Maltitot megengedett fogyasztani 160 gr CH diéta és terhesség esetén?
Ha nem vagy cukorbeteg, akkor az a probléma nem fog fennállni a maltit(ol) mellet,t hogy esetlegesen jobban megemelné a vércukrodat, mint az eritrit például, ámbár ez terhességi cukorbetegeknél is egyéni, én például nem toleráltam az eritriten kívül mást, a barátnőm a fruktózzal is vígan elvolt a megengedett határkon belül.
Viszont ha a túlzott hízás megelőzése a cél, akkor vedd figyelembe, hogy a maltitnak kb. ugyanolyan magas a ch tartalma, mint a cukornak (vagy valamivel kevesebb, nem tudom fejből, de nem nulla, az biztos, és rendesen számolni kell a diétában).
Ha a kérdés elsősorban arra vonatkozik, hogy a maltitot terhesség idején szabad-e fogyasztani, akkor a válasz igen.
Ezt a diétát csinálom, néha-néha eszem, mert elvileg megengedett...Csak számolva!!! Nem nulla ch, mint az eritrit vagy a stevia.
De igen, felhívják a figyelmet rá, hogy kilengéseket okozhat. Én szerencsére jól tolerálom, nem bántja vészesen a cukrom, de igyekszem a minimumot enni ezekből a termékekből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!