Mit mondjak az orvosnak?
Nekem fura, hogy ha odaállítasz akkor megvizsgálnak, nekem ilyet nem engednek...még magánban sem. Akkor is minimum odatelefonálok és megmondják hogy mehetek-e vagy nem. OEP-en meg sosem mehettem.
De ha neked engedik, akkor mindenképp az igazat mondd, aggódsz és kész.
Emberek, terhesgondozásra van protokoll. Normális terhesség esetén terhességmegállapító, 12. hetes genetikai, 20 hetes genetikai, 32 hetes majd 36 hetes UH van.
Nyilván ha valami probléma van, vagy valami miatt kockázatos a terhesség (ikrek, hypertonia, diabetes stb.), akkor gyakrabban van, de normál esetben ennyi. És ennyi pont elég is arra, hogy a problémákat kiszűrjék, nem véletlen találták így ki.
Ennyi erővel minden egyes terhes járkáljon hetente vagy akár naponta UH-ra, mert aggódik. Szerintetek ez normális lenne? Ugyanis ha ő elmehet ezzel, hogy "mert csak", akkor az összes másik terhes is elmehet. Szerintetek erre van kapacitás? Elárulom: nincs.
Aztán meg sír mindenki, hogy lassú az ellátás, meg sokat kell várni és blabla. Hát nem kell totál feleslegesen terhelni a rendszert, és akkor nincs ilyen gond.
Kicsit saját magatokon is túlláthatnátok ám.
Elég durva, mikor a napi sztk-s rendelés több mint fele totálisan indokolatlan. Akinek meg valóban baja van, az várjon, mert azok foglalják a helyet, akik épp csak arra jártak.
Azért kell "nekiugrani", mert aki egészségügyben dolgozik, az látja, hogy mi a helyzet. Gondolom közületek senki.
Értem én, hogy aggódik, lehet, hogy én is aggódnék, de akkor elmennék babamozizni, nem az állami rendelés terhelném. Bunkózhattok, de igen is marhára frusztráló, mikor jön egy nap 250-300 beteg az ambulanciára, ezeknek a fele tök indokolatlan, és mikor 3 órát kell várni, akkor meg mindenki veri az ajtót és a személyzetet cseszteti. Egyszer kellene kipróbálnotok. Szép, hogy fizetitek a tb-t, de attól abba még a rendszeres gondozás van benne, nem a kívánságműsor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!