Gyógyszer mellett terhes lettem, párom nem szeretne még egy gyermeket. Mi lenne a helyes megoldás?
"Utolsó, azért arra kíváncsi lennék, neked hány ismerősöd van, aki egyik napról a másikra, ha egyedül maradna három gyerekkel is kacsalábon forgó palotában nevelné őket tovább"
Itt nem a három gyerekesekről van szó. Egy és két gyereket úgy kell vállalni, hogy ne okozzon gondot eltartani egyedül. Én ha reálisan látom az életem, a munkám, akkor feltudom mérni hány gyereket tudok ellátni előreláthatólag egyedül.
Lehet meglepő dolgot fogok mondani, de három gyereket az vállaljon akinek meg is van az erre lévő munkája, végzettsége, egzisztenciája, és nem csak apukával tud róluk gondoskodni. Felelős gyerekvállalásnak nevezem én ezt.
Ha megtartod akkor bizony ráerőltetsz valamit, amit ő nem akar. A gyengébbek kedvéért.
Ez a "biztos megenyhül, ha megszületik" korántsem olyan biztos, nem egy olyan házaspárt ismerek, akiknek azért romlott meg a házasságuk vagy váltak is el, mert a nő a férje kifejezett tiltakozása ellenére is bevállalta a többedik gyereket. Tudom, szívás, hogy egy gyereket nem lehet félig megtartani, de itt valakinek az érdekei sérülni fognak. Nőként, feleségként és anyaként is én a meglévő családomat helyezném előtérbe, és szeretem annyira a férjem, a társam, a legjobb barátom, a mindenem, hogy ne kényszerítsek rá egy olyan életet, amit ő nem akar. You do you.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!