Terhesként munkát keresni lehetséges?
Sziasztok!
November 1-jén felmondtam a munkahelyemen, mivel sokat kellett túlórázni, amire ráment az összes szabad időm. Úgy gondoltam, hogy pihenek két hetet, ami alatt családlátogatást ejtünk meg, mivel a párom szülei és az én szüleim is messze laknak. Múlt kezdtem el munkát keresni, eddig nem találtam a szakmámban állást. Viszont, hétfőn kiderült, hogy várandós vagyok. Most nagyon aggódok, hogy minél hamarabb találjak munkát.
A legnagyobb aggodalmam, hogy ápolónő vagyok, tehát a munkaköröm elég veszélyes a várandósságomra nézve (vegyszerek, nagy súly emelése stb...).
A másik, hogy egy új munkahelyen nem tudom, hogy hogy reagálnának, ha 2 hónap múlva bejelentem, hogy terhes vagyok. Plusz, ha a próbaidőm 3 hónap, nem pedig 1 (eddig minden helyen 1 volt), akkor ki is rughatnak?
Szerintetek mit tegyek? Inkább sírjam magam vissza a volt munkahelyemre? Ki rughatnak próbaidő alatt terhesség miatt?
9-es: jó meglátás, erre eddig nem is gondoltam :)
10-es: köszönöm szépen az információt, ennek feltétlen utánanézek! :)
Én is vérellátóban dolgozom, simán át tudnak tenni másik munkakörbe. Úgyis emberhiány van, szerintem visszavesznek!
(5-ös voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!