Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jogosítvány megszerzése így?...

Jogosítvány megszerzése így? Ki mit tenne a helyemben?

Figyelt kérdés

A sztorim talán kicsit hosszú lesz. Azért a terhesség topikba rakom mert így talán a "lelki" része is jobban átjön a dolognak...

Kicsivel kevesebb, mint két éve teherbe estem, de ez a terhesség nem maradt meg, 10.hét után missed ab műtét lett a vége. Első baba lett volna és eléggé földhöz vágott a dolog. Mivel azonban belekezdtem már a jogsiba megcsináltam a kresz vizsgát a műtét után, aztán elkezdtem vezetni. Kapásból kétszer annyi levezetett órával vágtam neki az első forgalmi vizsgámnak, mint ami szükséges. Megbuktam az első vizsgámon. Aztán megbuktam még négyszer. Ekkor jött a PÁV, amin gond nélkül átmentem, nincs gond a képességeimmel. A PÁV után két nappal pozitívat teszteltem végre (miután elvesztettük az előző babát nagyon vártuk a következőt). A páv után el is mentem a következő, immár hatodik forgalmi vizsgámra, első trimeszterben voltam, nagyon izgultam... minden vizsgahelyzetben iszonyatosan izgulok, de most azért is izgultam, hogy ha stresszelek, az rossz hatással van a babára...és nehogy megint megtörténjen a rossz.. de nem tudtam nem stresszelni... Persze megbuktam a vizsgán... az oktatóm azt mondta hogy kéne oktatót váltani, és megoldjuk valahogy, de azóta nem kerestük egymást...

Engem annyira kikészített ez az utolsó vizsga, hogy nem vagyok biztos benne, hogy el tudom megint viselni az órákat, és főleg az újabb vizsgákat. Anyagilag sem nagyon bírjuk már.

Azonban ha abbahagyom (májusban jár le a kresz vizsgám, és májusban fogok szülni..) akkor kárba megy minden, az a rengeteg beleölt pénz, fáradság, és a páromat is nagyon sajnálom, hogy így "cserben hagytam", amikor mindig támogatott és segített ebben az egész vezetésben, és neki is egy csomó segítsége benne van... Tudom, hogy szomorú lesz, ha nem szerzem meg a jogsit, azért is mert ő hisz bennem, hogy ügyes vagyok, meg persze a pénzt is kidobtuk az ablakon...

Nem tudom, mit tegyek. Állandó bűntudatom van amiatt, hogy befejeztem, és félbehagytam, és gondolkodom hogy mégis belevágjak, de akkor meg ott van hogy lehet, hogy megint rengeteg pénzt elvinne, és megint nem sikerülne elsőre, és rengeteg stressz lenne megint...

Meg egyáltalán elvállal még így valaki, hogy májusig le kell vizsgáznom? Több órát kéne vennem, mert hónapok óta nem vezettem, igaz, itthon vagyok táppénzen (autoimmum pajzsmirigy+gdm) tehát akár minden nap tudok órára menni... De kérdés hogy megéri-e... belevágjak vagy csak megint kudarc és stresszfaktor lesz az egész? Vagy lenne értelme befejezni? (Egyébként nem félek a forgalomban. A hat bukásomra tekintettel lehet, hogy kéne...de nincs problémám, csak a vizsgán izgulok, egyébként én úgy érzem nincsenek vészes problémák a vezetésemmel, látok az utakon nálam sokkal rosszabbakat. Persze azért nyilván a hat bukás nem volt mind ok nélküli, és azért tudom, hogy valami mégsem stimmelhet velem annyira, ha másfél évig nem sikerült levizsgáznom...de nem tudom, azt még senki nem mondta aki látott vezetni, hogy hagyjam abba, és nekem ez nem fog menni...persze attól hogy nem mondták, még lehet, hogy ez a helyzet, de én ezt magamtól nem látom.)

Ti mit tennétek a helyemben?

2019. febr. 2. 20:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
86%

Én most is azt mondom,h a vizsgadrukkot kéne legyőznöd. Ne törődj a negatív kommentelőkkel.

