Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyógyszer mellett terhes...

Gyógyszer mellett terhes lettem, párom nem szeretne még egy gyermeket. Mi lenne a helyes megoldás?

Figyelt kérdés
van már 2gyermekünk,ő lenne a 3. Gyógyszert szedtem,valahogy mégis összejött.Kb 6 hetes lehetek,orvoshoz jövőhéten tudok menni.Nem terveztünk többet,de így hogy már mégis összejött,én nem szeretném elvetetni.Párom nem szeretne 3.-at azt mondja,ő alig várja hogy felnőjjenek,nem szeretne 3évig nem aludni megint...stb Valahol megértem persze őt is,de én nagyon szeretném ha már így alakult,nem akarom megölni.Tudom hogy ilyenkor még a legtöbb ember azt mondja hogy nem is gyerek,csak egy "sejtcsomó",(párom szerint se gyerek még ilyenkor...) de nekem igenis az,főleg ha már a szíve is dobog...tudom hogy ha elvetetném,egy életen át gyötörne az egész hogy mit tettem,lelkileg tönkre tenne.Hiába próbálom neki elmagyarázni hogy kicsit próbálja belegondolni magát az én helyzetembe,de persze nem tudja.Arról nem beszélve egy ilyen műtétnek milyen szövődményei is lehetnek.Anyagilag nem lenne akadálya,nem nélkülözne semmiben,csak a párom nem szeretné.Mit csináljak?Vagy ti mit csinálnátok?Annyira kivagyok...Lenne értelme "győzködni",jobb belátásra bírni?Vagy én hagyjam magam,és engedjek neki?
2018. dec. 12. 07:32
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
36%
Utolsó, azért arra kíváncsi lennék, neked hány ismerősöd van, aki egyik napról a másikra, ha egyedül maradna három gyerekkel is kacsalábon forgó palotában nevelné őket tovább...Szerintem a kis magyar valóságban elég kevés. Minden esetre érdekes, minket a szüleink minimálbéres keresettel, kétszobás(!) lakásba vállaltak, ma már ugye ez se divat, mert milyen szar körülmények, ennek ellenére valahogy mindketten felnőttünk, a szüleink is együtt vannak, hitelünk sem lett. De ha anyukám azon gondolkozott volna hogy fog kijönni 2 gyerekkel egy fizuból és előre elkezdett volna számolgatni, valószínűleg még mindig nem lenne gyereke. Aztán van olyan ismerősöm, aki háztartásbeli volt a négy gyereke mellett, majd a férje egy nap autóbalesetben meghalt. Most akkor bánja meg a négy gyereket? Vagy mindenki minden nap parázzon ezen, hogy jaj mi van ha az egyikőnk ma feldobja a talpát/elhagy, stb? Nem normális hozzáállás, ha valaki megalapozatlanul, a vakvilágba szül, de a kérdezőnél nem is ez a helyzet, szerintem e gondolkodás mentén sem lehet élni, mert ennyi erővel sosem tudhatod, hogy mit hoz az élet, ilyen alapon sose vállalj gyereket, mert ma még ülhetsz 20 millión, de lehet holnap olyan bajod lesz, hogy munkaképtelenné válsz, és ugye a megtakarítás sem tart örökké.
2018. dec. 12. 11:26
 22/41 anonim ***** válasza:
43%

"Utolsó, azért arra kíváncsi lennék, neked hány ismerősöd van, aki egyik napról a másikra, ha egyedül maradna három gyerekkel is kacsalábon forgó palotában nevelné őket tovább"

Itt nem a három gyerekesekről van szó. Egy és két gyereket úgy kell vállalni, hogy ne okozzon gondot eltartani egyedül. Én ha reálisan látom az életem, a munkám, akkor feltudom mérni hány gyereket tudok ellátni előreláthatólag egyedül.

Lehet meglepő dolgot fogok mondani, de három gyereket az vállaljon akinek meg is van az erre lévő munkája, végzettsége, egzisztenciája, és nem csak apukával tud róluk gondoskodni. Felelős gyerekvállalásnak nevezem én ezt.

