Mi értelme van a down kór szűrésnek?
Szia! "a gyerek nem macska" Igazad van! Épp ezért kell felelősen dönteni: fel tudod-e vállalni egy életen keresztül az esetlegesen nagyon súlyos beteg gyereked gondozását/ápolását. Ha olyan állapotú, akkor nem tudsz mellette majd dolgozni. Van-e több tízmillió forintod a bankban, hogy majd otthon tudj vele maradni életed végéig a huszonezres ápolási díjért? És ha majd meghalsz ki fogja átvenni a helyedet? Mert nem csak olyan Down kórosok vannak, akik bizonyos korláttal tudnak egészséges emberek között élni, tanulni, dolgozni, hanem olyanok is, akiknek mellé még van más testi/szellemi korlátjuk.
ÜDv.
Indokolt esetben megszakítják a terhességet.
Ítéljetek el, de én azt mondom, inkább még akkor, mint az egész életemet és a családomét is megpecsételje. Nálunk a családban van egy down kóros gyerek, és higgyétek el, iszonyatos! Fiatal az anyukája, de úgy néz ki, mint saját öreganyja, nem lehet felügyelet nélkül hagyni a gyereket, nem lehet vele sem utcára, sem közösségbe menni, de még boltba sem! Arról nem beszélve, hogy anyagilag is teljesen taccsra teszi a családot, nem csak lelkileg.
Úgyhogy én azt mondom, inkább még akkor szakadjon meg a szívem, amikor még be lehet avatkozni és egy következő új és egészséges gyermek után reménykedjek, mint az egész hátralévő életemet és az övét is úgy éljük le...
Félreértettetek!
Arra gondoltam, hogy egy beteg gyereket milyen nehéz lehet nevelni, és nem tehetjük ki, mint egy macskát az udvarra, ha nincs vele kedvem, energiám stb. foglalkozni!! Ezért jó a szűrés és én sem tartottam volna meg, ha vmelyikről kiderül, hogy beteg!! Bocsi ha nem voltam érthető!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!