Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lenne a legjobb döntés?

Mi lenne a legjobb döntés?

Figyelt kérdés

17 eves vagyok,3hetes terhes,ezt csak en es a baratom tudjuk.Nem akarok meg babat de elvetetni sajnalnam,baratom azt akarja h vetessem el , szuleim nemtudom h mit szolnanak hozza..szerintem kitagadnanak.

Szerintetek mi lenne a legjobb dontes?

2014. okt. 12. 14:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A legelső és legjobb döntés az ha elmondod elsősorban a szüleidnek!!

Utána jöhet a mérlegelés! Nem vagyok abortusz mellett,sem ellen!

Nem te lennél az első,sem az utolsó aki 17 évesen babát vállal. Kérdés az,hogy mennyire érzed magad érettnek rá,mennyire támogatnak téged ebben?!

Ha teljesen egyedül maradsz és a szüleid valóban kitagadnának amit mellesleg megjegyeznék "undorító lenne"

akkor azt hiszem én elgondolkoznék azon,hogy elvetessem.

Ha én anno 17 évesen estem volna teherbe attól a férfitól akivel együtt voltam,azokban a körülményekben,nem tartottam volna meg!

De ha a mostani vőlegényemmel lettem volna együtt akkor igen:) Mint ahogy teszem is:)csak most már 23 éves vagyok és adott minden:) Sajnos nem tudok helyetted dönteni,de tényleg fontosnak tartom,hogy legelőször a szüleiddel beszélj...

Üdv 31 hetes kismama

2014. okt. 12. 14:53
 2/11 anonim ***** válasza:

A szüleiddel kell ezt megbeszélni. Bizony. Ők azok az emberek ugyanis, akikre életed során bármikor számíthatsz. Nagy levegő, állj eléjük, és mondd el.

Nem lesznek elragadtatva az tuti, mérgesek lesznek rád, erre készülj fel. De más lehetőséged nincs.

Elvetetni csak szülői engedéllyel tudod, ha megtartod, arról is tudniuk kell.

2014. okt. 12. 14:53
 3/11 anonim ***** válasza:

A szüleidnek kell elmondanod. Ha ők vállalják, hogy felnevelik helyetted a gyereket, akkor tartsd meg,. Ha nem, marad az abortusz.

Te nem tudod felnevelni, a fiúd sem. Ha megtartod, nem tudod befejezni az iskolát, amíg a gyerek kicsi, nem találsz sehol munkát. Ha ilyen körülmények között megszülöd, nem csak a kettőtök életét teszed tönkre, hanem a gyerekét is.

A szemellenzős abortusz ellenesek nem fognak neked segíteni semmiben. Csak magadra és a szüleidre támaszkodhatsz csak.

2014. okt. 12. 15:00
 4/11 anonim ***** válasza:

3-as válaszolóval azért én nem értek egyet!

Nem kell ilyen nagyon sarkosan látni ám a dolgokat!

Hozzá teszem nem azért mert abortusz ellenes vagyok. (Első válaszoló vagyok)

Rengetegen befejezték az iskolát a pici mellett. Rengetegen találtak munkát a kicsi mellett. És rengetegen élnek azóta is boldogan és kiegyensúlyozottan a gyermekükkel,már egy családban,esetleg mára már kistestvérekkel. Nem csak fekete-fehér létezik ám!

Hacsak te esetleg pont így jártál,hogy tönkre tette az életedet,hogy 17 évesen gyereket vállaltál, és az életed kilátástalan,se iskolás,se állásod. Az esetben én nagyon sajnálom. De tényleg nem kell ilyen sarkosan gondolkozni.

2014. okt. 12. 15:05
 5/11 anonim ***** válasza:
Honnan veszed hogy terhes vagy? 3 hetes terhesség egyébként nem létezik. Én 16 évesen megtartottam
2014. okt. 12. 15:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Mindenképpen mond el a szüleidnek, mert egyedül nem tudod még felnevelni, nem tudod se eltartani se gondoskodni róla. Elvetetni sem tudod az ő beleegyezésük nélkül. Muszáj beszélni velük.

Ne az apával foglalkozz, hanem magadra/magatokra gondolj.

Én anno biztosan nem tartottam volna meg. Nem voltam rá érett, és anyagilag is komoly gondok voltak akkoriban a családban.

2014. okt. 12. 15:48
 7/11 anonim ***** válasza:

Én is 17 évesen estem teherbe. Megtartottam! Befejeztem a sulit érettségiztem és szakmám is van!

Most vagyok 21 éves együtt vagyunk a baba apukájával és most derült ki hogy ismét babát várok!

Először is beszélj a szüleiddel! Nélkülük most semmit sem tudsz tenni!

De egyébként honnan tudod hogy terhes vagy? Én a mensi kimaradása után egy héttel teszteltem pozit! Te honnan tudod? Pozitív teszt? Menstruáció kimaradás megvolt?

2014. okt. 12. 16:11
 8/11 anonim ***** válasza:
(Egy terhesség korát az utolsó menstruáció első napjától számolják.)
2014. okt. 12. 16:43
 9/11 anonim ***** válasza:
már csináltál tesztet? biztos hogy terhes vagy?
2014. okt. 12. 17:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Mi ez a sok tizenévesen megesett leány itt a GYK-n?
2014. okt. 12. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!