Több,mint 10 éve van jogsim. Télen tanultam vezetni,mert apukám mindig azt mondta,h aki télen tud,az mindig tud. A rutin vizsga (akkor még külön volt) előtti nap leszakadt a hó. Úgy ráparáztam,h nem sikerült,csak másodszor. Aztán jött a városi vizsga. Hó+ónos eső+nagy forgalom. És megbeszéltem magammal,h én uralkodom az autó felett,nem fordítva. Csak erre koncentráltam. Induláskor elmúlt az izgalmam és elsőre megvolt.

Az első jogsis vezetésemnél jobban izgultam,mint a vizsgán😂

Az oktatóm mindig azt mondta,ahhoz,h vkinek elég rutinja legyen,az legalább 10 év aktív vezetés. Sztem igaza van.

Szóval,ha ennyi pénzt és energiát belefektettél,akkor ne hagyd abba. Győzd le a vizsgadrukkot magadban. Hidd el,sikerül. Szurkolok!

2019. febr. 3. 06:19
 22/27 anonim ***** válasza:
53%

Nem tudom néhány ember miért beszél így a kérdezővel. Hány ember van aki elsőre átmegy, majd azzal a lendülettel csavarodik is fel egy fára? Aztán örülhetünk, hogy másnak nem lett baja.

Oktatóm szerint az emberek legalább felének nem kéne vezetnie. Folyton látom ahogy ökörségeket csinálnak az utakon, aztán lehet pont az itt okoskodókról van szó, csak hát sok ember akkora profinak hiszi magát aztán mégsem. Te meg kérdező vegyél be egy leszarom tablettát és csináld végig. Nem mindenki ugyan olyan higgadt ha teljesíteni kell, de ez még önmagában semmit nem jelent.

2019. febr. 3. 07:04
 23/27 anonim ***** válasza:
53%

Úgy, ahogy az utolsó írja. Nem használják az indexet, nem tudják mi a jobbra tartás...sorolhatnám de megvan a jogsijuk. Te nem vagy náluk rosszabb, ne add fel....menni fog ismerem, mi ez a vizsgadrukk én is buktam miatta igaz 2szer...Attól, hogy vkinek elsőre megvan az nem azt jelenti, hogy jó sofőr...

Menj el szerintem is másik oktatóhoz... giatalabb ismerőseim amikor megkapták a jogsit nem értettem, hogyan...hisz ismertem a képességeiket..aztán 1/2 elmondta hogy megvolt az ára. Van aki azóta belejött a vezetésbe, van akinek a jogsija csak porosodik.

2019. febr. 3. 08:36
 24/27 anonim ***** válasza:
88%

Mivel ez egy névtelen oldal, így leírom az én történetemet.

Nekem a kresz és a rutin vizsga elsőre ment. A rutin valószínűleg a vizsgabiztos jóindulatán is múlt, mert annyira izgultam, hogy remegett a lábam, emiatt folyton lefulladtam, de a feladatokat ezt leszámítva hibátlanul végeztem.

Majd forgalomban 2x buktam. Elsőre egy kanyart a vizsgabiztos szerint túl gyorsan vettem be (ezen nem akadtam fel, mert tényleg lehet jogos, bár nekem kicsit szőrszálhasogatás), másodjára pedig azért mert azt mondta nem néztem tükörbe. Mondtam, hogy de igen, szerinte nem, meg szerinte nem tartottam be a jobbratartási kötelezettséget, ami azért nonszensz, mert záróvonal volt, és a jobb oldali sáv amúgy is buszsáv volt... Mindegy, meghúzott, de így 5 perccel a vizsga kezdetét követően. Kb elindultam és meg is állított. Gondolom volt jobb programja, a fejdíjat meg amúgy is megkapta utánam...

Akkor nagyon kiborultam és majdnem 1 évig én sem vezettem. Oktatót váltottam, mert valahogy úgy éreztem, hogy ő sem partner ebben a dologban, semmilyen szinten nem támogatott, nem tanított, inkább csak kiabált velem ha valami nem ment magamtól. Arról nem beszélve, hogy az órák 80%-ban az ő magánügyeit intéztük, tehát arról, hogy a vizsga útvonalat begyakoroljuk, szóba sem jött. Volt olyan útvonal aminek a közelében sem jártunk és mégis hagyta, hogy így induljak neki a vizsgának....

