Mekkora probléma lehet? Elmehet a baba? A héten rutin vérvételen voltam, a TSH-m 8,5 lett. Ma a nemvàrt napján erős pozitívat teszteltem .
ft3 es ft4 nelkul a TSH ertekkel csak talalgatni lehet. Szubklinikus alulmukodesnel az elobbi ket ertek referencia-tartomanyon belul van, hiaba magasabb a TSH, terhesseg szempontjabol ugy tudom, ez a szerencsesebb. Szelent es jodiont mar most el tudsz kezdeni szedni, nekem ezeket kellett, mivel az L-thyroxin mellekhatasait nem birtam, illetve kerulni a feher cukrot, feher lisztet, adalekanyagos eteleket, tehat mi dent, ami a pajzsmirigyet es a mellekveset terheli (utobbi mukodese is nagyon lenyeges).
Egy magyar hormonszakerto csajszihoz “jartam” skypeos konzultaciora, igaz, a tsh-m a tiednel alacsonyabb volt, 4 korul, a fiam egeszsegesen szuletett, de nekem szubklinikus alulmukodesem volt.
Sziasztok!Mai fejlemények: Beszéltem nődoki bàcsival ,szednem kell progeszteron pótlàst,napi 3x1-et.
Talàltam endokrinologust,làtatlanba telefonon elmondta hogy emeljem 100mikrogrammra az adagot ,a 8.terhességi héten megyek hozzà kontrollra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!