Kövéren terhesen?

Figyelt kérdés

5 hetes vagyok. Viszont 175 cm-hez 86 kg. Mi lesz így a végére? Tavaly őszig 60-65 kg-os vékony nő voltam, aztán jött egy betegség és meghíztam. Végre nekiállhattam visszanyerni a règi súlyom, közben kiderült, hogy állapotos vagyok. Már most úgy nézek ki, mint egy disznó, mi lesz így később??? Gondoltam anno, hogy csinos kismama leszek, hát max egy ámbrás cet. Utálom magam!!! Egy normàlis képet sem lehet majd rólam csinálni, mert nem férek rá!

Tuti nem lehet fogyózni terhessèg alatt?

2018. dec. 29. 14:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

6, nem szeretnélek sem téged sem a kérdezőt megbántani..de én is 170 cm vagyok, 58 kg-mal kezdtem a terhességet, mostanra van rajtam plusz 10 kg, úgy, hogy csak hasra, derékra híztam, és én baromi soknak érzem. Nem azért, mert gusztustalannak tartom a pocakot, de érzem, hogy sokkal lassúbb vagyok, megerőltetőbb a lépcsőzés, hamarabb fáradok, pedig eddig senki nem mondta, hogy gusztustalanul szétfolytam volna, mégis próbálok törekedni arra, hogy már ne sok menjen fel, ami kicsit nehéz, mert nekem a terhesség elején megtiltottak mindent sétán kívül, holott előtte heti hatszor mozogtam. Nem szeretném elképzelni mennyire érezném magam fittnek alapból 80 kg-mal, le lehet emiatt pontozni...

Ha nem leszel veszélyeztetett terhes, kérdező, akkor lehet mozogni nyugodtan, sok séta, kismamatorna, úszás (minden vágyam volt, hogy terhesen is csinálhassam...), persze kérd ki az orvos véleményét, ő fogja megmondani mit lehet, mert ez részben annak a függvénye, hogy előtte mennyit és milyen intenzitással sportoltál. Az jó ötlet, amit előttem írtak, hogy kezdd úgy, hogy a dietetikussal összeállítotok egy Ch-diétához hasonlót, ahogy elnéztem egész jó kaják vannak benne. Koplalni semmiképp se koplalj, mert most nyilván a baba a legfontosabb, de szerintem a diéta és mozgás kombó karban tarthatja a súlyod.

2018. dec. 29. 17:27
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Azthittem le leszek itt oltva, hogy minek az ilyennek gyerek, aki csak magával foglalkozik. Pedig nem erről van szó és köszönöm, hogy jól látjátok.

Kedves utolsó, abszolút nem sértettél meg, èn 60 kilósan már nagyon vèkonynak számítok, ilyen a testalkatom, de 85-öt sem hiszik el. Viszont azért zavar, mert leginkább felsőtestre híztam és úgy nézek ki, mint egy medve. Az a tipikus magas, széles vállú debella. ☹

De tènyleg köszönöm és természetesen oda fogok figyelni az étkezésre.

2018. dec. 29. 18:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok. Amúgy a kismamafotók miatt ne aggódj, feljött rám 8 kg plusz a 20. hétre, és baromira nem hitte el senki, hogy terhes vagyok, mert nagyon lent volt a baba, és alapból baromi széles a csípőm. Kb. a 25. héten kezdett el úgy kinézni, mintha nem csak teleettem volna magam, hanem babát várnék, pedig azt hittem hamarabb látszani fog, hogy kerekedik a pocak. Remélem nálad nem lesz komplikáció a terhesség alatt és tudsz rendesen mozogni, nekem ez nagyon hiányzik, de már nincs sok hátra. Nagyon jó videókat láttam kismamatornáról is. Elsősorban az a fontos, hogy próbálj meg figyelni, de ne a súlyodon kattogj állandóan, az elhatározás megvan benned, hogy ne szaladjon fel pluszsúly, ez kezdetnek szerintem teljesen jó, de ne ez rontsa meg a várandósságod, hogy folyton erre figyelsz.:) Boldog babavárást.
2018. dec. 29. 19:17
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

12

Nehéz csontú 173 cm-es vagyok. 68 kilóval kifejezetten vékony és csinos vagyok. Egy betegség miatt volt rajtam is plusz 20 kg, mint most rajtad.

Felejtsd el a fotókat, meg ne hallgass arra, aki nyugtatgat. Lehet és kell is egészségesen enni, az egészséged miatt. 20 kg téglát cipelni a szívnek napi 24-ben, még nem terhesen is megrövdíti azéleted.

Hajrá!

2018. dec. 29. 19:26
 15/18 anonim ***** válasza:
47%

Terhesen semmiképp se fogyokurazz , es a sportolást se szabad túlzásba vinni , persze nem kell egesz nap otthon feküdni es enni , de pl aki írta itt hogy menj el úszni , hat semmiképp ! Simán elkaphatsz valami fertőzést , és hat tudjuk annak milyen veszélyei vannak.

Egyèbkent énis túlsúlyos kismama vagyok , köverebb nálad , és eddig csak 2kilo jött fel pedig nem is dietazom.

Nekem a védőnő es a doki is azt mondta hogy semmiképp se fogyozzak egyek egészségesen de ne vonjak meg semmi se magamtól.

Ilyenkor a baba az első , és még nagyon fiatal a terhességed , előre nem tudhatod hogy fogod bírni , kívánom hogy minden a legjobban menjen !

Ne aggódj a súlyod miatt , örülj a babának :)

2018. dec. 29. 20:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

7 éve, amikor a fiammal terhes lettem 65 kg voltam. Szülésig 23 kilót híztam, utána pár hónap alatt lement a súlyom 74-75 kg-ra,innen évekig se föl se le. (Szülés után is csak 3 kilóval voltam kevesebb)

Mindent ugyanúgy csináltam mint addig, de kb másfél év alatt meghíztam 83 kilóra. Alapjáraton széles csípőm van nagy fenékkel. És itt jön a képbe az újabb terhesség. Jelenleg 32 hetes vagyok és +8 kilónál járok. Utálom magam így, alig várom hogy lemenjenek a kilók, sőt nem bánnám ha kevesebb lennék a szopis időszakban mint amennyivel indultam.

2018. dec. 29. 21:00
 17/18 A kérdező kommentje:

Jajj mindenki annyira kedves! Nem hittem volna, hogy ennyire pozitív csalódás ér!

Tényleg azt gondoltam, hogy hisztis hülyének leszek titulálva. 😁

Máris sokkal jobb kedvem van, köszönöm a sok hasznos írást!

2018. dec. 29. 21:40
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem is pont akkorra sikerült meghíznom, amikor teherbe estem, akkor voltam 168 centimhez 79 kg. Most 33 hetesen vagyok 85, de csak a hasam nőtt, igazából a fotókon látszik, hogy karra és combra fogytam is. Simán rám jönnek a 14. hét körül vett terhesnacik és a tavalyról meglévő bővebb fazonú pulcsik is bőven kényelmesek még.

Én is megkérdeztem a védőnőt az elején a fogyókúráról, de kifejezetten ellenjavallotta, viszont egészséges és kiegyensúlyozott étrenddel nem fogsz tovább hízni. A testmozgással kapcsolatban hallgass az orvosodra, de hacsak nincs valami komplikáció, nem hiszem, hogy le fog tiltani róla. Boldog babavárást!

2018. dec. 30. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!