No mindegy, szóval váltottam és az új oktatóval a nulláról újrakezdtem mindent. Sokkal támogatóbb és türelmesebb volt, ami nekem sokat számított, beszéltünk is a vizsgáról, hogy miért buktam stb. Ő volt az első aki szóbahozta, hogy fizetni kellene a vizsgáért, mert sok vizsgabiztos ezen a helyen ahova én járok, erre megy. Nagyon ódzkodtam a dologtól, de mondta, hogy ha szeretném a jogosítványt akkor ezt a lehetőséget is figyelembe kell vennem, mert ahogy ő látja, technikailag nagyon jól vezetek, nem ajánlaná fel ezt a lehetőséget, ha úgy látná, hogy alkalmatlan vagyok a vezetésre, de tényleg olyan a vizsgasor, hogy bármiért lehet buktatni.

Nem erőltette egyébként, de mondta, hogy gondoljam át és szóljak ha döntöttem. Végül vizsga előtt kérdezte meg újra és mivel nekem is hetek voltak hátra, míg lejár mindenem és újra kell kezdenem, így nem mertem kockáztatni, úgy döntöttem, hogy fizetek. 20.000 Ft volt. Mivel aznap pont ellenőrzés volt a pályán ahol pont az ilyen csalásokat buktatták le, így ugyanúgy húznom kellett útvonalat és levezetnem a vizsgát, csak a keresztfeladatokat nem kérték rajtam számon, inkább csak egy 45 perces kocsikázás volt a vizsgabiztossal. A végén ő is elmondta, hogy emiatt ő nem fog rosszul aludni, mert tényleg szépen vezetek, megfontolt vagyok, rutint pedig majd szerzek később.

Ennek lassan 10 éve és azóta is balesetmentesen vezetek. Egyébként Budapestre járok autópályán napi szinten, tehát nem arról van szó, hogy egy tanyán lakok ahol van egy fő utca és naponta 3 autó megy el. Ennek ellenére nem csavarodtam fel fára, és nem öltem meg egy családot sem, pedig gyakorlatilag vásároltam a jogsimat.

Szerintem ne add fel.

2019. febr. 3. 10:07
 25/27 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem az, hogy babát vársz (gratulálok), nem releváns érv sem ellene, sem mellette. Én úgy látom a válaszaid alapján, hogy menekülnél a további tanulás elől, akár a terhesség, akár az itteni válaszok ürügyén. Nem bántásból írom, csak légy őszinte magaddal. Mi nem tudhatjuk innen, hogy menne-e, vagy nem, de néha elhatározás kérdése. Ha úgy döntesz, hogy minden eddiginél jobban figyelsz, igyekszel és gyakorolsz, akkor lehet sikerül ám. Gyerekkel pedig sokkal könnyebb az élet, ha vezetsz. De ezt neked kell tudnod. Csak ne csapd be önmagadat.
2019. febr. 3. 11:00
 26/27 anonim ***** válasza:
72%

Én is terhesen csináltam meg a jogsit, nagy pocakkal vizsgáztam.

Keress egy olyan oktatót, aki nagyon türelmes és segít leküzdeni a vizsgadrukkot. Menni fog, csak bízzál magadban! :)

2019. febr. 3. 14:53
 27/27 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat.

Utolsó, különösen nagyon igazad van, talán tényleg menekülnék, plusz tegnap ráébredtem, hogy mennyire is készülök ki lelkileg a témától...amin vagy tudok változtatni elhatározással, vagy idő kell még. Talán tényleg várok a szülés utánig a folytatással, igaz, hogy akkor bebukom az eddigi "eredményeimet" (újra kell kresz vizsgázni, új órákat kell venni), de talán nyugodtabb és jobb lenne tiszta lappal indulni. Párommal is megbeszéltem, támogat akkor is, ha újra kezdem és újra kell fizetni a dolgokat, úgyhogy valahogy megoldjuk majd. De talán csak a baba után.

2019. febr. 3. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!