Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok. Már...

6 hetes terhes vagyok. Már most látszik, hogy híztam. Gondot jelenthet?

Figyelt kérdés
Kicsit el vagyok keseredve. Már a terhesség előtt feljött pár kiló, de most úgy érzem rohamosan hízok. Sajna nincs mérlegünk, úgyhogy szám szerint nem tudom, csak ránézésre. 164 cm vagyok,és kb.63 kg, és főleg a combomra, meg a hasamra híztam. Félek, hogy túl korai ez még. Nem akarok óriásira dagadni, de már a párom is megjegyezte, hogy hamar gömbölyödök. Nem akar ő rosszat, csak segíteni próbál, hogy egészségesen egyek. Mit célszerű enni, és mit nem? Segítsetek. Köszönöm!
2008. nov. 8. 09:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
szerintem nincs nagy gond....bár nem nagyon értek hozzá!!!
2008. nov. 8. 10:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Valakinél ez természetes.

Nálam nem volt az, mert kiderült hogy inzulin rezisztenciám van. De azért ez nem olyan sűrűn előforduló dolog.

Ha nem akarsz annyira hízni, érdemes kevesebb széhidrátot, több húst és zöldséget enni. Akkor biztos lelassul a hízás, és a baba is több tápanyagot kap.

Minden jót! És boldog babavárást!

2008. nov. 8. 10:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Igazán ne izgulj ezen,lehet hogy a puffadástól látod magad teltebbnek,esetleg több vizet raktároz a szervezeted...Azért beszereznék a helyedben egy mérleget..na nem kell naponta ötször ráugrani,de két-három hetente megmérhetnéd magad...

Már azzal is sokat segítesz,ha odafigyelsz arra,hogy helyesen táplálkozol és nem esel túlzásokba.Mindenfélét ehetsz és ne is jusson eszedbe csökkenteni az adagot,vagy diétázni...ha egészséges vagy és nem orvosi utasítás!

Koncentrálj a babavárásra és próbálj meg sok vitamint,gyümölcsöt-zöldséget enni...Boldog babavárást!

2008. nov. 8. 10:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Pont ez az, hogy inkább a husokat kívánom, a kenyeret egyáltalán nem, zöldséget azt mindig is imádtam, édességből meg inkább tejberizst, pudingot, joghurtot eszek. De mégis hízok. Szerdán megyek dokihoz, akkor fog kiderülni minden a piciről. olvastam olyat is, hogy ahol esetleg 2 baba van ott lehetséges a korai hízás. Ráadásul nekem már a mensi előtt 4 nappal + lett a tesztem. Na mindegy, ez úgyis csak találgatás! :) Köszönöm a segítséget!
2008. nov. 8. 10:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Van aki az elején megindul, majd hosszú ideig stagnál.

Más pedig fogy, és utána indul meg. Mindegyik tljesen normális, mindannyian másképp reagálunk a terhességre.

Próbáld kerülni a túl zsíros ételeket, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, mást nem tudsz tenni. Fogyózni szigorúan tilos terhesen!

2008. nov. 8. 10:30
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Csak hozzáfűzöm, de a te dolgod: a tejberizs, pudig stb..ha light is akkor csak a zsírtartalma kevesebb, de csomócukor van benne. Édességgyanánt inkább gyümölcsöket egyél, ami szintén tartalmaz cukrokat, de nem olyat mint a joghurt!

Ha kenyér akkor rozsos. A párod azzal nem segít, ha megjegyzi hogy kerekedsz, de nem mond tippeket.

Ha ilyen a hajlamod, akkor pedig amennyi kell a babának és a tejedhez , úgyis felmegy. MAjd a doki szól, ha soknak találja. Aggódni nem kell. Ne pizzázz, meg ne egyél sok tésztafélét, de igazán ezt egyénileg lehetne levetíteni.

2008. nov. 8. 10:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
én 24 hetes vagyok most és rajtam is lehetett már látni 6-7 hetesen :) eddig 12 kg nál tartok:) de most valahogy megáltam! szerintem ne izgulj :)
2008. nov. 8. 12:16
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
én 5 ora után csak gyümölcsöt eszek a dokim szerint ez nagyon jo,és nemis hizok sokat. 28 hetes vagyok 6 kg ot hiztam.és 55 ről indultam.de szerintem ilyenkor a baba az első ne figyelj oda arra hogy emnnyit hizol majd leadod utánna
2008. nov. 8. 15:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

39 hetes múltam, összesen 18kg-ot híztam. Hát nem kevés, de a nagy pocimon kívül nem látszik semmi vészes. Nem voltam sovány eredetileg sem, mondjuk hogy normál alkatú. Az első néhány hétben fejött rám 3-4 kg, amitől rémesen dundinak éreztem magam, ráadásul jön majd a puffadás stb. Nem nézek ki szétfolyó kövérnek, kicsit a végtagjaim is husosak és ennyi. Egyél ami jólesik, este felé sok gyümit és zöldség félét. És ha teheted mozogj sokat, sok séta, terhestorna, aktív nyüzsis élet amennyire csak jól esik.

2008. nov. 8. 18:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nyugtató, és hasznos válaszokat! Kedvesek vagytok! Igyekszem odafigyelni az étkezésre, sok halat, sok zöldséget enni, szerencsére sem tésztás, sem krumplis nem vagyok, és igyekszem este csak gyümölcsöt enni! Boldog babavárást mindenkinek, és könnyű, gyors szülést! :)
2008. nov. 9. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!