Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kell elkezdeni a mell...

Mikor kell elkezdeni a mell és a pocak testápolását, olajozását, hogy ne legyenek csíkjaim? Milyen "szereket" ajánlanátok?

Figyelt kérdés
2008. nov. 7. 07:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A csíkosság részben adottság kérdése is.

Én a THERAPY masszírozó tömbjét használtam a második terhességem alatt a bőrömre ( LUSH ), melybe shea vaj és kakaóvaj valamint levendulaolaj van, csodát tesz a bőrrel, sehol nem lettem másodszorra csíkos. ( az első terhességem alatt mindkét combom és fenekem csíkos lett).

www.lush.hu

2008. nov. 7. 07:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a védőnőm már a 9-10. hét körül ajánlotta, hogy kezdjem el kenni akármilyen testápolóval a bőrömet. Állítólag nincs nagy jelentősége, hogy mivel kened, mert ez úgyis nagyrészt genetika. Én teljesen átlagos testápolókat használok - eddig eredményesen.

26 hetes kismama

2008. nov. 7. 07:58
 3/11 anonim ***** válasza:

én a 8.héttől kenem a mellem,a fenekem,a combom és a hasam,ja és a derekamat. a rossmannban vettem saját márkás terhességi testápoló OLAJAT. KB 700 ft,sárga doboza van és nagyon jó én csak ajánlani tudom. vmit vag ugyanilyen dobozban tusfürdő is kifejezetten kismamiknak,én azzal fürdök. azt mondják az olaj hatásosabb,mint a krém.szerintem van benne vmi,mert én este szoktam bekenni magam és még délelőtt olajos a bőröm.de nyugi a ruhát nem fogja be. sokáig vég például a viszketéstől is.

de igaza van az első válaszadónak,tényleg hajlam kérdése is. van aki nem foglalkozik vele és mégsem lesz csíkos.

szóval szerintem nem érdemes a drága krémeket megvenni. amúgy ez a rossmannos német gyártmány,és nekem bevált. már a 30.héten vagyok és még hála az égnek nincsenek csíkjaim,pedig a hajlamom megvan,mert tini koromban,ahogy nőttem,a vádlim csíkos lett.

2008. nov. 7. 07:58
 4/11 anonim ***** válasza:

Én a terhesség eleje óta kenem a mellemet, hasamat, combomat. Használtam már az AVON terhességi csíkok elleni krémét, a DM saját márkájú terhességi olaját, és Milupa terhességi krémet is. Mindegyik jó, bár én az olajat szeretem a legjobban!

És még nem vagyok csíkos! Bár szerintem ez genetika kérdése...

Üdv, 35 heteske.

2008. nov. 7. 08:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia!NIVEA olajat használtam a csikok ellen.Elég jó,bár én azétr mrgrepedeztem itt-ott.Sajna.A hasam sokáig birta a strapát,az utolsó 2 hétben repedezett meg,de rendesen ám.BOLDOG BABAVÁRÁST!!!!!
2008. nov. 7. 08:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Én külföldön vagyok, márkát nem írok, mert ez Magyarországon nem kapható, de kakaóvaj alapú krémet vettem. Még az első trimeszterben megvettem, de elég gyéren használtam, hol eszembe jutott, hol nem. Őszinte leszek, én azért nem fektettem sok energiát a dologra, mert bár ez az első terhességem, de az én bőröm már akkor megrepedt, amikor 13 évesen egy nyár alatt sokat nőttem, nekem az egész felkarom és a derekam csíkos volt baba előtt is, csak a közben eltelt 12 évben nagyon durván elhalványodott. Mivel ez nagyrészt genetika, így úgy voltam vele, hogy ha kenem, ha nem, az én bőröm repedni fog. Sima testápolót ugyanúgy használtam minden nap, mint terhesség előtt is.

Most a 37. hétben vagyok és néhány hete kezdtem el mindennap kenni aktívabban, mert rájöttem, hogy itt van ez a krém és feleslegesen áll a polcon, úgyhogy szülés előtt még gyorsan elhasználom. Ami meglepett az az, hogy bár a pocakom hatalmas, a baba előtti hatvan centis derekam már majdnem a duplája a bőröm eddig még nem repedt meg, csak a régi halvány csíkok vannak (lekopogom), a kozmetikus azt mondta, hogy lehet, hogy épp azért nem repedt még jobban, mert már eredetileg is megvolt és régi csíkok engedik tágulni a bőröm.

Összességében azt mondom, hogy ha van hozzá elég szorgalmad, akkor kezd el minél hamarabb és rendszeresen kenni, ezzel biztosan nem veszítesz semmit. A sógornőm egyébként a Milupa krémjét ajánlotta nekem, azt mondta, hogy nagyon jó, bár drága (ő nem repedt, de szerintem az nem a krém, hanem adottság miatt volt, mert neki is kb hetente kétszer jutott eszébe bekennie magát).

A barátnőm végig olajat és külön krémet használt reggel, este felváltva, szurkoltunk is a bőréért nagyon és már azt hittük, hogy megússza, ugyanis szülésig egy csíkja sem volt, viszont szülés után két nappal, ahogy összeesett hirtelen a hasa végigrepedt...

Sok sikert!

2008. nov. 7. 09:52
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is DM olajat használok kb 8 hetes koromtól. Minden este bekenem a hasam , mellem, derekam. Nappalra sima testápolót használok. Most 39 hetes múltam, és még nincsenek csíkjaim. Az olaj nagyon jó, a viszketésen is sokat enyhít így a vége felé.

2008. nov. 7. 10:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Én ugyan azt használom mint a 3.válaszolo.Van tusfürdöje is és testápolo na és olaj.Teljesen természetes.Meg vagyok vele elégedve.Rossmanban meg kapod.babydream van ráirva és van rajtuk egy várandos nő.Testápolo,olaj 700ft körül van,a tusfürdö 400ft körül.
2008. nov. 7. 10:57
 9/11 anonim ***** válasza:
A dm-es olaj tényleg nagyon jó,én is azt használom, kb. a 10. hét óta.Sokáig elég,mert nem kell belőle sok és kb. 700 Ft.
2008. nov. 7. 10:59
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!Kipróbálom valamelyik olajat.

Jó Babavárást!

2008. nov. 7. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!