Napi 2 kávé megengedett a terhesség korai szakaszában? Ti kávéztok?
Figyelt kérdés
Nescafét iszom, tejjel, más bűnöm nincs! :D Csak mostanság teszteltem pozitívat, anno a védőnő ajánlotta is, a doki viszont csak ésszel javasolta.2015. szept. 16. 12:42
11/14 anonim válasza:
Terhessegben napi 200 mg koffein a megengedett.
Egy expresszoban 100 mg koffein van, egy szelet csokiban 60, 3 dl kolaban 50. Add ossze es ne lepd tul.
12/14 anonim válasza:
Annyit tennék hozzá, hogy fent is említett mennyiséget (max 200 mg) lehetőleg sohasem étkezés közben iszogasd. Azt ajánlják, hogy étkezés előtt 1 órával és étkezés után 3 órával lehet kávét inni az ásványi anyagok, vitaminok felszívódása miatt. Gondolom ezt senki nem tartja be, én sem szoktam.
Ugyanakkor azt is ajánlják, hogy sok tejet igyon vele az ember, ami étel...Pl. én a kálcium miatt iszok sok tejet vele, vajon befolyásolja a felszívódását? Csak a folsavról tudom, hogy biztosan befolyásolja.
13/14 anonim válasza:
Nekem annó a védőnő azt mondta, hogy napi 3 rendes kávé mehet (tehát rendes főzött espressó, nem az a lájtos kis semmi, amit te iszol) Ne legyen bűntudatod :)
14/14 anonim válasza:
Én 15 éves korom óta kávéztam, tehát 18 éve, de amióta megtudtam, hogy terhes vagyok, abbahagytam egyik napról a másikra. Igazából már fontolgattam egy ideje, hogy leszokom a kávéról (napi 3-4 tejeskávét ittam) és most, hogy úgy mondjam kapóra jött a terhesség. A vérnyomásom nem változott, évek óta alacsony, 100/60 körüli. Ami előnyöset tapasztaltam, hogy régen sokat fájt a fejem, és csak gyógyszertől múlt el, most sokkal kevesebbet fáj, és elmúlik magától. Bár ez lehet, hogy a terhesség miatt van. Egyébként a doki nekem is azt mondta, hogy mértékkel szabad inni. 34 éves, 10 hetesvagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!