Gyógyszer mellett terhes lettem, párom nem szeretne még egy gyermeket. Mi lenne a helyes megoldás?
Ha úgy alakulna egyedül el tudnád tartani mindhárom gyermekedet?
Ha igen akkor tartsd meg.
Mindkettőtök álláspontja érthető szerintem.
A férjed nyilván a kényelmi szempontokat emlegeti, hiszen képtelen átérezni, mit érez egy édesanya, amikor a gyermeke fejlődik a testében. De a férjed kényelmi szempontjai is érthetőek.
Viszont a Te szempontjaid is...és én, anyaként, úgy érzem, ezek (a Te) szempontjaid az erősebbek.
Jó lenne, ha le tudnátok ülni kettesben higgadt fejjel beszélgetni.
Itt az ideje a mérlegelésnek: mi kerül a mérleg két serpenyőjébe? Az egyikbe a férjed kényelme, nyugodt alvása, pihenése, a Veled kettesben töltött idő, amíg a gyerekekre a nagyszülők vigyáznak. A másik serpenyőbe viszont a Te lelkivilágod, lelki nyugalmad kerül. Mi forog kockán? Az, hogy a férjed átmenetileg kevesebbet pihen, kevesebb szabadidőtök lesz, és mindez csak egy átmeneti ( legrosszabb esetben egyéves) időszak? Vagy az, hogy az abortusz után már soha nem tudsz majd tiszta lelkiismerettel tükörbe nézni, legrosszabb esetben pedig szó szerint belebetegszel abba, hogy elvetetted a magzatod, akit Te már a gyermekednek tekintettél?
Ha hideg, józan fejjel kellene döntenem, azt mondanám, hogy a férjed kényelmi szempontjai a Te lelki békéd UTÁN jöhetnek csak.
Mindezt úgy írom, hogy jelenleg kétgyermekes nagyon boldog édesanya vagyok, akinek bizony volt egy fiatalkori botlása, aminek abortusz lett a vége. Átéltem, nem bántam meg, mert akkor 20 évesen ez volt az egyetlen jó döntés. Ma sem döntenék máshogy.
Viszont kétgyermekes anyukaként képtelen lennék már elvetetni egy újabb csodát, a gyermekeim testvérét, akit, tudom, hogy imádnának, hiszen egymást is imádják, igazi szeretetgombócok, teli a lelkük szeretettel. Ráadásul az anyagiak sem lennének akádály. Ugyanígy nálatok sem.
Tehát az egyetlen szempont, ami a baba ellen szól, a férjed kényelme...szemben a Te lelked békéjével, a gyermekeid örömével, és annak a kicsi dobogó szívnek az életével...
Mondd el a férjednek ezt a mérleges módszert, tegye ő is a mérleg két serpenyőjébe a különböző szempontokat. Máris érezni fogja, mi nyom többet a latba. És még egy szempont: mi az, ami átmeneti, visszafordítható, és mi az, ami örökérvényű, megváltoztathatatlan. A kényelem újra rátok talál majd, te viszont szeretnéd ezt a babát, nagyon komoly lelki problémák, depresszió fenyegethet, ha aláveted magad a férjed jelenlegi akaratának.
Kívánom, hogy jól döntsetek!
Utolsó vagyok. Remélem, tudtam segíteni. Nem vagyok abortuszellenes, szerintek igenis vannak olyan helyzetek, amikor a sok rossz közül az a legkevésbé rossz megoldás. Olyan anyának sosem javasolnám a megtartást, aki nem akarja a babát, csak társadalmi vagy családi nyomásra szülne, hiszen abban a helyzetben az anya, és sajnos a születendő gyermek is szenvedne. Nyomorba, sokgyermekes családba sem kell pusztán jó szívből gyermeket szülni, hogy még eggyel több éhes szájat kelljen etetni.
De a Te helyzeted egészen más. Szeretnéd a babát, már most gyermekedként tekintesz rá, az anyagiak is megvannak hozzá.
A fent említett katasztrofális körülmények mellett eltörpülnek a férjed kényelmi szempontjai.
Szerintem nagyon jó módszer ez a mérlegelős módszer. Egy a gond vele, indulatosan nem működik, mert olyankor képtelenek vagyunk a másik ember szempontjait is megvizsgálni. Higgadtan viszont segíthet.
Vigyétek el a gyerekeket a nagyszülőkhöz, és beszélgessetek kettesben! Egyébként működik köztetek a kommunikáció?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!