Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit mondjak az orvosnak?

Mit mondjak az orvosnak?

Figyelt kérdés
Ne röhögjetek ki de 18 hetes vagyok 2 hét múlva kell mennem UH-ra csak. 12. héten voltam utoljára és annyira aggódok hogy mivan a babával rendesen fejlődik e meg minden. Az orvosom szabin van csak akkor lesz mikor mennem kell a köv. vizsgálatra. Ha bejelentkezek UHra mit mondjak miért jöttem most? A legközelebbi 4dultrahang 80kmre van úgy hogy oda nem tudok elmenni.
2019. jan. 30. 17:58
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
35%
Mert 80kmre van. Leirta. Amugy meg nekem az orvosom (magan) lebszott.h ha aggodom, miert nem.mentem el az ugyeletre. Az anya megerzese sokat számít. Az egészségügy nem azert tart itt ahol, de ez nem az a temakor. Sajnalatos ha egy aggódó kismaman akarod elverni a magyar eu allapotat.... Gaz
2019. jan. 30. 19:08
 12/45 anonim ***** válasza:
34%
Nem ertek egyet az elottem szolokkal, de ha igy van ez jol, masok vagyunk. Szeretem annyiszor mesz uh-ra ahanyszor akarsz, mivel fizeted a tb-det tehat jogosult vagy ra. Az hogy olyan szar a magyar egeszsegugy hogy alig van munkaero aki aki ellassa a pacienseket es tulterhelt a rendszer nem a te hibad. Jogosult vagy ra, hogy ha aggodsz a babad miatt, akar alaptalanul, akkor megvizsgaltathasd magad. Egyszeruen csak menj be es mondd meg hogy szeretned ha megnezne elobb, mert aggodsz. Mondjuk allami helyen a fent emlitett kapacitashiany miatt sokszor kellemetlenkednek ha csak ugy odamesz, ezert erdemes magamba menni. Nem is ertem miert kell 8 hetnek eltelnie hogy ijra megnezzen titeket, altalaban oanaszmentesen 4 hetente uh-znak. De aharod akkor 2 hetente. Az lenne a normalis hogy annyiszor ahanyszor akarsz.
2019. jan. 30. 19:17
 13/45 anonim ***** válasza:
73%
Ezzel csak magánba tudsz menni, ott meg nem kell megindokolni.
2019. jan. 30. 19:48
 14/45 anonim ***** válasza:
53%
És ha vennél otthonra egy szívhang figyelőt? Tudom nem uh és nem derül ki a baba fejlődése belőle, de azért ez is meg tudna talán egy kicsit nyugtatni, nem?
2019. jan. 30. 20:36
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fura, hogy ha odaállítasz akkor megvizsgálnak, nekem ilyet nem engednek...még magánban sem. Akkor is minimum odatelefonálok és megmondják hogy mehetek-e vagy nem. OEP-en meg sosem mehettem.

De ha neked engedik, akkor mindenképp az igazat mondd, aggódsz és kész.

2019. jan. 30. 20:37
 16/45 anonim ***** válasza:
73%

Emberek, terhesgondozásra van protokoll. Normális terhesség esetén terhességmegállapító, 12. hetes genetikai, 20 hetes genetikai, 32 hetes majd 36 hetes UH van.

Nyilván ha valami probléma van, vagy valami miatt kockázatos a terhesség (ikrek, hypertonia, diabetes stb.), akkor gyakrabban van, de normál esetben ennyi. És ennyi pont elég is arra, hogy a problémákat kiszűrjék, nem véletlen találták így ki.

Ennyi erővel minden egyes terhes járkáljon hetente vagy akár naponta UH-ra, mert aggódik. Szerintetek ez normális lenne? Ugyanis ha ő elmehet ezzel, hogy "mert csak", akkor az összes másik terhes is elmehet. Szerintetek erre van kapacitás? Elárulom: nincs.

Aztán meg sír mindenki, hogy lassú az ellátás, meg sokat kell várni és blabla. Hát nem kell totál feleslegesen terhelni a rendszert, és akkor nincs ilyen gond.

Kicsit saját magatokon is túlláthatnátok ám.

Elég durva, mikor a napi sztk-s rendelés több mint fele totálisan indokolatlan. Akinek meg valóban baja van, az várjon, mert azok foglalják a helyet, akik épp csak arra jártak.

2019. jan. 30. 22:18
 17/45 anonim ***** válasza:
100%
Menj magánba szerintem is, nem muszáj 4d-re menned, tök felesleges, de ott nem kell megindokolnod miért mész pont most, plusz nem veszed el az sztk-s rendelésen mástól az időt, szerintem kényelmesebb is és magyarázkodni sem kell. Vagy tényleg vegyél szívhang hallgatót,hogy kicsit megnyugtasd magad. Én az ilyen kötelező terhesgondozáson kívül eső köröket mindig magánban intéztem, sőt, igazából még azt is, mikor bevéreztem, mert úgy gondoltam magánban gyorsabban ellátnak, és igazam is lett.
2019. jan. 30. 22:49
 18/45 anonim ***** válasza:
27%
Menj el, ha ez megnyugtat teged, a 16os kommentelot meg egyszeruen hagyd figyelmen kivul. Gondolom akkor is ilyen erzelemmentes lenne, ha a sajat eseterol lenne szo.
2019. jan. 30. 23:32
 19/45 anonim ***** válasza:
35%
Sztem aki ugy gondolkozik mint a 16.os valaszolo, az menjen akkor 12.,20.,32.,36. Heten, aki viszont igenyli a gyakoribb vizsgalatot, azt menjen tobbszor. Nem vagyunk egyformak, van aki nem aggodik egyaltalan, van akit meg megnyugtat a rendszeresebb kontroll. Nem tudom miert kell a kerdezonek ugrani ezert
2019. jan. 31. 00:15
 20/45 anonim ***** válasza:
55%

Azért kell "nekiugrani", mert aki egészségügyben dolgozik, az látja, hogy mi a helyzet. Gondolom közületek senki.

Értem én, hogy aggódik, lehet, hogy én is aggódnék, de akkor elmennék babamozizni, nem az állami rendelés terhelném. Bunkózhattok, de igen is marhára frusztráló, mikor jön egy nap 250-300 beteg az ambulanciára, ezeknek a fele tök indokolatlan, és mikor 3 órát kell várni, akkor meg mindenki veri az ajtót és a személyzetet cseszteti. Egyszer kellene kipróbálnotok. Szép, hogy fizetitek a tb-t, de attól abba még a rendszeres gondozás van benne, nem a kívánságműsor.

2019. jan. 31. 06:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!