Napi 2 kávé megengedett a terhesség korai szakaszában? Ti kávéztok?
Figyelt kérdés
Nescafét iszom, tejjel, más bűnöm nincs! :D Csak mostanság teszteltem pozitívat, anno a védőnő ajánlotta is, a doki viszont csak ésszel javasolta.2015. szept. 16. 12:42
1/14 anonim válasza:
Én napi 1 Nescafét iszom. Terhesség előtt napi kettőt ittam, úgyhogy inkább lecsökkentettem egyre.
2/14 anonim válasza:
Én is azt iszom. Úgy szoktam, hogy megfelezem a zacsit, egyiket reggel, másikat du. iszom meg tejjel, vagy koffeinmentes kávét iszom tejjel.
3/14 anonim válasza:
Ha nem magas a vérnyomásod és nem ég tőle a gyomrod, akkor simán. Én napi többet is ittam
4/14 A kérdező kommentje:
Köszi, én nem a zacsisat iszom, tehát nem a 3:1-bent hanem a másikat, cukor nélkül csak tejjel hígítom.
Akkor igyekszem lecsökkenteni 1re! :)
2015. szept. 16. 12:54
5/14 anonim válasza:
Nekem alacsony a vérnyomásom, napi 2 tejeskávét ittam mindkét gyerekemnél. Igaz a másodiknál kb. félidőben megundorodtam tőle. De a csajoknak jelentem semmi bajuk, 6 és 3 éves nagylányok már.
6/14 anonim válasza:
Én napi egye iszom általában, nagyon ritkán kettőt. Szemes kávéból őrli a kávégép, sok tejet teszem bele, mindig is így ittam.
7/14 anonim válasza:
Elvileg lehet kettőt, én terhesség előtt ittam ennyit, igaz nem kavarósat hanem főzött kávét, az erősebb. Így én csökkentettem egyre, az is kisebb adag lett. Nescafeból meg főleg jöhet.
8/14 anonim válasza:
Én hardcore kávés vagyok, ehhez képest nagyon visszafogom magam: reggel iszom egy rendes espressot kevés tejjel, délután meg egy capuccinot vagy lattét, vagy ha lsuta vagyok elkészíteni akkor 3in1-et. A vérnyomásom 100-110/60-70, asszem rámfér a kávé :)
9/14 anonim válasza:
200 mg koffein a limit, ami kb. 3 teáskanál instant kávénak felel meg. A koffein az ásványi anyagok felszívódását akadályozza. Különösen a folsav első trimeszterbeli felszívódása miatt kell vigyázni.
10/14 Vilcsianyuja válasza:
Ha kívánod és a gyomrod is bírja, nem lesz gond. Ha szedsz magzatvédő vitamint, folsavat, azt akkor ne a kávézás környékén vedd be. Egyébként lehet, hogy pár napon-héten belül a szervezeted megoldja a problémát, én pl. nem kívántam a kávét első trimeszterben. A másodikban ittam napi egyet, a harmadikban a keményedések miatt és a gyomorsavam miatt megint nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!