Ez a megnézium jó terhesség alatt?
Sziasztok, 16. Hétben vagyok és a ladeevit extra terhesvitamint szedem, viszont mellé szedek külön magnéziumot is ezt: [link]
Az lenne a kérdésem hogy ez jó magnézium mint mennyiség / fajta?
Naponta orvosi javaslatra szedek 2000egység D vitamint
Illetve mi az amit még szedhetnék ezeken kívül?
Igen. Jól felszívódó ez a magnézium, én is szedtem.
Szerintem a felsoroltakon kívül más vitaminra nincs szükség.
Nem. Ezzel összevissza ~95 mg elemi mg iont juttatsz be tablettánként.
Terhesen 15 mg/tskg az alapigény.
A Dr Chen 1000 mg magnézium-laktátot, azaz 120 mg tiszta magnéziumot tartalmaz adagonként.
A Magnerot 500 mg magnézium-orotátot, azaz 36 mg tiszta magnézimot tartalmaz adagonként.
Mindkettő magnéziumvegyületnek ugyanolyan jó a felszívódása, de egyszerű matek, hogy melyik ér többet. Tehát igen, ez egy jó magnéziumkészítmény (+ a Magnerot töredékébe kerül), a mennyiséget meg az dönti el, hogy van-e magnéziumhiányos tüneted (izomgörcs - vádli, has pl.). Ha van, nyugodtan emeld az adagot. A ladeevit extrából úgysem szívódik fel a magnézium (magnézium-oxid).
A 2000 NE D-vitaminnal nem vitte túlzásba a doki, ez az az adag, amit egy normál állapotú embernek javasolnak ősztől tavaszig naponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!