészakadni soxor!

2013. aug. 13. 15:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja és mi sem azért akarunk harmadikat, h hátha fiú lesz! Csak egészséges legyen!!!!
2013. aug. 13. 15:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Én a 2.-at várom, de nem fogom sajnálni, h nem leszek már terhes. Bár még 1-et szeretnénk :) Nekem sem öröm a terhesség, hanem csupa aggódás és idegeskedés. Akkor leszek boldog, ha épen megszületnek a gyerekeim és nem kell többet idegelnem.
2013. aug. 13. 17:38
 10/10 Kiscsillag7906 ***** válasza:

Három fiam van , a legkisebb 15 hós.

Sokszor nekem is eszembe jut, hogy milyen jó lenne ismét várandósnak lenni, főleg akkor szorul össze a szívem, mikor egy újszülöttet látok. De mi sem vállalunk többet. Azért meg tuti nem szülnék, hogy hátha lány lenne. Mert ha nem, akkor lehet a végtelenségig szülnék.

2013. aug. 13. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!