25 éves vagyok, 2 éve vagyunk együtt a párommal. Tegnap pozitívat teszteltem aminek örültem és a párom is. Viszont szerinte nem jókor akar jönni a baba. :( Szerdán kezdtem volna az új munkahelyemen... Amit rólam tudni kell hogy nincsenek szüleim, 21 éves koromig tanultam majd pultos-felszolgálóként dolgoztam néhány helyen. Ez tartott 2014-2017ig,természetesen csak napi bejelentéssel, volt ahol az sem volt. Tehát nem volt még normális bejelentett munkahelyem. Tavaly ősszel elkezdtem dolgozni egy boltban de mivel kiderült hogy egy 7-8 cmes mióma volt akkor bennem és nagyműtét re volt szükségem, így elküldtek.Ez év áprilisában volt a műtétem, jelenleg minden rendben lenne, szeretnénk a babát, egyedül az anyagi helyzet az ami nem engedi hogy megtartsuk. Már így is bőgök ahogy írok nektek, nem szeretném megölni a babámat, de tudom hogy a párom fizetése kevés lenne hármunknak és mivel még rendes munkaviszonyom sem volt így a párom szerint a kicsi után sem kapnánk semmit tehát még nehezebb lenne. Kérlek adjatok tanácsot, nagyon el vagyok keseredve. :(
Mivel miómád is volt, nem biztos, hogy teherbe tudsz majd még esni. Én megtartanám, meg se fordulna ilyen esetben a fejemben az abortusz. Sajnos nekem is miómám van de jövőbe szeretnénk csak próbálkozni, januárban doki majd utána vagy a műtét vagy előbb próbálkozunk.
Szerintem konzultálj orvossal is, hogy ha elveteted mik az edélyeid majd egy következő babára. Mióma műtét plusz még egy abortusz is...elég rizikós.
2018. dec. 5. 09:03
13/23 anonim válasza:
A babak altalaban rosszkor jonnek..pont amikor munkahely valtas elott all az ember vagy nem olyan jo az anyagi korulmeny esetleg egy kapcsolat hullamvolgyeben stb es en nem vagyok az a kommentelo aki mindenkit arra buzdit hogy tartsa meg a gyereket, ne vetesse el, de hidd el hogy rettenetesen megbannad ha nem tartanad meg :( en is igy voltam.. nem fejeztem be a sulit, visszavolt meg 1,5-2 evem, terhes lettem, elvetettem. Megbantam. Utana 1 missed ab-om es egy spontan vetelesem volt es nagyon keson sikerult csak osszehozni a babat.
Hidd el hogy megoldodik. Ne haragudj hogy ezt mondom de az egesz olyan mintha azt mondanad a kisbabadnak hogy :"Te most nem elhetsz mert a korulmenyek nem megfeleloek". Sokan miutan mar a gyerekuk mar par honapos vagy par eves akkor kerulnek kellemetlen elethelyzetbe, megsem dontenek ugy hogy elveszik az eletet a gyereknek.
Tenyleg ne haragudj ha esetleg banto voltam.
28hkm
2018. dec. 5. 13:00
14/23 anonim válasza:
Utolsóval értek egyet. Szomorú, hogy a gyerek apja sem támogat. Azért nem vagytok annyira rossz helyzetben, nem az utcán éltek, gondolom van mit enni. Ha egészségügyi gondod is volt, biztos nem kockáztatnám meg, hogy elvetessem.
2018. dec. 5. 14:32
15/23 A kérdező kommentje:
Egyet értek veletek és úgy érzem belehalok a bánatba mert nem akarom elveszíteni a babámat. :( Rettenetes érzés hogy pusztán emiatt el kell vennem a saját gyermekem életét. Viszont fogalmamsincs mihez kezdhetnék. Az a 30.000forint nagyon kevés amit kapnánk a kicsi után, a párom sem keres a legjobban. Épp hogy kijövünk így ketten. December 15.ére kaptam vizsgálatra időpontot, jeleztem hogy sürgős, azt mondták akkor menjek be hamarabb, de félek előre,mert még közelebb kerülök ahhoz amit nem akarok. Nem tudom mit tehetnék, a párom szülei felvázolták azt is mi van ha megtartom és mi van ha nem, de igazából ellenzik... És a párom is a legelső pillanattól kezdve azt mondogatja hogy nem mert nem jókor jött. Tudom én is és azt is hogy szimplán szeretetből nem lehet felnevelni egy gyereket. :( Gondoltam arra hogy eltitkolom a terhességem és elmegyek dolgozni akárhova, de nem tudom meddig titkolhatnám. Bármit megtennék hogy megtarthassam de félek hogy jelenleg nincs megoldás.
2018. dec. 5. 17:11
16/23 anonim válasza:
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az ilyen "pár" nem pár.
Én mindent megmozgatnék ha már becsúszott, de én magam akarom azt a gyereket.
Mit mondtak a szülei, mik a lehetőség ha megtartod?
2018. dec. 5. 17:46
17/23 anonim válasza:
Amig tudsz addig dolgozhatsz, anyagilag addig is beljebb vagy.. de tenyleg ne emelj nehezet.. :/ majd irj hogy mire jutottal. Remelem jol dontesz
2018. dec. 5. 17:54
18/23 anonim válasza:
Se a párod se a párod családja nem akarja hogy megtartsd? Szeretnék ők tèged? Mert ha kicsit is szeretnének, segítene a családja. Kitartást, ès rengeteg erőt neked, dönts bárhogy 😞😞
2018. dec. 5. 18:01
19/23 A kérdező kommentje:
A párom családja felvázolta a lehetőségeket, de nem, nem akarják ők sem hogy megtartsam. Nincsenek szüleim, nagymamám nevelt mert anyám meghalt mikor születtem, A nagymamám 4 éve, nagynéném 3 éve, a bátyám pedig 2 éve ment el.Apám meg van... Csak igazából sosem volt...Szóval családom nincs, ha lenne akkor most azonnal hazapakolnék és nem érdekelne ki mit mond, de sajnos nem így van.
2018. dec. 6. 06:06
20/23 A kérdező kommentje:
Egy kicsivel visszább írtam mit mondtak a szülei hogy hát dolgozni kell. Öröm egy gyerek de egy életre szól. Az a pénz amit kapnék utána az semmire nem lenne elég, persze vegyem számításba azt is hogy kitudja hogy utána lehet e gyerekem de az a helyzet hogy nekem még dolgoznom kell ahhoz hogy gyereket vállaljak. Lehet hogy én vagyok érzékeny de kB úgy beszéltek velem mint egy idegennel. Tudom, igazuk van, nem tőlük várom a segítséget, de nem akarom elhinni hogy valahogy nem lehetne megoldani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!