A nőknek miért probléma, ha nem tudják végigmondani amit akarnak?
Úgy veszem észre, hogy te nem tudod, hogyan kéne működnie egy beszélgetésnek. Alap illem, hogy végighallgatod, amit a másik mondd, utána válthatsz témát, ha másik vevő rá.
De beszélgetni sem kötelező ám. ;)
Nem vagy elég jó pasi, hogy elnézzék neked a beleszólást.
Ne félj csak, ha valami menő csávó lennél mindent benyelnének. Haha. Szó szerint is...
Nem tudom, a leírásom melyik részéből szedted ki, hogy nem hallgatom végig amit mond, de biztos van oka, hogy ezt írtad.
Amúgy, pl.: beszél egy emberről, ...Marika... én meg megkérdem mert több is van: A Wittmann? és már ez kizökkenti és hisztizik, hogy tudni akarom melyikről beszél érted? Vagy pl: ...Ildi... én meg kérdezem, hogy ő a másik oldalon dolgozott? Mert két oldalon dolgoznak és tudni szeretném, hogy az ő oldalán volt-e.
Ezt nem hiszem el, hogy mindenki azt írja, hogy nem akarom végighallgatni. Hol írtam ilyet? Csak kérdezni nem engedi, vagy valamit pontosítani.
Amúgy ha tényleg nem akarnám végighallgatni el se kezdené, mert látná rajtam, hogy nem érdekel, akkor meg nem lenne duma sem.
Jó akkor pontosítok, miért baj, az, ha beszélnek, lesz kb.: egy 5 ms-es szünet és én megkérdezek valamit azzal kapcsolatban amiről beszél.
Már nem tudom, hogyan írjam.
Alapvető dolog az, hogy végighallgatjuk a másikat.
Anyósom is belepofázik a másik mondandójába, irreleváns vagy egyértelmű dolgokra kérdez rá. Szenvedés vele társalogni.
Már megint a végighallgatni szóval jöttök.
Biztos én tettem fel rosszul a kérdést.
Magyarul, hallgatni lehet társalogni nem. (néha)
Ha kérdez valamit arra válaszolhatok. Lebutítva.
Ha van felkérés kommunikációra az jó.
Ha nincs felkérés kommunikációra, de kommunikálok az meg nem jó.
No duplex, only simplex, maybe half duplex.
Elég nehéz felfogású ember vagy te is...
Alapdolog, hogy nem szólunk közbe és kezdjük el a saját mondanivalónkat, amíg a másik beszél. Nemtől függetlenül. Azzal nekem semmi problémám, ha közben megkérdezi pl. hogy "mikor is volt ez az eset?" Ettől én még tudom továbbfolytatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!