Részemről nem várt második terhesség. Jobb lesz idővel?
A férjem már egy jó ideje szeretne második gyereket. Én úgy éreztem (ezt el is mondtam neki), hogy a kapcsolatunk nem elég jó,kiegyensúlyozott, nem vagyunk felkészülve, hogy vállaljunk még egy gyereket, amíg nem tudunk változtatni a közös dolgokon.A férjem a múlt hónapban ennek ellenére "nem vigyázott" és most terhes vagyok. Ő nagyon boldog,hisz ezt akarta, bennem meg olyan vegyes érzelmek vannak, sőt inkább negatívak. Olyan lelkiismeretfurdallásom van miattuk, hogy így érzek és nem tudok 100 %-ban örülni a kicsinek. Kértem, hogy ne mondjuk még senkinek, de már tele kürtölte a rokonságot, sőt a gyerekünknek is elmondta, hogy ott van a testvérke anya pocakjában.
Volt még anyuka így? Megváltozik ez bennem még, ez csak kezdeti bizonytalanság?Úgy fáj, hogy így érzek iránta.
"A férjem a múlt hónapban ennek ellenére "nem vigyázott" és most terhes vagyok."
Ezt úgy írod, mintha senki más nem lenne hibás a jelenlegi helyzetben, csak te.
Ha nem akarok gyereket, akkor normálisan védekezek. A megszakítás nem megfelelő védekezés.
De ha meg még beléd is ment, legalább elmehettél volna esemény utáni tablettáért.
De persze a férjed is egy f.z, ha világosan megmondtad, hogy nem akarsz gyereket, ő meg szánt szándékkal belédnyomta, biztos, ami tuti.
Nem irigylem a kapcsolatot, az biztos.
Gondoltam, hogy ez szemet fog szúrni. Nem hibásokat keresünk és vállaljuk a felelősséget is.
Olyan nőt keresnék, aki megélt ilyesmit, voltak hasonló érzései.
de ezt mondjuk én se értem
miért nem rakattál spirált vagy szedtél fogamzásgátlót, ha ennyire nem akartál gyereket
megszakítás nem védekezés
te teljes mértékben tudtál volna ellene tenni
De amúgy,hogy válaszoljak a kérdésedre
biztos idővel változni fog, és örülni fogsz neki
Évek óta működött így közöttünk a dolog, több, mint 10 éve. Tabletta nem jöhet szóba PCOS vagyok. Óvszerrel szoktunk védekezni a kritikusabb napokon. A fiúnkat is terveztük, sem a fogantatása után, sem azelőtt nem volt baleset. Tulajdonképpen nem is a védekezésünk mikéntje lenne a téma.
Köszönöm, hogy érintetted a kérdésem. :)
Szia! Èn a harmadik babàmmal voltam hasonlòan. Nem tervezettem èrkezett, akkor lettem vele terhes, mikor a màsodik 9 hònapos volt! Totàlis kètsègbeesès, bőgès, minden volt. Nagyon èrdekes volt, mert egy porcikàm sem kìvànta az ùjabb terhessèget, babàzàst ilyen gyorsan, viszont első màsodperctől szerettem azt a csöpp kis èletet! A pàrom kiröhögött, nem èrtette, mi bajom. Rèszèről nem volt kèrdès a dolog. Nem mondom, hogy nyugodt, boldog terhessègem volt, de szerettem a kisbabàmat. Megszületett, ès irtò nehèz volt a baba korszak. Hasfàjàs, 4 ès fèl hònap folyamatos ordìtàs, hatalmas gödörben voltam, mert ott àllt mèg mellettem egy 7 ès egy màsfèl èves gyerek, akik naphosszat azt nèztèk, hogyan ràzom a hugukat, hogy ne sìrjon. (Semmilyen hordozò eszközben nem volt hajlandò megmaradni, 5 fèlèt pròbàltunk). Most a pici 19 hònapos ès most is elèg nehèz vele. Viszont annyira sok örömet, boldogsàgot adnak hàrman, hogy most màr ha vàlaszthatnèk, akkor is hàrom gyerkőc mellett tennèm le a voksom. Bàr az is hozzàtartozik az igazsàghoz, hogy a kèt kicsi között több különbsèget hagynèk.
Nyugodj meg! Fog vàltozni a helyzet, de kell hozzà idő.
Köszönöm a válaszod! Minden jót nektek és sok örömteli pillanatot + kitartást a nehezebb napokhoz.
Nálunk már a fiam 4 éves, úgyhogy nem hiszem, hogy a korkülönbség gondot fog jelenteni.
Nem voltam ilyen helyzetben, es a vedekezre nem ternek ki, elottem leirtak...
En rettentoen haragudnek ra, es csalodott lennek. Mivel jon a baba, igy megprobalnek a jo dolgokra gondolni. Apaval meg lehet elkelne egy parterapia, mig meg nem utalod ot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!