Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek a haskeményedések...

Mit tegyek a haskeményedések ellen? Mennyire normális ez? 😶

Figyelt kérdés

Már kb a 20dik hét óta van, amit jeleztem dokinak akkor írt fel citricitet azt szedem.

Első baba amugy, így azon aggódom nehogy baja legyen ettől.

Vannak napok mikor 2-3x van csak, de akad olyan is mikor óránként. Pl ma is bekeményedett már kb vagy 4x, ami pár mp-ig tart.Ráadasul ha elmegyek boltba ami 10perces séta máris bekeményedik a hasam. Ha egesz delutan fekszem akkor is előfordul időként. Néha azt érzem hogy a baba mozgása is okozza.

Szóval tanácstalan vagyok hogy akkor most mit csinaljak, mivel ha fekszem ha nem, ha sétálok, takarítok máris jelentkezik.Jövőhéten megyek dokihoz, persze említem neki csak érdekelne ez mennyire normális. Egyébként más panaszom nincs, teljesen jól vagyok, a baba sokat mozog. Csak ezek a keményedések készítenek ki.

24+2napos vagyok

2018. okt. 15. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Emelned kene a magnezium adagodat
2018. okt. 15. 13:39
 2/7 anonim ***** válasza:

elsővel is végig keményedtem(kb.18héttől)

kiírt napon született

jelenleg 16 hetes vagyok..már 13.héttől keményedek :)

ha utána olvasol, valamilyen szinten normális a keményedés..nem terhesen is összehúzódik a méh

mennyire aktív a baba? attól is lehet gyakori keményedés

ne aggódj, míg zárt a méhszájad

2018. okt. 15. 13:50
 3/7 A kérdező kommentje:

Probáltam már az adagot emelni de akkor meg hasmenés jeletkezik, ami ha jól tudom akkor van ha már "túl adagolom" és felesleges a szervezetnek.

Igen sokat olvastam, hogy valami szinten normális, csak nem tudom még ez is bele tartozik-e.

Sokat mozog egyebként a baba, és néha észre is veszem hogy az ő mozgására keményedik be.

Legutobb 21 hetesen megnézte a doki a méhszájat akkor teljesen zárt volt, remélem így is marad, mindenképp mondom neki hogy nézze meg. Mert addig úgysem tudok teljesen nyugodt lenni.

Köszönöm a válaszaitokat!😊

2018. okt. 15. 13:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Rengeteget keményedtem,szinte minden mozdulatra,sajnos meg is született a 30.héten,szerencsére egészségesen. Szerintem orvosnak mindenképp jelezd,nehogy később gond legyen belőle.
2018. okt. 15. 13:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát nagyon remélem hogy nem akar idő előtt jönni, de éppen ezért aggódom énis. De bízok benne hogy nem fog.

Mindenképp jelzem az orvosnak ahogy megyek hozzá, addig pedig igyekszem pihenni feküdni sokat. Mert legutobb is ezt tanácsolta a magnézium szedés melett.

2018. okt. 15. 14:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is a 20. héttől kezdődött a keménykedés, de ez ilyenkor teljesen normális. Szedjél több magnéziumot és pihenj amennyit csak tudsz. Nekem ezek mellett kb 25-26.hétre lett jobb. :) minden jót!
2018. okt. 16. 05:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Így teszek.😊 Köszönöm a válaszod. 😊
2018. okt. 16. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!