2018. dec. 12. 11:31
 23/41 A kérdező kommentje:
lehet itt beszélni felelősségteljes gyerekvállalásról persze...és te honnan tudod egyik napról a másikra nem leszel munkanélküli?Csődbe megy a cég ahol dolgozol,bármi,lerokkansz...akkor mi van?Intézetbe adod a gyerekeidet?Nem vitázok veled többet.Persze,először azt írtam hogy egyedül nem tudnám felnevelni valószínű,mert bele se gondoltam,végig se futott asz agyamon hogy lenne ilyen esetben...De miután te csak ezt hajtogattad,így picit belegondoltam hogy is lenne,és igenis képes lennék rá,nyilván mert muszáj lenne.De nekem nem ez a tervem hogy egyedül neveljem a gyerekeimet.Ha úgy adódna,biztosan tisztességesen felnevelném őket,és valami segítségem is lenne.Persze,azért tettem fel a kérdést is,mert csak nekem van igazam,és azt várom mindenki nekem adjon igazat...el kéne olvasni,értelmezni amit a kérdés alatt írtam.Én vagyok a s.ar mert fel mertem tenni a kérdést,meg ócsárolom a párom nem?Egy szóval sem bántottam a páromat,sőt....
2018. dec. 12. 11:44
 24/41 anonim ***** válasza:
81%
Nem vállalnám be.Van kettő már,rájuk koncentrálnék.Ha a férj bele van erőltetve ebbe a dologba,annak nem lesz jó vége.
2018. dec. 12. 17:25
 25/41 anonim ***** válasza:
58%
Én csak azt nem értem, hogy te milyen alapon várod, hogy megértsen téged, amikor láthatóan te sem érted meg őt? Te, és több válaszoló is lenézéssel fordultok afelé a tény felé, hogy a férjed nem akarja feladni a kényelmét, mert, hogy az amúgy is max. 1 évig lenne releváns tényező. Pedig ha már van két gyereked tudhatnád, hogy egy gyerek sokkal több ideig gond, mint 1 év. Ha megszülöd az a gyerek örökké ott lesz és ezt a férjed teljesen jogosan nem akarja. Neki talán nem jár az, hogy olyan élete legyen, amilyet ő szeretne? Muszáj nyakra-főre bevállalni a gyerekeket, függetlenül attól, hogy szerencsétlen férjed szeretné-e vagy sem? Tényleg, csak az számít, hogy anyagilag beleférne (a férjednek, mert te nem igazán tudnád őket egyedül eltartani), az nem, hogy a férjed nem akar még egy gyereket? A te "anyai érzéseid" miatt muszáj rákényszeríteni az akartod, nyilván...
2018. dec. 12. 18:27
 26/41 anonim ***** válasza:
49%
7es és 21es nagy igazságokat mondott. Próbáljatok még beszélni róla, vagy neki nem jó 1 darabig (később már szerintem sem lenne vele baja), vagy te szenvedsz...ki tudja meddig. Szeretitek egymást, gondolom fájdalmat sem akartok egymásnak okozni, beszéljetek többet, őszintén. Sok sikert és boldogságot nektek! (Üzenem a furcsa válaszolóknak...én és testvérem se lennék ha anyám anno a saját fizujára alapozza az életünket, nem volt külön szobánk se, mégis boldog gyerekek voltunk)
2018. dec. 12. 23:08
 27/41 A kérdező kommentje:
Leírtam hogy én teljesen megértem az ő szemszögét is...senki nem akarja rá erőltetni,ezt is leírtam pontosan,de a gyengébbek kedvéért újra leírom.itt nem azzal van a gond hogy egy gyerekkel gondok vannak,mert nyilván vannak és lesznek is,itt neki a probléma az elején a nem alvással,éjszakázással lenne,ezt mondta.
2018. dec. 13. 07:36
 28/41 anonim ***** válasza:
48%
Megenyhülhet, ha megszületik, biztosan megszereti majd. Viszont a te lelked, életed... Van esély rá, hogy végső esetben megutálod a párod, mert tönkretette az életedet. Egyértelműen arra bíztatlak, hogy tartsd meg, a te tested, nem tehet semmit ellene. legrosszabb esetben elhagy, ez biztos megviselne, de a lelkiismereted tiszta maradna.
2018. dec. 13. 08:15
 29/41 anonim ***** válasza:
16%

Ha megtartod akkor bizony ráerőltetsz valamit, amit ő nem akar. A gyengébbek kedvéért.

Ez a "biztos megenyhül, ha megszületik" korántsem olyan biztos, nem egy olyan házaspárt ismerek, akiknek azért romlott meg a házasságuk vagy váltak is el, mert a nő a férje kifejezett tiltakozása ellenére is bevállalta a többedik gyereket. Tudom, szívás, hogy egy gyereket nem lehet félig megtartani, de itt valakinek az érdekei sérülni fognak. Nőként, feleségként és anyaként is én a meglévő családomat helyezném előtérbe, és szeretem annyira a férjem, a társam, a legjobb barátom, a mindenem, hogy ne kényszerítsek rá egy olyan életet, amit ő nem akar. You do you.

2018. dec. 13. 08:45
 30/41 A kérdező kommentje:
Abban biztos vagyok hogy szeretné,effelől nincs kétségem.Semmi esetre sem szeretném ráerőltetni.Az elvégzett teszt után volt a "beszélgetésünk",az a kb 3perc.Azóta még nem tudtunk,hétvégén jön haza.Ez a reakció lehet nála a hirtelen "sokk",mivel végig sem tudta gondolni ha azt nézzük.Ezért szeretnék normálisan leülni vele megbeszélni,mert odáig még nem jutottunk el.De itt a legtöbben egyből engem támadnak hogy ráerőltetem...stb.Én csak szeretném megbeszélni vele,mikor már ő is higgadtan átgondolta,nem a tény közlés utáni azonnali reakcióból leszűrni biztosra azt,hogy tényleg nem szeretné.Bízom benne hogy ha átgondolta,kicsit másképp fogja látni.Ha nem,akkor jövőhéten mikor megyek az orvosomhoz,megkérdem mi a menete az abortusznak...az biztos hogy utána én már nem ugyanaz az az ember leszek...tudom,érzem hogy tönkre fog vágni ez az egész,és soha nem fogom megbocsájtani magamnak.Az a legrosszabb,hogy itt nincs olyan hogy közös döntés,mert ha marad azon a véleményen amin eddig,akkor vagy az ő akarata teljesül,vagy az enyém...
2018. dec. 13. 08:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!