Volt valakinek a terhessége alatt relatív nagy méretű cisztája? Mi történt vele a terhesség során?
Figyelt kérdés
Most 9+2 hetes terhes vagyok, de már a terhességem megállapításánál észrevettek egy nagy (8x6 cm-es) cisztát a bal petefészkemen. A bal petefészkemben történt a tüszőrepedés a fogantatáskor, ez tuti mert éreztem, szóval valószínűsíthetően nagyra nőtt sárgatest ciszta. A doki és a védőnő is azt mondta biztosan nem fog elmúlni, a terhesség után majd foglalkozunk vele. Van akinek hasonló méretű cisztája volt? Elmúlt terhesség alatt? Ha nem akkor okozott bármi gondot, panaszt?2018. nov. 17. 21:05
1/8 anonim válasza:
Nekem más jellegű cisztám volt (keményebb, tömött szerkezetű, 8 centis). 15 hetes terhesen megműtöttek vele. A babának nem esett baja, de én elvesztettem akkor a petefeszkem is a cisztával együtt.
2/8 anonim válasza:
Én nem tudom, hogy pontosan mekkora, de szintén bazinagy sárgatest cisztám volt. 10 hetesen még láttuk az ultrahangon a dokimmal, 3 héttel később a kombinált teszten már nem volt meg. Szóval nem biztos, hogy ottmarad.
3/8 anonim válasza:
nekem is volt cissztám 3-4 cm körüli, nem tudom ez nagynak számít-e
Nekem 15.hétig felszívódott, viszont addig nagyon görcsöltem
4/8 anonim válasza:
A sárgatest ciszta felszívódik nagy eséllyel, nekem is volt, és nekem ezt mondta az orvos, így is lett, 12. heti uh-n nyoma sem volt. Csokoládéciszta volt a másik petefészkemben. Ezzel már műtöttek előzőleg, akkor azt mondták eléggé sürgősen kell a műtét a ciszta nagysága miatt, és az 3x4 cm volt, eldeformálta a petefészkem. Most, amikor kiderült a várandósság egy ugyanilyen csokiciszta 5x5 cm volt. A doki erre is azt mondta, hogy ugyan vérrel teli, de remélhetőleg nem lesz vele gond, még az is lehet elsorvad. A 19. heti uh-n azt sem látták már.
5/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat. Az enyém tiszta folyadékkal teli, egyrekeszes ciszta és ez elvileg jót jelent. Terhesség alatt nem akarnak hozzá nyúlni, én bízom benne hogy felszívódik mégis.
2018. nov. 17. 22:28
6/8 anonim válasza:
Nekem mindkét oldalon 5-6 db 4-5 cm-s cisztám volt, elrontották a szimulációt a meddőségiben. Semmit nem csináltak vele. Elég hamar látótérbe se tudták hozni uh-n. Szülés után is még hónapokig ott voltak, de mar jóval kisebbek voltak. Azt mondták, hogy nincs vele teendő, pedig kétszer is műtöttek szülés óta, így lett volna lehetőségük bolygatni,ha kell.
8/8 anonim válasza:
Nekem is volt meghozza hatalmas es kette is volt valasztodva..rgy bolond orvos meg is akart muteni csak nem hagytam. De igen ez teljesen notmalis kell a baba fejlodesehez amig nem alakul ki a koldok zsinor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!