Akik terhesség alatt szoliztak. Heti10perc megengedett? Illetve hanyadik hétig mentetek?
Ha a gyerek élete nem is érdekel, talán a hiúságodra lehet hatni:
- azért (sem) ajánlott szolizni/napozni terhesen, mert a megváltozott hormonháztartás miatt ilyenkor a bőr hajlamosabb a hiperpigmentációra, azaz barnaság helyett könnyen foltos lehetsz
Kedves Kérdező!
Még sajnos nem vagyok terhes, de rajta vagyunk :-)
Mivel nagyon durva ekcémával küszködöm, így már korábban megkérdeztem a bőrgyógyászomat, hogy ha végre sikerül a baba, mit gondol, napozhatok és szolizhatok óvatosan? (Mert amíg nem sikerül, nekem ezeket kifejezetten ajánlották)
Ő azt mondta, hogy szabad, de csak mértékkel. Kb. heti 1x 4-5 percre, hogy ne hevüljön fel a testem, ez az egyik legfontosabb. A másik az, hogy a napozás (azt nem tudom, hogy a szoli is?) elvonja a káliumot a szervezetből, tehát azt pótolni kell. Később pedig olvastam, hogy a folsavat is vonja a szervezetből, tehát gondolom akkor abból is többet kellene bevenni.
Ezek tükrében én nagyon drukkolok, hogy rendben legyen a bőröm a terhesség idejére, mert nálam a másik alternatíva a szteroidos kenőcs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!