Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama/anyuka...

Van itt olyan kismama/anyuka akinek a párja messze (külföldön) dolgozik? Hogyan bírjátok?

Figyelt kérdés

Röviden a történet.

2 éve vagyunk együtt, ő 33 én 24, előttem külföldön dolgozott már a párom jó pár évet, mikor megismerkedtünk épp otthon volt egy fél évet mert vizsgázott. A lényeg hogy hamar összeköltöztünk, majd mikor visszament külföldre dolgozni jöttem vele azért hogy együtt lehessünk mellesleg itt nagyobb lehetőségem lenne. Dolgoztam is 2 szezont most kezdtem volna a következőt de terhes lettem (tervezett volt).

Mivel a nyelvet munkahelyi szinten beszéljük és annyira hogy elboldogulunk boltba postán stb így nem mertem bevállani azt hogy itt szülessen meg a baba. Úgy gondolom ahhoz jól kellene beszélnünk a nyelvet, a lényeg hogy ugy döntöttünk haza költözöm. Viszont neki muszáj maradni, mert itt a munkája amivel elég jol keres és most mégnagyobb szükség van a pénzre.

Átmenetileg a családi házba megyek haza ahol csak az ő szülei élnek, egy részt mert nem akarok teljesen egyedül lenni a kicsivel másrészt most kezdtünk el házat nézni.

A kérdésem az lenne hogy akik távol vannak a párjuktól hogy lehet ezt bírni? Kb 3-4hetente tud majd haza járni.

Mennyire nagy a hiányérzet? Hosszú távon lehet ezt bírni? Mivel megszoktam már hogy mióta együtt vagyunk kb együtt is élünk, nagyon szeretem őt és így bele gondolni hogy hetekig nem fogom látni elég borzalmasnak tűnik.

Már azon is gondolkotunk hogy otthon tanulnám a nyelvet és később kijönnénk hozzá csak a baba melett nem tudom mennyi időm lenne tanulgatni.

Most a 7dik hónapba járok amugy és a héten költözöm.

Bocsánat hogy kicsit hosszú lett, köszönöm annak aki elolvassa és válaszol.😊

2018. okt. 23. 17:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
77%
Én sem költöznék haza. Látogatóba jönnétek. Most azért hazajössz, hogy napi kapcsolatban legyél a rokonokkal?
2018. okt. 23. 19:01
 12/34 anonim ***** válasza:
55%
És ő heti 7 nap dolgozik éjt nappallá téve hogy még az elején párszor elkiserjen ??
2018. okt. 23. 19:08
 13/34 anonim ***** válasza:
40%

A nyelvtanulással kapcsolatban: A nem akarásnak nyögés a vége.

Készülj, az egyedülálló anyaságra - magadnak főzted.

2018. okt. 23. 19:14
 14/34 A kérdező kommentje:

Nem a rokonok miatt, de leírtam már hogy mi a legnagyobb problémám azzal hogy maradjak.

Tényleg köszönöm mindenkinek aki elolvasta és válaszolt, de arra lettem volna kíváncsi hogy akik így vannak hogyan bírják.

Nem vagyunk egyformák, vannak akik bemertek volna ígyis vállani, sajnos én nem, a jelenlegi helyzet miatt számomra az tűnt a legbiztosabbnak ha otthon születik a kicsi, és bármi van tudok menni/intezkedni. Lehet talán biztos hogy én vagyok ilyen parás, de ezvan.

Sajnálom azt hogy a nyelvet nem tudtam annyira megtanulni hogy ezzel most ne legyen gondom, de már max csak otthon tudom tanulni. Később pedig biztos hogy alakitani fogunk a helyzeten mert nem szeretnénk több évig ilyen tavolsagban élni egymástól.

2018. okt. 23. 19:14
 15/34 anonim ***** válasza:
79%
Ez butaság, ne haragudj. Most lennél igazán rákényszerülve igazán a nyelvtanulásra. Te eldöntötted, hogy nem, mert majd itthonról. Szakítod el a gyereket az apjától. Ne legyél már egy nyafka.. sokan ha tehetnék, maradnànak csak egy család maradjonak.
2018. okt. 23. 19:28
 16/34 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem itt máshonnan fúj a szél. Lazánf..án beleegyezik hogy oké, menj haza, majd jön havonta?!
2018. okt. 23. 19:30
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

A te életed, de ha már itt megkérdezted: én így nem vállaltam volna gyereket. 4 hetente lesz veletek?

Én ha egyszer szülni fogok, azt úgy képzelem hogy a férjem velünk lesz az első pillanattól kezdve, és mindent együtt fogunk megélni. Anyóssal meg addig leszel jóban, míg oda nem költözöl, főleg egy kisbabaval..

2018. okt. 23. 19:31
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
17: Ez így van :D
2018. okt. 23. 19:38
 19/34 anonim ***** válasza:

Nem ők az elsők és nem is az utolsók akik úgy vállalják a babát, hogy egyikük itthon él a másikuk külföldön egy másik országban, a fiatalok zöme máshogy nem tudna házra szert tenni kölcsön nélkül amit aztán 60 éves korig kell nyögjenek.

Ha szeretik egymást akkor minden nehézségen át tudják verekedni magukat.Pár évet meg megér a külön lét ha utána anyagilag be lesznek biztosítva.Rengeteg család él így van aki 3 gyerekkel is és mégis boldog házasságban élnek még ha nem is a mindennapi értelemben.Én két ilyen családot is ismerek.Emellett ha a férje itthon lenne is simán félre léphetne.Viszont ha valaki tudja mi a cél az nem a félre baxason gondolkodik, hanem a jövőn a családján stb..stb..

Amúgy kérdező nem lesz könnyű pár év, de ha a kapcsolatotok erős mindent meg tudtok oldani és van vészterv is úgyhogy légy erős.:) Kitartást kívánok, türelmet,bizalmat és sok boldogságot :)

2018. okt. 23. 19:43
 20/34 anonim ***** válasza:

Most tényleg nem azért a két fillérért, de leírod, hogy nem megy a nyelv, inkább hazamenekülsz, hogy na majd itthon, holott nyelvterületen sokkal könnyebben ragad. Aztán olvasom még, hogy a nagyik, meg a barátok rokonok, oda ki tudsz mozdulni, a jelenlegi helyeden ahol laktok, ott meg csak a séta marad. Na, ezek fényében azért na, nem egy ép eszű ötlet azért hazajönni mert nem tudod magad megértetni kint, de ne akard màr bemesélni, hogy a pàrod sem tudna az elején, ha szükséges, elmenni veled. Mert írtad azt is, hogy a szülés után 2 hónapig veletek lesz.. pont beleférne az idejébe, hogy segítsen eljutni meg megértetni magad.

Szvsz, találd el, hogy tulajdonképpen melyik az igazi ok, ami miatt haza akarsz jönni. Ha én imádok valakit, terhes vagyok, akkor a család, a saját az első, nem vagy már 16 éves, hogy kiborulj ilyeneken, mint egy nyelvtanulás. Nagyobb problémák is vannak az életben ennél. De te a saját kényelmed meg a hisztid miatt jössz, ennyit..

2018. okt. 23. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!