Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13 hetes terhes vagyok. Baj...

13 hetes terhes vagyok. Baj ha sok kóla light-ot iszom?

Figyelt kérdés
Mi baja lehet ettől a babának,vagy milyen mellékhatás lehet?
2010. jún. 27. 12:38
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
A terhesség alatti kólaivás lényegében két összetevő miatt nem szerencsés: egyrészt koffeint tartalmaz, a koffeinfogyasztást pedig általában nem javasoljuk a terhesség során. Másrészt a kóla szénsavat tartalmaz, és lehetőleg a szénsavas italok is kerülendők ilyenkor. Az is igaz viszont, hogy attól, hogy a terhesség idején néha egy-egy kólát megiszik, az égvilágon semmi baj nem lesz a babával.
2010. jún. 27. 12:41
 2/9 anonim ***** válasza:
63%
Nem javasolt az édesitőszerek fogyasztása mert hatásuk a magzatra még nem ismert ... a koffeinnek jelentős hatása lehet. Baja nem lesz de szerintem senki sem javasolná..
2010. jún. 27. 12:43
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
ez még mind hagyján. De van benne ammónia is, meg más "vegyszerek" plusz az aszpartam meg a mesterséges édesítők... Néha néha lehet 1-2 pohárral, de ne minden nap!
2010. jún. 27. 12:43
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom most kivánod ezt,egy két hét és elmulik valoszinüleg.Babának nem lesz tőle baja,csak te puffadhatsz,ha nem magas a vérnyomásod,vagy kifejezetten alacsony akkor szoktak javasolni napi egy-két kávét,szóval a koffein nem okoz problémát ilyen esetben. A szénsav a csontoknak sem tesz túl jót,se a fogaidnak,a gyerek amugy is feléli a kálcium nagy részét,ezért ne vidd tulzásba ha nem akarod hogy a terhesség végére tönkremenjenek teljesen a fogaid.
2010. jún. 27. 12:44
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Szia!Én nagyon sok cola zerot ittam a terhesség alatt,egyszerüen kívántam.7 hetes a kislányom semmi baja hál istennek,nyugodtan ihatsz 1-2 pohárral ha kívánod,ne aggódj emiatt.
2010. jún. 27. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:
A koffein miatt nem ajánlják, de ez persze amúgy is a te vérnyomásodtól függ. Nekem napi 5 kávét enged az orvos, mert anélkül a vérnyomás felső értékem 100 alatti és ájulok
2010. jún. 27. 19:43
 7/9 anonim ***** válasza:
19.43-as! Miről beszélsz? Nem tanácsolod a Colát a koffein miatt, Te meg napi 5!!!!!kávét iszol? Átgondoltad, mielőtt írtál???
2010. jún. 27. 22:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem annyira a koffein miatt veszélyes,inkább az édesítőszerek nem tesznek jót a babának.Ha kívánod ihatsz nyugodtan hetente párszor 1-2 pohárral,de inkább sima kólát,ne ligtot.Én is sokszor kívánom,és semmi baja a babámnak.

33 hetes kismami

2010. jún. 28. 12:30
 9/9 anonim ***** válasza:
22.28-asnak: igen átgondoltam. Alapesetben a koffein árt, de ha baromi alacsony a vérnyomásod, akkor jobb a koffein, mint a napi 8 ájulás eséssel kísérve. Ezen mit volt nehéz felfogni ?!
2010. jún. 28. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!