Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem érzem mozogni a babát? Ez...

Nem érzem mozogni a babát? Ez normális?

Figyelt kérdés

37. Héten járok, és tegnap du. 5 óta alig érzem a babám mozogni,eddig minden nap iszonyat aktív volt, ficánkolt rendesen, de tegnap óta semmi. Egy-két nyújtózást éreztem, de nem a megszokott mozgásokat..

Van szívhang figyelőnk, szívverése van, percenként kb 140et ver a szíve ha jól számoltam, de semmivel nem tudom rávenni hogy mozogjon, ettem csokit, lépcsőztem, de semmi!

Kérdésem az lenne, hogy ez normális? Túl parázom?

2018. nov. 14. 10:18
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Hidegfront van, illetve már kevés is a helye mozogni, de ha nem nyugtat meg felhívnám a dokidat megkérdezni, végülis mit veszíthetsz?
2018. nov. 14. 10:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is alig mozog. Sose volt egy turbó baba, de most még lustább. Annyi különbséggel, hogy nekem már egy hete. Akkor voltam Nst-n, nem tudtuk felébreszteni. Doki azt mondta, hogy minden rendben, de kíváncsi vagyok, holnap mit mutat a gép.

Én is aggódok. :( Egyél csokit vagy olyasmit amire tudod, hogy beindul. Ha arra se reagál, én besétálnék az orvoshoz.

37 hkm

2018. nov. 14. 10:31
 3/9 A kérdező kommentje:

A szívhang figyelőt nagyon utálja valamiért, arra mindig mozgott, most is nyomta ki a lábacskáját miatta, de ennyi volt a maxmimum mozgás amit ki tudtam belőle csikarni..

Csoki kávé lépcső már megvolt, arra se reagál szóval megyek dokihoz asszem..

2018. nov. 14. 10:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartanam normalisnak menj be dokihoz. Inkabb legyel ijedt mint legyen baj.
2018. nov. 14. 11:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább menj, lehet feleslegesen, csak nehogy baj legyen
2018. nov. 14. 12:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondtak, hogyha azt veszem eszre, hogy megvaltozott a megszokott magzatmozgas, kevesebbet mozog a baba, akkor menjek be a korhazba.

Nalunk ketszer is elofordult a 3. babaval, egyszer 35 hetesen, majd kozel 38 hetesen. Mondjuk nem ennyi ido telt el, hanem nehany oran at volt kevesebb/gyengebb a mozgas es hiaba fekudtem le pihenni, akkor sem indult be, pedig arra mindig nagy mozgassal reagalt.

Nekem is van szivhanghallgatom, de kulon kertek, hogy erre ne hasznaljam, mert nem alkalmas. OK, annyit mutat hogy van-e szivhang, vagy nincs, de az aramlasrol, baba allapotarol nem tudunk meg semmit, ha pedig mar nincs szivhang, az mar regen rossz, ugye.

Szoval a lenyeg, hogy mindket alkalommal azonnal ctg-re raktak, elsonel meg OK volt, masodik alkalommal mar nem engedtek haza, meginditottak a szulest. Beindult a mozgas ugyan a ctg alatt, de a baba szivmukodese nem ugy reagalt a mozgasra, ahogy idealis esetben kellett volna. A lepeny, zsinor szuper volt (szules utan neztek), megis gond volt az aramlassal atmenetileg, a baba igy nem jutott eleg oxigenhez, azert valtozott a mozgasa.

Nekem az elso alkalom utan a lelkemre kotottek, hogy ne hezitaljak, ha kell, akkor heti ketszer menjek, mert a legujabb tanulmanyok szerint a magzat max maskepp mozog az utolso hetekben a helyhiany miatt, de nem kevesebbet, nem lassul le orakra es a legtobb halvaszulest megelozi a csokkent magzatmozgas.

Epp emiatt a korhazban kb fel ora alatt megbizonyosodnak rola, hogy van-e gond, vagy nincs. Ha nincs, akkor szuper, ha van, akkor segiteni tudnak, ennyi.

Ezzel nem megijeszteni akarlak, csak azt mondom, hogy jobb lenne, ha megneznenek, ennyire a vegen ilyesmivel szerintem nem szabad varni.

En orulok, hogy mentem vegul, jobb ez igy, ket hetes epp, el es virul. :)

Egyebkent mondjak, hogy a vegen kevesebbet mozognak, frontoknal kevesebbet mozognak, stb, de nekem a ket nagyobb gyerek vegig mozgott bent rendesen, hiaba jott ilyen-olyan front es hiaba voltak mar nagyok. Konkretan vajudas alatt is ereztem oket ket fajad kozott.

Epp ezert aggodtam, amikor a picinek hirtelen valtozott az aktivitasa.

2018. nov. 14. 12:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ugyanez volt, majdnem meghalt a baba a fogadott orvostól. Hiába jeleztem ugyanezt, szó szerint csak legyintett rám.

Protekcióval mentunk el egy másik orvoshoz, azonnal megműtött. Nem volt jó az áramlás.

2018. nov. 14. 12:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy mi volt a dokinál!
2018. nov. 14. 14:45
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, szerencsére minden rendben uh szerint, igazából az volt a félelmem hogy nehogy rátekeredjen a köldökzsinór, de minden okés,csak belustult, vagy épp front, nem tudom...

Már itthon vagyok, néha mocorog, most épp csuklik, és nem olyan aktív mint eddig volt, de doki azt mondja ez rendben van... 🤔 lehet már a végét járjuk azért ilyen..

Szóval köszi a válaszokat!

2018. nov. 14. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!